ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΗΣ:

Η next generation του λαρισινού μπάσκετ

Εζησε στο ΣΕΦ το όνειρο της ζωής του… - Η φωτογραφία με το πρότυπό του Γ. Πρίντεζη

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 21:13

Η next generation (επόμενη γενιά) του λαρισινού μπάσκετ έκανε την εμφάνισή της προχθές στο ΣΕΦ στον αγώνα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ στον αγώνα Ολυμπιακού-Ηρακλή 94-65 και μιλάμε για τον 16χρονο Λαρισαίο Παναγιώτη Αργυρούλη, μέλος της ομάδας εφήβων του Ηρακλή, που βρέθηκε πολύ γρήγορα στον κόσμο της Α1 εθνικής κατηγορίας, καθώς ο Ηρακλής παρατάχθηκε στο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό με πέντε παίκτες από την ανδρική ομάδα, τον Αργυρούλη από το εφηβικό και τον Κομνηνιάδη από το παιδικό!


Τα προβλήματα φάουλ έφεραν τον Αργυρούλη στο παρκέ και σε μία άμυνά του, έκλεψε την μπάλα από τον Κώστα Σλούκα, τελείωσε τον αιφνιδιασμό με λει-απ και το κοινό στο ΣΕΦ του χάρισε ένα πολύ ζεστό χειροκρότημα.
Η «ΕτΔ» παρουσιάζει σήμερα τον 16χρονο Λαρισαίο παίκτη, ο οποίος έχει γεννηθεί στις 12 Απριλίου 2005, και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Κεραυνό με προπονητές τους Αντώνη Πάκα, Θοδωρή Κουτρούλη.
Παιδί που ζούσε στη Ραχούλα (ο πατέρας του Βασίλης έχει σιδηρουργείο, ενώ η μητέρα του Κατερίνα ασχολείται με τα οικιακά) πήρε φέτος μεταγραφή το καλοκαίρι για τον Ηρακλή.
Ο αδελφός του φοιτητής στο πρώτο έτος της Νομικής Κομοτηνής κι έτσι θέλει φυσιολογικά και αυτός να ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα. Πήρε λοιπόν… σχολική μεταγραφή για το Ελληνικό Κολλέγιο ώστε να βοηθήσει να γίνει μια δυνατή σχολική ομάδα, ενώ παράλληλα αγωνίζεται στον Ηρακλή (ελπίζει ότι θα συνδυάσει μάθηση και μπάσκετ).
Και από την εφηβική ομάδα στην… ανδρική. «Σε μια μέρα έπαιξα Α1» μας λέει ο Αργυρούλης και συνεχίζει... «Την Παρασκευή έκανα προπόνηση, το βράδυ πέταξα για Αθήνα και το Σάββατο αγωνίστηκα. Ούτε που το φανταζόμουν… Το πιο τρελό ήταν η φωτογραφία με τον Γιώργο Πρίντεζη που έκανε τον γύρο το διαδικτύου. Μια φωτογραφία με το πρότυπό μου να με χαϊδεύει. Τρελάθηκα κυριολεκτικά… Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ…».
*Αλλά με ύψος 1.94 εσύ παίζεις πλέι μέικερ και γκαρντ…
«Στη θέση μου θέλω να μοιάσω στον Δημήτρη Διαμαντίδη γιατί είναι ο παίκτης που παίζει για την ομάδα. Καλή άμυνα και οι πάσες του κάνουν ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του. Παίζει για την ομάδα και όχι για πάρτι του».
*Κατάφερες και έγινες το πρόσωπο της αγωνιστικής…
«Ήταν όλα φανταστικά, ούτε εγώ δεν το περίμενα. Και τώρα πρέπει να συνεχίσω να παίξω και στα επόμενα παιχνίδια. Εδώ ενθουσιαζόμουν όταν έκανα κάποια προπόνηση με το ανδρικό, φαντάζεστε τώρα που έπαιζα εναντίον μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωλίγκα, απέναντι σε παίκτες σαν τον Σλούκα, τον Πρίντεζη…».
Ο νεαρός θα μείνει δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχίσει να παίζει στον Ηρακλή με την ελπίδα ότι θα είναι ένας ακόμα Λαρισαίος που θα κάνει καριέρα στο άθλημα στην Α1 εθνικής κατηγορίας όπως στο παρελθόν οι: Ζώης, Ν. Σταυρόπουλος, Νικούδης, Ντικούδης, Λαλάκης, Λελούδας, Σπανούλης, Κόμματος, Γκιουλέκας, Αγγελακόπουλος, Τζήμας, Αγορογιάννης, Κουραμάς, Γκόλαντας, Λιάκος, Λάππας, Λέκκας, Σπηλιώτης και άλλοι… Και επίσης να συνεχίσει να έχει γερά στηρίγματα, τους γονείς του και τον αδελφό του…

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass