Στη Λάρισα αύριο ο νέος πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγ. Λιόλιος

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΙΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2022 21:09

Στη Λάρισα για πρώτη φορά επίσημα από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του θα βρίσκεται ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, Βαγγέλης Λιόλιος, που θα τιμηθεί αύριο σε εκδήλωση του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κεντροδυτικής Θεσσαλίας στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνοδευόμενος από τον αρχιδιαιτητή Χρήστο Χριστοδούλου που επίσης θα τιμηθεί.


Ο Βαγγέλης Λιόλιος γεννήθηκε το 1967 στην Πάτρα, είναι παντρεμένος και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά, ενώ είναι πτυχιούχος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας (MBA) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Ο νέος Πρόεδρος της ΕΟΚ έχει εξασκήσει την παιδιατρική για 13 χρόνια ως Επιμελητής Α’ στο Κέντρο Υγείας Καλανδρίτσας (από το 2000 έως το 2013), ενώ έχει παρουσιάσει δημοσιεύσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια Ιατρικής, δίνοντας έμφαση στην Παιδοπνευμολογία.
Το 1986 ο Βαγγέλης Λιόλιος εντάχθηκε στο δυναμικό του Προμηθέα ως παίκτης, με την ομάδα να βρίσκεται τότε στο Γ’ Τοπικό, φορώντας τη φανέλα της ομάδας έως το 1991. Το 2004 αποφάσισε να εμπλακεί διοικητικά με την ομάδα της Πάτρας. Με αυτόν στη θέση του Προέδρου, η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες φτάνοντας από την Α1 ΕΣΚΑ-Η (το 2012) στην Basket League, όπου αγωνίστηκαν για πρώτη φορά τη σεζόν 2016/17, με την ομάδα να κατακτά την 9η θέση. Τη σεζόν 2018/19, ο Προμηθέας προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League όπου και ηττήθηκε με 3-0 από τον Παναθηναϊκό, γράφοντας ιστορία ως η πρώτη περιφερειακή ομάδα που έφτασε τόσο ψηλά.
Μεγάλο επίτευγμα οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που έχουν έκταση 17 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν κοιτώνες αθλητών/μαθητών, τρία γήπεδα μπάσκετ και ένα υπόγειο γυμναστήριο, με την πατρινή ομάδα να φροντίζει για την προπόνηση και την εκπαίδευσή τους.
* * *
Ο αρχιδιαιτητής Χρήστος Χριστοδούλου είναι και αυτός από την Πάτρα και ξεκίνησε τη διαιτησία το 1991. Στην Α1 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1997 και τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε διεθνής. Εκτοτε σφυρίζει μέχρι και σήμερα στην Euroleague έχοντας πέντε Final 4 στο βιογραφικό, με αποκορύφωμα τον τελικό του 2014 ανάμεσα σε Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης έχει σφυρίξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο και στο Ρίο. Άξιος διάδοχος των μεγέλων Κώστα Δήμου, Σταύρου Δουβή και Κώστα Ρήγα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass