FORMULA 1 ΜΠΑΧΡΕΪΝ

Η πιο άγρια μάχη ξεκινάει!

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2022 20:20

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 επιτέλους στη γραμμή εκκίνησης αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρώτος σταθμός, η πίστα του Sakhir…


«Δεν είμαστε το φαβορί». Πόσες φορές διαβάσαμε αυτήν τη φράση την τελευταία εβδομάδα; Μετά τη λήξη των χειμερινών δοκιμών μπορεί πολλοί επικεφαλής ομάδων να διαφώνησαν μεταξύ τους σε μια σειρά από θέματα. Είτε αυτά αφορούσαν καθρέφτες ανταγωνιστών, είτε οικονομικά ζητήματα.
Σε ένα πράγμα, όμως, υπήρχε ταύτιση. Στην προσπάθεια, πάση θυσία, να απεκδυθούν τον μισητό τίτλο του φαβορί. Από αύριο, λοιπόν, τα ψέματα τελειώνουν! Θα αρχίσει να γίνεται εμφανές το κατά πόσον η εικόνα που μας παρουσιάστηκε στις δοκιμές προετοιμασίας ήταν αληθής ή στρεβλή. Και με την αντιπαλότητα των δύο μονομάχων να είναι στο ζενίθ. Πρωτάθλημα με τόσο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μετά τα περσινά γεγονότα ίσως δεν έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ.
Μία πίστα παγκόσμιων προδιαγραφών είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε να βρει κανείς στη μέση της ερήμου· και όμως το «Bahrain International Circuit» είναι ακριβώς αυτό. Αναπόσπαστο μέλος του καλεντάρι από το 2006, πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι και το 2036! Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούσαν πρόβλημα πριν το 2014, όποτε και διεξήχθη ο πρώτος νυχτερινός αγώνας εκεί. Έκτοτε όλοι οι αγώνες διεξάγονται υπό το φως των προβολέων.
Οι ζώνες DRS θα είναι και φέτος τρεις. Το Sakhir ευνοεί αρκετά τα προσπεράσματα, με τις μάχες να ξεκινούν ως την καρό σημαία που πέφτει μετά από 57 γύρους.
Οι γόμες που προσφέρει η Pirelli για τον φετινό αγώνα είναι οι C1, C2 και C3. Η λογική υπαγορεύει πως οι περισσότεροι οδηγοί θα πάρουν εκκίνηση με την C2 γόμα.
Καθώς, όμως, προβλέπονται δύο στάσεις στα pits δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκκίνησης με τη C1 από ορισμένους συνδυασμούς.
Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν κάποιος οδηγός μπορέσει να βγάλει τον αγώνα με ένα pit-stop. Ένα διόλου ασυνήθιστο Safety Car θα βοηθούσε ιδιαίτερα μία τέτοια επιλογή.
Κύριοι ξεκινήστε τους κινητήρες σας, ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα στις 17:00 Αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass