ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ:

Πρωτόγνωρο αυτό που έγινε στο κολυμβητήριο της Λάρισας

* Ψάχνουμε αυτήν τη στιγμή γυναίκες παράγοντες...

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 21:15

Το «αίμα νερό δεν γίνεται...» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος βρέθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας για να παρακολουθήσει τους τελικούς των Κυπέλλων ανδρών και γυναικών υδατοσφαίρισης. Μην ξεχνάμε ότι ήταν αθλητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Ελλάδας, με την οποία είχε πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές. Μάλιστα, ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που συμμετείχε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα και του 1984 στο Λος Άντζελες. Yπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση από το 1969 έως το 1975.


«Ήταν κάτι εξαιρετικό, ήταν κάτι πρωτόγνωρο να έχουμε και τον τελικό του Κυπέλλου ανδρών και τον τελικό του Κυπέλλου γυναικών μαζί την ίδια μέρα σε ένα μέρος. Άρα ήταν κάτι καινούργιο, κάτι πολύ ωραίο και βέβαια η οργάνωση ήταν πολύ καλή σε ένα πανέμορφο κολυμβητήριο». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Σπύρου Καπράλου όταν ρωτήθηκε για τη διοργάνωση των φάιναλ φορ ανδρών – γυναικών στη Λάρισα.
*Η Λάρισα μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις;
«Η Λάρισα μπορεί να γίνει το επίκεντρο όχι μόνο για διοργανώσεις κολύμβησης και πόλο (το καλοκαίρι θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 16 ετών), αλλά νομίζω με τις αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή μπορεί να γίνουν, και το έχω συζητήσει με τον Περιφερειάρχη, αγώνες σε πολλά αθλήματα διαφορετικά και με συμμετοχή πολλών χωρών».
Πώς βλέπετε την αύξηση των ομοσπονδιών; Είναι καλό για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή;
«Και ναι και όχι. Ναι γιατί μερικές ομοσπονδίες δεν έχουν μεγάλη υπόσταση, είναι καινούργια αθλήματα που έχουν μπει σε ολυμπιακά προγράμματα και εμείς σαν Ελλάδα πρέπει να τα καλλιεργήσουμε αυτά τα αθλήματα, να βγάλουμε αθλητές, να κάνουμε εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να έχουμε αθλητές που θα λάβουν μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες....
Από την άλλη δεν είναι τόσο καλό να ξοδεύουμε τα χρήματα σε πολλά αθλήματα, γιατί μετά θα λείψουν από εκεί που έχουμε τη δύναμη».

*Ενόψει της Ολυμπιάδας του Παρισιού με το σύνθημα 50-50, δηλαδή ίσος αριθμός ανδρών και γυναικών, πιστεύετε ότι ο γυναικείος αθλητισμός μπορεί να αναπτυχθεί;
«Νομίζω ότι η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στον γυναικείο αθλητισμό. Εκεί που δεν έχουμε προχωρήσει πολύ είναι να βρούμε γυναίκες παράγοντες να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Και πρέπει να βρεθούν τρόποι όπως κάνουν άλλες προηγμένες χώρες για να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών-παραγόντων. Όπως σε άλλες χώρες που είναι 50-50 έχουν προχωρήσει όχι μόνο στους αθλητές, αλλά και στους παράγοντες. Κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς.
*Έχετε κάποια ιδέα;
«Έχω, ένας τρόπος είναι να υποχρεωθούν οι ομοσπονδίες να έχουν το 30% γυναίκες, ειδάλλως θα μειώνονται οι επιχορηγήσεις τους. Να δείτε πώς θα βρουν γυναίκες παράγοντες».

*Μια και μιλήσατε για επιχορηγήσεις. Πώς σχολιάζετε που η Πολιτεία μετά από πολλά χρόνια επιχορηγεί απευθείας τα σωματεία;
«Αυτό είναι πολύ καλό για τα σωματεία και η βοήθεια, η οικονομική, έστω και μικρή, δείχνει πόσο πολύ τα υπολογίζουμε γιατί πιστεύουμε ότι εκεί γίνεται η περισσότερη δουλειά».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass