Ενας αγώνας, μία γιορτή

*ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ 49ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΤΟ ΒΑΡΥΤΙΜΟ ΤΡΟΠΑΙΟ (17:00, ΑΛΚΑΖΑΡ) *ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ -ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ- ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2022 20:10

Η ποδοσφαιρική Λάρισα φοράει τα καλά της και υποδέχεται σήμερα, μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΛ. Έναν αγώνα - γιορτή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, στον οποίο θα μετέχουν φέτος οι δύο κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του νομού, ο Ηρακλής Λάρισας και ο ΠΟ Ελασσόνας που θα διεκδικήσουν στις 17:00 στο στάδιο Αλκαζάρ το φετινό τρόπαιο.

Πρόκειται για τον 49ο τελικό στην 51χρονη ιστορία του θεσμού, ο οποίος παρουσιάζει κάποιες σημαντικές ιδιαιτερότητες που αφορούν κυρίως τον χώρο της διαιτησίας. Συγκεκριμένα για τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Κουκούλη θα είναι ο τελευταίος αγώνας επί λαρισινού εδάφους, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων θα βρίσκεται από δω και στο εξής εκτός νομού, ενώ για τον 4ο διαιτητή κ. Μπουμαρσόπουλο θα είναι ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του. Παράλληλα θα είναι ο τελευταίος αγώνας και για τον παρατηρητή κ. Βουλγαρούλη που επίσης αποχωρεί από την ενεργό δράση.
Με αφορμή λοιπόν τον σημερινό τελικό δόθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΣΛ η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής κ. Μπουχλαριώτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο φιναλίστ και απηύθυνε κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας να δώσει το «παρών» σήμερα στο στάδιο Αλκαζάρ. Συνεχάρη παράλληλα τις δύο ομάδες για τις επιτυχίες τους στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και ευχήθηκε στον πρωταθλητή Ηρακλή Λάρισας να κερδίσει την άνοδο στη Super League 2. Παράλληλα αναφέρθηκε στον πρόεδρο των «κυανολεύκων» κ. Ιωακείμ εξαίροντας το έργο του, καθώς όπως τόνισε ανέλαβε τα ηνία της ομάδας από την Α1 ΕΠΣΛ και την οδήγησε στην πόρτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναπτύσσοντας παράλληλα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και συνεισφέροντας σημαντικά στη γενικότερη ανάπτυξη του τοπικού ποδοσφαίρου. Τέλος ο κ. Μπουχλαριώτης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΕΑΚΛ κ. Κουρδή για την παραχώρηση του γηπέδου Αλκαζάρ.
Από την πλευρά τους τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Γρηγοριάδης όσο και ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Κυπέλλου κ. Μπαχτσιβάνος ευχήθηκαν καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες και να διεξαχθεί ένας αγώνας γιορτή για το τοπικό ποδόσφαιρο.
Εκ μέρους της διοίκησης του ΠΟΕ, ο κ. Μωυσίδης ευχήθηκε να γίνει ένας τελικός αντάξιος της ιστορίας και της δυναμικότητας των δύο αντιπάλων, ενώ ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας κ. Ιωακείμ με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον κ. Μπουχλαριώτη για τα όσα είπε για τον ίδιο, τόνισε ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια για άνοδο του τοπικού ποδοσφαίρου, ευχήθηκε στον ΠΟΕ ό,τι καλύτερο και του χρόνου στη Γ’ Εθνική, εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη στη λαρισινή διαιτησία και υπογράμμισε ότι η ομάδα του θα παρουσιάσει ό,τι καλύτερο αγωνιστικά.
Παίρνοντας τη σκυτάλη οι δύο προπονητές, ο μεν Βαγγέλης Μόρας του ΠΟΕ τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στον 1ο τελικό της προπονητικής του καριέρας και επισήμανε ότι η ομάδα του θέλει να εκπληρώσει και τον τελευταίο της στόχο (καθώς η 3η θέση στο πρωτάθλημα επετεύχθη) που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.
Ο Χρήστος Χατζηλιάδης για τον Ηρακλή Λάρισας είπε ότι καμία ομάδα δεν φτάνει στον τελικό με στόχο να χάσει και υπογράμμισε ότι η ομάδα του παρά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος στη Γ’ Εθνική είναι «διψασμένη» και για το κύπελλο.
Τέλος οι δύο αρχηγοί των φιναλίστ Δ. Ματούλας (ΠΟΕ) και Χρ. Αγριόδημος (Ηρακλής Λάρισας) ευχήθηκαν να γίνει ένα καλό παιχνίδι και το ευχαριστηθεί ο κόσμος.
Συγκινητικά ήταν τα λόγια του 4ου διαιτητή Άγη Μπουμαρσόπουλου που είπε ότι είναι τιμή γι’ αυτόν η συμμετοχή του στον τελικό και πρόσθεσε: «Είναι ένα παιχνίδι με το οποίο συνήθως κλείνει η ποδοσφαιρική σεζόν και για μένα είναι σημαδιακό καθώς θα κλείσω την καριέρα μου».
Από την πλευρά του ο διαιτητής του σημερινού τελικού Μάκης Κουκούλης τόνισε εμμέσως πλην σαφώς ότι θα είναι το τελευταίο του παιχνίδι στα γήπεδα της Λάρισας.
Βοηθοί διαιτητές του σημερινού τελικού ορίστηκαν οι κ. Μάνος και Δεδικούσης και επιπρόσθετοι διαιτητές (μετά από σχετική άδεια από την ΚΕΔ/ΕΠΟ) οι κ. Ντελέζος και Μπουρουτζίκας. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο κ. Τσακνάκης, ενώ παρατηρητές αγώνα οι κ. Βουλγαρούλης, Κοτούμπας και Γκογκολέτσιος.
Θα βραβευθούν από την ΕΠΣΛ το μέλος της ΚΕΔ/ΕΠΟ με καταγωγή από το Λιβάδι Ολύμπου κ. Καρατζίκας, ο Λαρισαίος διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος που αποχωρεί από την ενεργό δράση, ο παρατηρητής αγώνων κ. Βουλγαρούλης για τον ίδιο λόγο και φυσικά ο MVP του τελικού που θα αναδειχθεί μετά από σχετική ψηφοφορία.
Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν κλήρωσης, τυπικά γηπεδούχος αναδείχθηκε ο Ηρακλής Λάρισας, που σημαίνει πως οι φίλαθλοί του θα χρησιμοποιήσουν τη θύρα 4, ενώ φιλοξενούμενος κληρώθηκε ο Π.Ο. Ελασσόνας με τους φιλάθλους του να στεγάζονται στη θύρα 2.
Η τιμή των εισιτηρίων στις δύο προαναφερθείσες θύρες είναι στα 5€, ενώ στη θύρα 3 το κόστος του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10€.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΟΕ ενημέρωσε τους φιλάθλους της ομάδας ότι θα διαθέσει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει σήμερα στις 15:30 από την Κεντρική πλατεία Ελασσόνας και επιστροφή μετά τον τελικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass