Νταμπλ ο Ολυμπιακός

* Πήρε Κύπελλο σε Ανδρες και Γυναίκες * Βραβεύσεις σε Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Π.Ε. Κολύμβησης

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 21:10

Συγκλονιστικό φινάλε επιφύλασσε ο τελικός του Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών στη Λάρισα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ν.Ο. Βουλιαγμένης, παρότι κάτι τέτοιο δεν προμήνυε η εξέλιξή του πέντε λεπτά πριν από τη λήξη. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επιβλήθηκε με 9-8 αν και πέντε λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί με 9-3!


Στο 4.26 πριν από τη λήξη του αγώνα έγινε η καθοριστική φάση που άλλαξε τη ροή του αγώνα και έφερε την εξέλιξη θρίλερ και το φινάλε γκραν γκινιόλ. Ο Κωνσταντίνος Γεννηδουνιάς γρονθοκόπησε τον Στάθη Καλογερόπουλο και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και χωρίς αντικατάσταση. Ο Καλογερόπουλος εκτέλεσε το πέναλτι και μείωσε σε 9-5 και για τα επόμενα 4 λεπτά ο Ολυμπιακός έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Βουλιαγμενιώτες. Μείωσαν ακόμα περισσότερο φτάνοντας στο ένα γκολ τη διαφορά. Ο Καπότσης μείωσε σε 9-8 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (μετά από κόντρα) στα 47 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ο ΝΟΒ έβγαλε την άμυνα στα 20 δευτερόλεπτα, εκδήλωσε την επίθεση, ο τερματοφύλακάς του Τζωρτζάτος (!) έκανε το τελευταίο σουτ, που πήγε στα μπλοκ και ο Ολυμπιακός στέφθηκε Κυπελλούχος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 9-8
Οκτάλεπτα: 1-0, 3-2, 3-1, 2-5.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 4, Σύρμας, Μαθιόπουλος.
Ν.Ο. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 1, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 1, Τρούλος, Πάπαριτς, Λόζινα, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 3, Κουρούβανης, Σκουμπάκης, Ανδρεάδης, Καστρινάκης.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΖΕΡΔΕΒΑΣ
Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Μάνος Ζερδεβάς αναδείχθηκε MVP (πολυτιμότερος παίκτης) του Final-4 και καλύτερος τερματοφύλακας. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Στάθης Καλογερόπουλος του ΝΟΒ με 6 γκολ.
Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αΚώστας Αγοραστός, ο Β’ αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης και ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Βαγγέλης Μόρας.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Στον τελικό του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Γυναικών ο Ολυμπιακός επικράτησε 14-7 του ΑΝΟ Γλυφάδας που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό. Η Λαρισαία Χριστίνα Σιούτη στο 7:01 σημείωσε το πρώτο τέρμα του τελικού και έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.
Κορυφαία τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Χρυσή Διαμαντοπούλου, επίσης του Ολυμπιακού. Τις βραβεύσεις έκαναν ο Α’ αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ, Σπύρος Καπράλος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έκαναν την απονομή του Κυπέλλου στον Ολυμπιακό.
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-14
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-1, 1-5
ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Κλαψιανού, Γκίλλα 1, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 1, Ειρήνη Νίνου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 1, Φουντωτού, Βόγκα, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Σλίκινγκ, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Ξενάκη 4, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου, Τριχά, Δρακωτού.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Υδατοσφαίρισης Ανδρών που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, απένειμε τιμητικές πλακέτες:
-στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.
-στον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη και
-στον πρόεδρο της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Κατσαντώνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass