Γλυκός ο Γλυνός...

*ΣΤΟ 90’+6’ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ 3-2 *ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΜΕ 2-0 ΣΤΟ 38’, ΕΧΑΣΑΝ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΑΠΟΒΟΛΗΘΗΚΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ «ΧΑΡΑΚΙΡΙ» ΣΤΟ 88’ ΟΠΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 2-2

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2022 20:20

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Ο 24χρονος Σπύρος Γλυνός χάρη σε τέρμα που πέτυχε στο 90’+6’ αποδείχτηκε... γλυκός για την ΑΕΛ που την οδήγησε σε νίκη με 3-2 μέσα στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης για την 25η αγωνιστική της Super League 2. Η ομάδα της Λάρισας προηγήθηκε με 2-0 χάρη στους Όγκμποε (6’), Νικολιά (21’), ενώ ο Κολομπίνο δεν κατάφερε να κερδίσει σε πέναλτι τον Γκέκα. Στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Λαρρέα. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Πλέγα (73’) και τον Μπαντιμπανγκά (88’), αλλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΛ πήρε τη σπουδαία νίκη με 3-2.
Η χαρά της μεγάλης νίκης της ΑΕΛ μετριάστηκε από την επιτυχία της Βέροιας επί του Ολυμπιακού Β’ με 1-0 και διατήρησε τη διαφορά των οκτώ βαθμών, με τη λαρισινή ομάδα να έχει έναν αγώνα λιγότερο. Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης συνεχίζει να κάνει βαθμολογικά «θαύματα», ενώ αναδεικνύει και παίκτες, αφού χθες παρά την κρισιμότητα του αγώνα χρησιμοποίησε τους νεαρούς Μιλτιάδη και Τσουμάνη, ενώ ξεπέρασε «αβρόχοις ποσί» τα προβλήματα με τους τραυματισμούς των Μπέρτου, Γκοτζαμανίδη και Θεολόγου.
Η ΑΕΛ αν δεν είχε χάσει τους πολύτιμους βαθμούς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, θα ήταν το μεγάλο φαβορί του Ομίλου για την πρώτη θέση.
Χθες είχε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο προηγήθηκε με 2-0 (έχασε και πέναλτι...), μέχρι το 65’ ήλεγχε τον αγώνα, αλλά κάπου εκεί εκτέθηκε με δύο γκολ της ομάδας της Καρδίτσας που έπαιζε από το 38’ με παίκτη λιγότερο.
Όμως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και τελικά πήρε τη νίκη με 3-2 που ήταν και για λόγους γοήτρου αποδεικνύοντας ότι στα θεσσαλικά ντέρμπι είναι κυρίαρχη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Ομάρ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Κολομπίνο (πίσω από τους επιθετικούς), Γαρουφαλιά, Κ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση τους Νικολιά (αριστερά), Όγκμποε, Μαυριά (δεξιά).
Η ΑΕΛ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού χάρη στον υπέροχο Μαυριά και το δίδυμο των Κ. Παπαγεωργίου-Κολομπίνο, κατάφερε με τη δεινότητα των Όγκμποε και Νικολιά να προηγηθεί με 2-0 στο 21’, ενώ στο 38’ είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-3, αλλά αστόχησε ο Κολομπίνο. Πάντως αποβλήθηκε ο Λαρρέα και αυτό έδωσε αριθμητική υπεροχή στους «βυσσινί».
Κάπου εκεί οι παίκτες του Παναγιώτη Γκουτσίδη έδειξαν αδικαιολόγητη χαλαρότητα και το «πλήρωσαν» με δύο τέρματα. Αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήταν ο πρώην «βυσσινί», ο Μπαντιμπανγκά (πέτυχε και το γκολ της ισοφάρισης σε 2-2 στο 88’).
Στο 90’ ο Γκουτσίδης αντί του Μαυριά ρίχνει τον Τσουμάνη στον αγώνα, ψηλώνει την ομάδα και τελικά ο Γλυνός στο 90’+6’ δίνει τη νίκη με 3-2.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Κάθετη πάσα του Μαυριά στον Όγκμποε που, μέσα από τη μεγάλη περιοχή τετ-α-τετ με τον Γκέκα, κάνει το 0-1 προλαβαίνοντας και την προβολή του Λαρρέα.
8’: Μπαλιά του Μαυριά στον Όγκμποε που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αποκρούει ο Γκέκας.
19’: Σέντρα από δεξιά του Καρανίκα, πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή ο Αθανασιάδης, αλλά μπλοκάρει σε καλή θέση ο Θεοδωρόπουλος.
21’: Πλάγιο άουτ από τον Ομάρ, μετά από πολλές κόντρες γίνεται παραλήπτης της μπάλας ο Μαυριάς μέσα στη μεγάλη περιοχή μεταβιβάζει στον Νικολιά που με σουτ μέσα από το σημείο του πέναλτι κάνει το 0-2.
31’: Ο Κολομπίνο κλέβει την μπάλα και μεταβιβάζει στον Όγκμποε που μέσα στη μεγάλη περιοχή βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκέκα, αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Γκόλιας.
38’: Ο Νικολιάς κάνει μπαλιά στον Όγκμποε, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή μεταβιβάζει στον Κώστα Παπαγεωργίου που στο σημείο του πέναλτι ανατρέπεται από τον Λαρρέα και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλογίζει πέναλτι, ενώ αποβάλλει τον παίκτη της Αναγέννησης Καρδίτσας.
39’: Το πέναλτι εκτελεί ο Κολομπίνο που έστειλε τον Γκέκα σε διαφορετική γωνία, αλλά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
42’: Σουτ του Μπραμπίγια μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
45’: Ο Γκόλιας μόνος μέσα στη μικρή περιοχή πιάνει κεφαλιά, αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος, μπαίνει στη φάση ξανά ο Γκόλιας, αλλά στο σουτ που κάνει αποκρούει ο Ομάρ.
48’: Ο Νικολιάς κάνει πάσα στον Όγκμποε, ο οποίος δίνει στον Μαυριά που κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει από το σημείο στέλνει την μπάλα άουτ.
58’: Από αριστερά εκτέλεση φάουλ από τον Μπραντίγια, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
73’: Ο Μπαντιμπανγκά κάνει κάθετη πάσα στον Πλέγα που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και κάνει το 1-2.
76’: Μπαλιά του Πλέγα στον Μπραντίγια που μπαίνει μόνος του στη μεγάλη περιοχή, αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
88’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Πλέγα και κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά κάνει το 2-2.
90’+1’: Ο Πλέγας εκτελεί φάουλ, αλλά ο Λαγός από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+4’: Φάουλ του κ. Παπαγεωργίου ύστερα από σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και ο Όγκμποε πιάνει κεφαλιά, αλλά πάνω στη γραμμή του τέρματος ο Κουτρουμάνος.
90’+5’: Ο Κ. Παπαγεωργίου κάνει σέντρα, τραγικό λάθος των αμυνομένων της Αναγέννησης και ο Γλυνός με σουτ κάνει το τελικό 2-3.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Μαυριάς του πρώτου ημιχρόνου και ο Κώστας Θεοδωρόπουλος για τις αποκρούσεις που έκανε αφού στα δύο τέρματα δεν έχει ευθύνη. Ο Όγκμποε επίσης για μία ακόμα φορά στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, ενώ ο Κολομπίνο αν είχε βάλει το πέναλτι θα ήταν από τους πρωταγωνιστές. Πολύ καλός μέχρι το 60’ ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ ο Μιλτιάδης όταν μπήκε έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και θάρρος.
Το «πολυεργαλείο» Θανάσης Παπαγεωργίου πολύ καλό, στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όχι στην επανάληψη, ενώ τα ίδια ισχύουν και για τον Ομάρ.
Ο Ηλιάδης έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι, ενώ ο Μαξιμένκο χρειάζεται να αποκτήσει και επιθετική ικανότητα.
Ο Γαρουφαλιάς βελτιώνεται, ενώ ο Νικολιάς σίγουρα αποτελεί ευχάριστη είδηση ότι πέτυχε γκολ και πιστεύουμε ότι μπορεί να δημιουργήσει σερί. Ο Γλυνός παρότι κάνει το κάτι παραπάνω εξιλεώθηκε με το γκολ που πέτυχε. Ο Τσουμάνης όταν μπήκε τα έδωσε όλα.
Από την Αναγέννηση Καρδίτσας κορυφαίοι στο δεύτερο μέρος (στο πρώτο ημίχρονο όλη η ομάδα ήταν τραγική) ήταν οι: Πλέγας, Μπαντιμπανγκά, Μπραμπίγια και Κοτρουμάνος, ενώ συγκινητικός ήταν ο Γκόλιας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Ευαγγέλου (Αθηνών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους εξής παίκτες της ΑΕΛ: Κολομπίνο, Γκόλιας, Θανάσης Παπαγεωργίου, Μαξιμένκο, Γλυνός, Γαρουφαλιάς. Επίσης, εκτός του Λαρρέα, κόκκινη κάρτα για την Αναγέννηση Καρδίτσας είδε και ο Κουτσιανικούλης που ήταν στον πάγκο λόγω επεισοδίου που είχε μετά το γκολ της ΑΕΛ με τον Μαξιμένκο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Κολιάκος (Αθηνών), Γεωργακόπουλος (Πειραιά).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Τσακμακίδης): Γκέκας, Καρανίκας (39’ Κουτρομάνος), Γκόλιας (81’ Πολίτης), Λαρρέα, Σταμόπουλος, Δημούτσος (39’ Γκίνη), Λαγός, Πλέγας, Μπενγκόα (59’ Μπαντιμπανγκά), Μπραμπίγια (81’ Μπιανκόνι), Αθανασιάδης.
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Παπαγεωργίου Θ., Ομάρ, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς, Παπαγεωργίου Κ. (81’ Μιλτιάδης), Όγκμποε, Νικολιάς (53’ Γλυνός), Μαυριάς (90’ Τσουμάνης).
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΒΕΡΟΙΑ
Η Βέροια μετά τη χθεσινή νίκη της με 1-0 επί του Ολυμπιακού Β’, για την 25η αγωνιστική της Super League 2, παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΑΕΛ    3-2
ΝΠΣ Βέροια - Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’    1-0
ΣΗΜΕΡΑ
Α.Ο. Καβάλα - Νίκη Βόλου
Θεσπρωτός - Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός - Α.Ο. Τρίκαλα
Απόλλων Πόντου - Απόλλων Λάρισας
ΠΟΤ Ηρακλής - Πανσερραϊκός
Α.Ο. Ξάνθη - ΠΑΟΚ Β’
Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ.  ΒΑΘ.
1. Βέροια    24    58
2. ΑΕΛ    23    50
3. Αναγ. Καρδίτσας    23    44
4. Α.Ο. Ξάνθη    22    36
5. Νίκη Βόλου    23    35
6. ΠΟΤ Ηρακλής    23    33
7. ΠΑΟΚ Β’    22    32
8. Αλμωπός Αριδαίας    23    31
9. Ολυμπιακός Β’    23    29
10. Θεσπρωτός    22    24
11. Απόλλων Πόντου    22    22
12. Απόλλων Λάρισας    22    22
13. Πανσερραϊκός    22    20
14. Τρίκαλα    23    20
15. Πιερικός    21    19
16. Ολυμπιακός Βόλου    21    19
17. Καβάλα    21    16

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass