Λιλιπούτειοι άσοι... εν δράσει

Δημοσίευση: 17 Απρ 2022 20:00

Ακαδ. Ολύμπικ: Εκανε το ντέρμπι... περίπατο και προκρίθηκε στους «4»
ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ Κ. ΜΠΑΣΔΕΚΗ (ΧΑΤ-ΤΡΙΚ) ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡ. ΜΕ 4-1 ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ 2ου ΟΜΙΛΟΥ
Κυρίαρχη στον 2ο Όμιλο της Κ-14 η Ακαδημία Ολύμπικ η οποία στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος πέρασε σαν... σίφουνας από την Κοιλάδα, κερδίζοντας σ’ ένα καθοριστικής σημασίας παιχνίδι τον Ηρακλή Λάρισας με 4-1.

Η ομάδα του Γιώργου Μάτου έκανε το ντέρμπι περίπατο και τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της κατηγορίας. Στην επόμενη φάση συνεχίζει και ο Ηρακλής Λάρισας ως καλύτερος δεύτερος.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο πολλά υποσχόμενος Κώστας Μπασδέκης ο οποίος με τα τρία γκολ που πέτυχε (χατ-τρικ) έθεσε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.
Το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο 1-1 με τον Κώστα Μπασδέκη να ανοίγει το σκορ στο 11’ για τους φιλοξενούμενους, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 32’ με τον Μαχαιράκη. Νωρίτερα στο 29’ ο Ηρακλής Λάρισας έχασε πέναλτι με τον Ράπτη, το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας Ευσταθίου.
Στην επανάληψη η Ακαδημία Ολύμπικ ανέβασε στροφές με τον Κώστα Μπασδέκη να δίνει στο 48’ εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2) και στο 57’ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 1-3. Τον θρίαμβο των φιλοξενουμένων σφράγισε στο 67’ ο Αβραμούλης που διαμόρφωσε το τελικό 1-4.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ. Καπετανόπουλος): Τσουράκης, Ράμα, Θάνος, Παπαδήμας, Μακεντούδης, Σουλιώτης, Μπεκιάρης, Ζντούπης, Μαχαιράκης, Ράπτης, Νταφόπουλος (Ρίζος, Τρουβάς, Καλτσογιάννης)
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΚ (Γ. Μάτος): Ευσταθίου, Τσιτώνης, Γιαννακόπουλος, Νταφούλης, Μπακογιάννης, Αβραμούλης, Λάλας, Μπασδέκης, Χατζούλης, Τσώτσος, Δεληφυσέκης (Σοφράς, Γαλάνης, Μπιτσαράς, Κατής).

 

HRAKLHS K12

PELASGIOTIDA K12

Νίκη με ανατροπή για τον Ηρακλή Λάρ.
ΜΕ 3-2 ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑΣ
Σ’ ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού ο Ηρακλής Λάρισας είχε ήδη κλειδώσει την πρώτη θέση στον 2ο Όμιλο της Κ-12 και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση, οι «κυανόλευκοι» επιβλήθηκαν με 3-2 της Πελασγιώτιδας, η οποία ήθελε διακαώς τη νίκη. Το «τρίποντο» για τους νικητές ήρθε μετά από ανατροπή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκιάστα που πέτυχε δύο γκολ (2-1, 3-2) και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Το 0-1 είχε πετύχει ο Γκίτση, το 1-1 ο Ζιώγας και το 2-2 ο Μόσχος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πελασγιώτιδα είχε δοκάρι (χάνοντας σημαντική ευκαιρία για το 3-3) με τον Δαμασιώτη.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ Κ16ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ Κ16
Σταθερά στην κορυφή ο Απόλλων Λάρισας
ΝΙΚΗΣΕ 2-0 ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ
Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος σε αγώνα για τον 2ο Όμιλο της Κ-16 επιβλήθηκε του Παναγροτικού με 2-0. Έτσι οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Τα γκολ για τους «κυανόλευκους» πέτυχαν οι Αντώνης Κούρτης και Αχιλλέας Κωστόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Μπαρλαγιάννης): Βαγενάς, Βαλδούμας Θ., Βλαδούμας Κ., Διβανές, Τερζούδης, Κεντερλίδης, Αγριόδημος, Γάκης, Γιάτσιος, Κούρτης, Κωστόπουλος (Ξαφάρας, Όντος, Σουλούκος, Ντόβας, Γεωργίου).
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Σ. Αδαμάκος): Κατσανάκης, Γκερλιώτης, Κωστούλας, Χιώτης, Μπαλανίκας, Αδαμάκος, Μητρακούλης, Ντέκας, Σακάι, Τούσα, Παρλάντζας.

 

NIKH MIXAHL K14

PANAGROTIKOS K14

«Πολυβόλο» η Νίκη Μιχαήλ
ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΜΕ 8-0
Εύκολη επικράτηση για τη νίκη Μιχαήλ επί του Παναγροτικού με 8-0 σε αγώνα για τον 1ο Όμιλο της Κ-14. Για τους νικητές που βρίσκονται στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας και κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης σκόραραν οι Τσακνάκης 2, Καραγιάννης 2, Λάζος, Θεοδοσίου, Ανδρέου και Μπαλαμιώτης.

 

GIANNOULI K 12

SMOLIKAS K12

Πρόκριση για τη Δήμητρα Γιάννουλης

ΝΙΚΗΣΕ 1-0 ΤΟΝ ΣΜΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

Το γκολ του Κεντρούλη αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει μια πολύτιμη νίκη στη Δήμητρα Γιάννουλης επί του Σμόλικα Φαλάνης (1-0) στο ντέρμπι του 2ου Ομίλου της Κ-12 για τη 2η προνομιούχο θέση που δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος και συνεχίζουν την πορεία τους στην τελική 8άδα.

 

Πηγή ταλέντων η Λάρισα

Η Λάρισα διαχρονικά αποτελεί αστείρευτη πηγή ταλέντων, μία πραγματική ποδοσφαιρομάνα. Ειδικά στα πρωταθλήματα υποδομής οι αυριανοί άσοι ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και δείχνουν τις ικανότητές τους. Kάθε Κυριακή η στήλη θα δίνει βήμα στους πρωταγωνιστές των μικρών πρωταθλημάτων, σύμφωνα πάντα με την κρίση των προπονητών τους και των υπεύθυνων των ακαδημιών κάθε συλλόγου.

 

ARSENIS GIANNOULH K16

DAOULAS GIANNOYLH K16
Β. Αρσένης, Θ. Δαούλας (Δήμητρα Γιάννουλης)

Ο Βασίλης Αρσένης είναι 15 χρονών και αγωνίζεται στην Κ-16 της Δήμητρας Γιάννουλης στον χώρο της μεσαίας γραμμής, αλλά και ως ακραίος αμυντικός. Πρόκειται για έναν «μαχητικό παίκτη με ωριμότητα στο παιχνίδι του» τονίζει ο προπονητής του Αχιλλέας Μανάκας. Παράλληλα είναι στέλεχος της Μικτής Κ-15 της ΕΠΣΛ.
Συμπαίκτης του στην Κ-16 της Δήμητρας Γιάννουλης είναι ο Θάνος Δαούλας, επίσης 15 χρονών που καλύπτει τη θέση αριστερά στην επίθεση. Είχε ξεκινήσει στους «πράσινους», μετά μετακόμισε στη Νίκη Μιχαήλ και επέστρεψε ξανά στη Δήμητρα. Είναι ένας «γρήγορος επιθετικός με πολύ καλά τελειώματα» υπογραμμίζει ο κ. Μανάκας.

 

ANASTASIOU

ARSENIOU
Στ. Αναστασίου, Ορέστης και Βασίλης Αρσενίου (Προμηθέας)

Ο Στέφανος Αναστασίου είναι γεννημένος το 2008 και ασχολείται με το ποδόσφαιρο εδώ και οχτώ χρόνια στη θέση του δεξιού χαφ. «Είναι ένας γρήγορος παίκτης», όπως επισημαίνει ο προπονητής του Βαγγέλης Στεφανής, «με επιθετικές αρετές και πολλά υποσχόμενος. Σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του στο ανδρικό τμήμα του Προμηθέα».
Δύο αδέλφια, οι Ορέστης και Βασίλης Αρσενίου. Ο πρώτος γεννήθηκε το 2011 και σύμφωνα με τον προπονητή του «είναι ένας ταχύτατος επιθετικός και δεινός σκόρερ». Ο δεύτερος είναι γεννημένος το 2010 με «υψηλό επίπεδο τεχνικής ως μεσοεπιθετικός».

 

XRISTONHS

KOYPATSIARAS

Παρ. Χριστώνης, Γ. Κουπατσιάρας (Πελασγιώτιδα)

Ο Παρασκευάς Χριστώνης γεννήθηκε το 2006 και παίζει στην Κ-16 της Πελασγιώτιδας (στην οποία βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια προερχόμενος από το Μπαράζ-Πηνειός). Καλύπτει τη θέση του σέντερ φορ και όπως επισημαίνει ο προπονητής του Θανάσης Κουτσαυτίκης «έχει πολύ καλή αίσθηση του γκολ και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευκαιριών που του παρουσιάζονται». Είναι μέλος της Μικτής Κ-17 της ΕΠΣΛ, ενώ έχει συμμετοχές και στην ανδρική ομάδα της Πελασγιώτιδας.
Ο Γιώργος Κουπατσιάρας είναι γεννημένος το 2007, ξεκίνησε πριν επτά χρόνια στην Πελασγιώτιδα και σήμερα αγωνίζεται στην Κ-16 του συλλόγου στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Πρόκειται για έναν παίκτη «με ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα και ικανότητα στο διάβασμα και την εκτίμηση της φάσης» επισημαίνει ο κ. Κουτσαυτίκης. Είναι παράλληλα στέλεχος της Μικτής Κ-15 της ΕΠΣΛ.

 

PAPADAKOS

PANAGIOTIDIS

Αλ. Παπαδάκος, Ι. Παναγιωτίδης (Ακαδημία Ολύμπικ)

Δύο 11χρονοι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας Ολύμπικ. Ο Αλέξανδρος Παπαδάκος που αγωνίζεται στα χαφ και ο επιθετικός Γιάννης Παναγιωτίδης. Ο πρώτος «διαθέτει πολύ καλή τεχνική και κάθετη πάσα», ενώ ο δεύτερος «έχει εντυπωσιακά τελειώματα», σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Νίκο Κορομπίλια.

 


Παραλειπόμενα και άλλα...

 

STEFANIS
Πατέρας και κόρη
στην... ίδια ομάδα!Το να συνυπάρχουν πατέρας και γιος στην ίδια ομάδα μπορεί μεν να είναι σπάνιο, ωστόσο το έχουμε συναντήσει. Στην προκειμένη περίπτωση όμως θα πούμε πατέρας και κόρη στην ίδια ομάδα. Ο λόγος για τον προπονητή του Προμηθέα Βαγγέλη Στεφανή και την κόρη του Αφροδίτη που είναι μαζί στην Κ-12 του συλλόγου.

 

TSAKNAKHS

NATSIOULAS
Και δύο πρώην διαιτητές με γιους ποδοσφαιριστές

Μπορεί οι μπαμπάδες τους να υπηρέτησαν τον χώρο της διαιτησίας, οι γιοι τους ωστόσο φαίνεται ότι θέλουν να διαπρέψουν ως ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον Πέτρο Τσακνάκη (νυν μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ και περιφερειακός σύμβουλος) με τον γιο του Μιχάλη που αγωνίζεται στην Κ-14 της Νίκης Μιχαήλ (χθες έπαιξε και με την Κ-16) και τον Ηλία Νατσιούλα με τον γιο του Δημήτρη που παίζει στην Κ-14 του Παναγροτικού.

 

Rakitzoglou

Γκολτζής σαν τον... πατέρα του

Στα βήματα του μπαμπά του, Θοδωρή Ρακιτζόγλου (τα τέσσερα τελευταία χρόνια παίζει στη Δόξα Βαλανίδας), ο μικρός Θοδωρής που αγωνίζεται στην Κ-13 της Νίκης Μιχαήλ και μετρά πολλά γκολ στο ενεργητικό του. Και φυσικά στο γήπεδο οικογενειακώς, αφού εκτός από τον μπαμπά του μαζί είναι πάντα και η μαμά του, η κ. Νικολέτα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass