Εθνικό στοίχημα ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

*ΣΤΟ 4ο ΕΤΑΠ ΚΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ -Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2022 20:10

Εθνικό στοίχημα αθλητικής αποκέντρωσης χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας που αναβιώνει, ύστερα από 10 χρόνια απουσίας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Κρήτη και θα ολοκληρωθεί, έπειτα από 5 ετάπ, στην Ήπειρο.


Ο υφυπουργός, παρουσίασε αναλυτικά τις πέντε συναρπαστικές διαδρομές που συνθέτουν φέτος τον Γύρο, αναδεικνύοντας στο έπακρο τις περιοχές που διατρέχει το λαμπερό πελοτόν «μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής μετάδοσης, αλλά και της εμπλοκής διεθνών Μέσων Ενημέρωσης χάρη στην τεράστια δημοφιλία που γνωρίζει η αγωνιστική ποδηλασία δρόμου διεθνώς».
Τα πέντε ετάπ: 1ο Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά, 2ο Αθήνα (ΟΑΚΑ)-Ιτέα, 3ο Δελφοί-Λαμία-Καρδίτσα, 4ο Καρδίτσα-Λίμνη Πλαστήρα-Λάρισα, 5ο Μετέωρα (Καλαμπάκα)-Ιωάννινα.
Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας, που εκκινεί στις 26 Απριλίου με την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και ολοκληρώνεται με τον τερματισμό του 5ου ετάπ στα πανέμορφα Ιωάννινα, φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδηλατικά γεγονότα στον κόσμο, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.
Εννέα είναι οι πόλεις εκκίνησης και τερματισμού: Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Ιτέα, Δελφοί, Καρδίτσα, Λάρισα, Μετέωρα (Καλαμπάκα) και Ιωάννινα. Δεκάδες άλλες μικρότερες πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις της χώρας συνθέτουν το παζλ του χάρτη των υπέροχων διαδρομών που δημιούργησαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και ειδικότερα ο διευθυντής του Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας.ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
- ΛΑΡΙΣΑ = 176,5 ΧΛΜ
Η προτελευταία ημέρα ξεκινά στην Καρδίτσα. Μέσω Μητρόπολης και Μοσχάτου, οι ποδηλάτες φτάνουν σε ένα μαγευτικό τοπίο, εφάμιλλο εκείνων που οι φίλοι της ποδηλασίας βλέπουν στους Μεγάλους Γύρους. Το τοπίο αυτό δεν είναι άλλο από τη Λίμνη Πλαστήρα. Η πορεία συνεχίζεται προς Άγιο Αθανάσιο και Καστανιά, όπου θα γίνει ένα από τα ομορφότερα και θεαματικότερα σπριντ ανάβασης.
Το πελοτόν θα κινηθεί ξανά προς τον θεσσαλικό κάμπο, διασχίζοντας τους Γοργοβίτες, τον Παλαμά και τη Φαρκαδόνα, πάντα με κατεύθυνση τη Λάρισα. Στον Προφήτη Ηλία θα δοθούν πολύτιμοι βαθμοί για τη φανέλα των βουνών και τους ποδηλάτες που επιθυμούν να την κατακτήσουν.
Λίγο αργότερα, το πελοτόν θα περάσει από τον Τύρναβο, που με τη σειρά του θα δώσει πόντους για την κόκκινη φανέλα, με το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ του 4ου ΕΤΑΠ.
Μέσω Γιάννουλης οι ποδηλάτες μπαίνουν στη Λάρισα. Εκεί οι αθλητές θα κληθούν να καλύψουν ένα μικρό σιρκουΐ, πριν τερματίσουν μπροστά στο άγαλμα του Ιπποκράτη στο πάρκο Αλκαζάρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass