Καλώς τηνε κι ας άργησε…

*Η νίκη για την ΑΕΛ που κέρδισε με γκολ του Oγκμποε στο 90’+4’ τον Πιερικό με 1-0 και παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας *Αλλαγές - εκπλήξεις από τον Παναγιώτη Γκουτσίδη

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 21:30

*Καλώς τηνε (τη νίκη...) και ας άργησε (ήρθε στις καθυστερήσεις με γκολ του Όγκμποε στο 90’+4’) φώναξε η ΑΕΛ χθες στο Αλκαζάρ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Α’ Ομίλου της Super League 2 σε απόσταση οκτώ βαθμών από τη Βέροια που έχει έναν αγώνα περισσότερο.


Το αποτέλεσμα αδικεί τη λαρισινή ομάδα που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έκανε ευκαιρίες, κέρδισε οκτώ κόρνερ έναντι κανενός των αντιπάλων της, ενώ η ομάδα της Κατερίνης διαρκώς διέκοπτε το παιχνίδι με παίκτες να τραυματίζονται και να βρίσκονται στο έδαφος. Τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων που κράτησε ο διαιτητής Γκορτσίλας (στο δεύτερο μέρος και τρία στο πρώτο) μάλλον στεναχώρησαν τους υπεύθυνους της ΠΑΕ ΑΕΛ, που όμως αποζημιώθηκαν με το τέρμα του Όγκμποε που έδωσε τη λύση.
Στα αξιοσημείωτα οι αλλαγές «έκπληξη» του Γκουτσίδη που έβαλε στον αγώνα τούς νεαρούς Τσουμάνη, Μιλτιάδη και Νίνο, που πήγαν αρκετά καλά (χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε και την προσφορά του Γιάκου) και έδειξαν ότι οι «βυσσινί»» μετά από καιρό έχουν νεαρούς παίκτες που μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Το τελικό αποτέλεσμα έφερε και το ξέσπασμα των φιλάθλων που τα είχαν με τον τεχνικό του Πιερικού, Γιώργο Βαζάκα, φωνάζοντας το περίφημο... «πέσε κάτω», ειρωνευόμενοι τον αντίπαλο τεχνικό, γνώριμο στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στον Τύρναβο για τους συχνούς τραυματισμούς των παικτών του (κάποιοι πάντως έγιναν αλλαγή).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικό της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Ομάρ (αριστερά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο, Θ. Παπαγεωργίου και Κ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση τους Νικολιά (δεξιά), Όγκμποε και Μαυριά (αριστερά).
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά μοναδικός απειλητικός παίκτης ήταν ο Μαυριάς μέχρι το ημίωρο. Εκεί έγινε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους για τους «βυσσινί», αλλά ο Τζήμας νίκησε σε τετ-α-τετ τον Νικολιά.
Με υπεροχή της ΑΕΛ και πρωτοβουλία των κινήσεων τελείωσε το πρώτο μέρος και στο δεύτερο ο Γκουτσίδης βγάζει τον τραυματία Νικολιά και βάζει τον Γλυνό, ενώ ρίχνει στον αγώνα και τον Τσουμάνη αντί του Θανάση Παπαγεωργίου. Το σύστημα γίνεται 4-4-2...
Οι «βυσσινί» πιέζουν, αλλά ο Τσουμάνης στο 60’ δεν νικάει τον Τζήμα, ενώ οι παίκτες τού Πιερικού φλερτάρουν με το ...χορτάρι του γηπέδου, αφού πέφτουν διαρκώς.
Στο 71’ πάντως έφθασαν κοντά στο 0-1, αλλά ο Θεοδωρόπουλος νίκησε τον Β. Παπαδόπουλο.
Ο Γκουτσίδης ρίχνει και τους Μιλτιάδη, Νίνο, βάζοντάς τους μαζί στη δεξιά πλευρά, αλλά και τον Γιάκο.
Οι τελικές πάσες αυξάνονται, το γκολ αργεί και τα νεύρα τεντώνονται όταν βλέπουν τους παίκτες του Πιερικού διαρκώς στο έδαφος.
Τελικά στο 90’+4’ ο Όγκμποε κάνει το 1-0 και λυτρώνει τους πάντες, αλλά λίγο έλειψε ο Τόσκας στο 90’+6’ να ισοφαρίσει και να έχουμε θρίλερ στο Αλκαζάρ.
Το τελικό 1-0 ήταν μικρό σε έκταση σκορ για την ΑΕΛ, αλλά πολύτιμο στη μάχη για την άνοδο. Το κυνήγι της Βέροιας συνεχίζεται...
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
13’: Εκτέλεση φάουλ από τον Μαυριά αποκρούει εντυπωσιακά ο Τζήμας.
25’: Σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
29’: Σέντρα του Νικολιά από δεξιά, ο Μαυριάς σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Πιερικού.
31’: Κάθετη πάσα του Κολομπίνο στον Νικολιά που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Τζήμα, αλλά ο τερματοφύλακας του Πιερικού αποκρούει σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Κ. Παπαγεωργίου, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζήμα.
45’+2’: Σέντρα του Μαυριά από δεξιά και ο Κ. Παπαγεωργίου πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Τζήμας.
60’: Κάθετη πάσα του Ηλιάδη στον Όγκμποε που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά τροφοδοτεί στον Τσουμάνη, αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
71’: Από λάθος του Μαξιμένκο παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Παπαδόπουλος που βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
77’: Μακρινό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
82’: Σουτ του Όγκμποε από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Τζήμας σε κόρνερ.
83’: Το κόρνερ εκτελεί ο Γιάκος και ο Τσουμάνης πιάνει ανάποδο ψαλίδι στο σημείο του πέναλτι, αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Πιερικού.
88’: Ο Μιλτιάδης κάνει σέντρα από δεξιά και ο Τσουμάνης δεν μπορεί να πιάσει σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.
90’+1’: Εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, η μπάλα καταλήγει άουτ.
90’+4’: Ο Ομάρ κάνει σέντρα από αριστερά, ο Νίνο πιάνει κεφαλιά και ο Όγκμποε με νέα κεφαλιά κάνει το 1-0.
90’+6’: Ο Κριμιτζάς εκτελεί φάουλ, η μπάλα φθάνει στον Τόσκα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια σουτάρει και η μπάλα καταλήγει άουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτυών του Θεοδωρόπουλου.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος για την ΑΕΛ ο Ηλιάδης που φτιάχνει και παιχνίδι, ενώ ήταν αλάνθαστος στην άμυνα. Τον ακολούθησε ο Μαυριάς του πρώτου μέρους και στη συνέχεια ο Μιλτιάδης όταν μπήκε. Σημαντική η συμβολή του Γιάκου, όπως και του Νίνου, ενώ ο Γλυνός ήταν πολύ κινητικός.
Ο Θεοδωρόπουλος όταν χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί, ενώ ο Μαυριάς στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός . Καλή απόδοση στο ίδιο διάστημα και από τον Μπέρτο, ενώ ο Μαξιμένκο με εξαίρεση ένα σημαντικό λάθος πήγε καλά.
Ο Κ. Παπαγεωργίου ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν πήγε τόσο καλά. Ο Κολομπίνο μπορούσε καλύτερα, ενώ ο Όγκμποε με το γκολ που πέτυχε φθάνει για να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο Τσουμάνης ήταν στις φάσεις, αλλά αυτήν τη φορά δεν πέτυχε τέρμα. Ο Νικολιάς θεαματικός όπως πάντα τραυματίστηκε και αποχώρησε στο ημίχρονο.
Από τον Πιερικό καλύτεροι οι: Τζήμας, Κριμιτζάς, Μηλιώτης και Γιαλαμίδης όσο έπαιξε.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ευστάθιος Γκορτσίλας ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των παικτών του Πιερικού και έπρεπε να υποδειχθεί περισσότερος χρόνος καθυστερήσεων. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Όγκμποε, Μιλτιάδης, Τζήμας και Μηλιώτης Τόσκας.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Πέτρος Πάτρας και Δημήτριος Νατσιόπουλος του Συνδέσμου Μακεδονίας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος (75’ Νίνο), Αμπούντ Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Θ. Παπαγεωργίου (46’ Τσουμάνης), Κ. Παπαγεωργίου (75’ Γιάκος), Όγκμποε, Νικολιάς (46’ Γλυνός), Μαυριάς (53’ Μιλτιάδης).
Πιερικός (Βαζάκας): Τζήμας, Τοπαλίδης, Παντελιάδης, Μηλιώτης (60’ Χαντζάρας), Γιαλαμίδης (42’ λ.τ Κουκόλης), Κριμιτζάς, Ίτσιος (67’ Φωκαΐδης), Ζαφειράκης, Μπουόλι (60’ Βασ. Παπαδόπουλος), Τόσκας, Εμπουελέ (60’ Κανούλας).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Τρίκαλα - Ξάνθη 1-1
Νίκη Βόλου - Αλμωπός Αριδαίας 1-0
Πανσερραϊκός - Βέροια 0-1
ΑΕΛ - Πιερικός 1-0
Απόλλων Λάρισας - Αναγ. Καρδίτσας 2-1
ΠΑΟΚ Β’ - Θεσπρωτός 0-0
Ολυμπιακός Βόλου - Καβάλα 0-2
Ρεπό: ΠΟΤ Ηρακλής
*Ο αγώνας ΟΣΦΠ Β’ - Απόλλων Πόντου αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Β’ στις Εθνικές Ανδρών και Ελπίδων.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Βέροια 25 61
2. ΑΕΛ 24 53
3. Αναγ. Καρδίτσας 24 44
4. Νίκη Βόλου 25 41
5. Ξάνθη 24 40
6. ΠΟΤ Ηρακλής 24 34
7. ΠΑΟΚ Β’ 25 34
8. Αλμωπός Αριδαίας 24 31
9. Ολυμπιακός Β’ 23 29
10. Θεσπρωτός 24 26
11. Απόλλων Πόντου 24 26
12. Απόλλων Λάρισας 24 26
13. Πιερικός 24 23
14. Πανσερραϊκός 24 21
15. Τρίκαλα 25 21
16. Ολυμπιακός Βόλου 24 20
17. Καβάλα 23 19
Η επόμενη 27η αγωνιστική
Α’ Όμιλος
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022
15:00 Αλμωπός Αριδαίας - Ολυμπιακός Βόλου
15:00 Καβάλα - ΠΑΟΚ Β’
15:00 Θεσπρωτός - Τρίκαλα
15:00 Πιερικός - Απόλλων Λάρισας
15:00 Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός
15:00 Βέροια - ΠΟΤ Ηρακλής ERSPORTS
15:30 Ξάνθη - ΑΕΛ ΕΡΤ3
Αναγέννηση Καρδίτσας - Ολυμπιακός Πειραιώς Β’ αναβολή
Ρεπό: Νίκη Βόλου
ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Η Καλλιθέα ήταν η νικήτρια στο αθηναϊκό ντέρμπι με την Κηφισιά, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάλτσι στο 84’ και μειώνοντας τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό στον έναν βαθμό, με παιχνίδι περισσότερο.
Η άλλη διεκδικήτρια της κορυφής, Καλαμάτα, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία-σοκ με 1-1 στην έδρα της ουραγού του Β’ Ομίλου, Ζακύνθου, χάνοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία να φτάσει στην κορυφή τους Βοιωτούς, έστω με αγώνα περισσότερο.
Η «Μαύρη Θύελλα» προηγήθηκε με κεφαλιά του Λουκίνα στο 32’, αλλά δεν κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι και δέχθηκε την ψυχρολουσία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, με πέναλτι του Τσιμέλι.
Στην Κρήτη, τέλος, Ηρόδοτος και Ρόδος έμειναν στο 0-0.
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία:
Αιγάλεω - Επισκοπή 1-1
Χανιά - Παναθηναϊκός Β’ 2-0
Διαγόρας - Καραϊσκάκης Άρτας 0-1
Αστέρας Βλαχιώτη - Εργοτέλης 4-0
Ηρόδοτος - Ρόδος 0-0
Καλλιθέα - Κηφισιά 1-0
Ζάκυνθος - Καλαμάτα 1-1
Ρεπό: Λεβαδειακός
*Ο αγώνας Ο.Φ. Ιεράπετρας - ΑΕΚ Β’ αναβλήθηκε λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ Β’ στις Εθνικές Ανδρών και Ελπίδων.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Λεβαδειακός 23 48
2. Καλλιθέα 24 47
3. Καλαμάτα 24 46
4. Χανιά 25 44
5. Κηφισιά 25 43
6. Αιγάλεω 23 39
7. ΑΕΚ Β’ 24 37
8. Επισκοπή 25 36
9. Εργοτέλης 24 33
10. Παναθηναϊκός Β’ 24 29
11. Ο.Φ. Ιεράπετρας 23 27
12. Αστέρας Βλαχιώτη 25 27
13. Καραϊσκάκης 24 25
14. Ρόδος 25 24
15. Διαγόρας Ρόδου 25 22
16. Ηρόδοτος 24 21
17. Ζάκυνθος 25 16

Η επόμενη 27η αγωνιστική
Β’ όμιλος
Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022
14:00 Καραϊσκάκης - Χανιά
14:00 Παναθηναϊκός Β’ - Ζάκυνθος
14:00 Καλαμάτα - ΟΦ Ιεράπετρας
15:00 Κηφισιά - Αιγάλεω
15:00 Επισκοπή - Ηρόδοτος
15:00 Ρόδος - Λεβαδειακός
18:00 Εργοτέλης - Διαγόρας Ρόδου
Αναβολή ΑΕΚ Β’ - Καλλιθέα
Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Αξίζουν να συμμετέχουν…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι με έναν αντίπαλο που ήρθε να μη χάσει. Το πλάνο μας εφαρμόστηκε και πιστεύω πέτυχε, καθώς θέλαμε να παίξουμε και από τα άκρα και από το κέντρο, αλλά δυστυχώς δεν ήμασταν τυχεροί στις τελικές προσπάθειες. Όσο περνούσε η ώρα και δεν πετυχαίναμε τέρμα, ο εκνευρισμός μας έφερνε άγχος και λάθη. Στο τέλος πετύχαμε ένα γκολ και πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε.
Για τους νεαρούς παίκτες που έβαλα θέλω να πω ότι είναι παιδιά με ταλέντο και προσωπικότητα. Στην προπόνηση δείχνουν ότι μπορούν να βοηθήσουν και έδωσα την ευκαιρία που άξιζαν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν την ομάδα. Και μάλιστα όταν τους πιστεύεις, τους δίνεις ευκαιρία σε ένα παιχνίδι που δεν σε ευνοεί το αποτέλεσμα.

 

Χωρίς Νικολιά στην Ξάνθη

Μία απώλεια και μία προσθήκη θα έχει η ΑΕΛ στο παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης στην Ξάνθη με τη φερώνυμη ομάδα. Συγκεκριμένα θα είναι στη διάθεση του προπονητή ο Γαρουφαλιά, που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα απουσιάσει ο Αλέξανδρος Νικολιάς που τραυματίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass