Ποντιακό ανέκδοτο για την… ΑΕΛ

Εφερε ισοπαλία με τον Απόλλωνα (0-0) και έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τη Βέροια - Σούπερ απόκρουση από τον Πίτκα (45’) σε σουτ του Κολομπίνο

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2022 21:02

Οι Πόντιοι χαρακτηρίζονται από ένα ιδιότυπο χιούμορ, που παραπέμπει στον Αριστοφάνη και στον Αίσωπο. Είναι οι πρώτοι ανεκδοτολόγοι που δίδαξαν το ανέκδοτο στους Ελλαδίτες.

Και χθες στο γήπεδο του Αλκαζάρ είχαν ένα ποδοσφαιρικό ανέκδοτο για την ...ΑΕΛ. Και αν οι Πόντοι γέλασαν με το τελικό 0-0, δεν συνέβη το ίδιο για τη λαρισινή ομάδα που έμεινε πέντε βαθμούς πίσω από τη Βέροια (κέρδισε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0) και οι ελπίδες για άνοδο μειώθηκαν, αλλά δεν εξανεμίστηκαν. Περισσότερα θα φανούν στο θεσσαλικό ντέρμπι του Σαββάτου στην Καρδίτσα με την Αναγέννηση.
Κανένας παίκτης της ΑΕΛ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τη μετριότητα (με εξαίρεση ίσως τον Θεοχάρη Ηλιάδη και τον Κώστα Παπαγεωργίου όσο έπαιξε) και ειδικά ορισμένοι που πήραν ευκαιρία ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι αξίζουν θέση βασικού στην ομάδα.
Η ΑΕΛ το μόνο που κέρδισε ήταν μία ενδεκάδα κόρνερ, από τα οποία κάποια δεν ήταν καλοχτυπημένα αφού οι αμυντικοί του Απόλλωνα Πόντου διάβαζαν τις κομπίνες. Κακώς δεν γίνονταν στο πρώτο ή το δεύτερο δοκάρι, αλλά είχαν κατάληξη στο ύψος της μεγάλης περιοχής για σουτ.
Η καλύτερη στιγμή της ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Κολομπίνο στο 45’ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σερραίος τερματοφύλακας του Απόλλωνα Πόντου Βαγγέλης Πίτκας, γνώριμος από τη θητεία του πριν δέκα περίπου χρόνια στον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Πάντως μετά τον αγώνα ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έδωσε το μήνυμα της συνέχισης της προσπάθειας των «βυσσινί» αναφέροντας: «Ψηλά το κεφάλι. Έχετε καταφέρει μέχρι τώρα απίστευτα πράγματα, είμαστε μεγάλη ομάδα, αυτά έχει το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. Το πλάνο μας παραμένει το ίδιο. Ομάδα οικογένεια με Έλληνες παίκτες και πολλούς Λαρισαίους. Έχουμε ακόμα 10 παιχνίδια και 30 πόντους για να πετύχουμε τον στόχο μας. Εγώ είμαι δίπλα σας και σας στηρίζω. Εμείς σε κάθε αγώνα φτύνουμε αίμα για να κερδίσουμε και οι αντίπαλοί μας παίζουν φιλικά».

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με την ίδια τακτική 4-3-3, αλλά με πολλές αλλαγές προσώπων αφού δεν έπαιξαν λόγω τραυματισμών Γκοτζαμανίδης, Θεοδωρόπουλος, Ομάρ και δεν ξεκίνησαν λόγω κόπωσης Θανάσης Παπαγεωργίου, Όγκμποε, Γιάκος.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος, στην άμυνα οι: Μπέρτος (δεξιά), Μαϊδανός (αριστερά), Ηλιάδης, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς, Ραμίρες στη μεσαία γραμμή και Κούστα, Νικολιάς (δεξιά), Μαυριάς (αριστερά) στην επιθετική γραμμή.
Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή αλλά το μόνο που έκανε στο πρώτο μέρος ήταν να κερδίζει κόρνερ και να κάνει μακρινά σουτ ο Μαυριάς, που δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Μετά το πρώτο τέταρτο η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε η ΑΕΛ ήταν ένα σουτ του Κολομπίνο που απέκρουσε ο Πίτκας.
Ο Γκουτσίδης βλέποντας την αδυναμία στο μαρκάρισμα ρίχνει στη μάχη και τους Γιάκο, Όγκμποε, αλλά δυστυχώς για τη λαρισινή ομάδα η καλύτερη στιγμή ήταν για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Κουανκού από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σουλούκο (52’).
Μόλις μπήκε ο Κώστας Παπαγεωργίου η ΑΕΛ πίεσε περισσότερο, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη φάση που θα της έδινε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Δυστυχώς στην επίθεση χθες υπήρχε πρόβλημα…
Μόνο παρήγορο για την ΑΕΛ είναι ότι για ένα ακόμα παιχνίδι δεν δέχθηκε τέρμα και έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

 

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ…
2’: Σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Πίτκα.
9’: Ο Μαυριάς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και μπλοκάρει ο Πίτκας.
14’: Σουτ του Μαυριά από πλάγια έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πόντου.
25’: Μακρινό σουτ του Ρούνεϊ μπλοκάρει ο Σουλούκος.
30’: Μαυριάς και Νικολιάς συνδυάζονται περίφημα, αλλά το σουτ του δεύτερου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτυών του Πίτκα.
45’: Σουτ του Κολομπίνο αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πίτκας.
46’: Ο Γιάκος σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρίσκει τον Όγκμποε και καταλήγει στα χέρια του Πίτκα.
52’: Ο Κουανκού μόνος απέναντι με τον Σουλούκο αστοχεί αφού στέλνει την μπάλα άουτ.
66’: Σουτ του Κ. Παπαγεωργίου έξω από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Πίτκας.
68’: Σουτ του Σουντουρά έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
70’: Ατομική προσπάθεια του Γλυνού που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
83’: Σουτ του Γιάκου έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν ο Ηλιάδης με τον Κώστα Παπαγεωργίου. Πήγαν αρκετά καλά. Από κει και πέρα ο Σουλούκος δεν είχε πίεση και δεν είχε ευθύνη στο άσχημο αποτέλεσμα, ο Μπέρτος φάνηκε κουρασμένος . Ο Μαϊδανός δεν ήταν άσχημος στο β’ μέρος και ήταν από τους καλύτερους. Ο Κολομπίνο σίγουρα ήταν καλός αλλά όχι τόσο όσο μας έχει συνηθίσει. Ο Ραμίρες με τον Γιάκο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.
Ο Μαξιμένκο απλά σταθερός στην αμυντική του θέση, ενώ λίγα πράγματα και ο Γαρουφαλιάς.
Ο Νικολιάς και ο Γλυνός έχουν εθισμό στις ντρίπλες, αλλά χρειάζεται και το γκολ, ενώ ο Μαυριάς έκανε σουτ αλλά δεν βρήκε δίχτυα.
Ο Κούστα δεν έδειξε έτοιμος για ενδεκάδα, ενώ ο Όγκμποε όταν μπήκε πάλεψε. Ο Τσουμάνης έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται…
* * *
Από τον Απόλλωνα Πόντου κορυφαίος ο Πίτκας και άρεσαν οι ξένοι: Ρούνεϊ, Κουανκού, Ελέ.
Ο διαιτητής Ανδρέας Γκάμαρης, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, σφύριξε σωστά, αλλά ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των φιλοξενουμένων ειδικά στο τέλος. Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί του Χρήστος Πλάκας και Κωνσταντίνος Οικονόμου από την Ένωση Δυτικής Αττικής. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ρούνεϊ, Ενομό.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Μπέρτος, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Γαρουφαλιάς (46’ Γιάκος), Ραμίρες (55’ Κ. Παπαγεωργίου), Κούστα (46’ Όγκμποε), Νικολιάς (72’ Τσουμάνης), Μαυριάς (55’ Γλυνός).
Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Δαλιανόπουλος, Καλαϊτζίδης (67’ Σουντουρά), Ρούνεϊ (90’ Παπαϊωάννου), Ενομό, Τσιμίκας, Καλογέρης, Κουανκού (85’ Φράγκος), Αμαραντίδης, Ιντζίδης, Ελέ.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Βγάλαμε πολλή κούραση…

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης μιλώντας στην «Ε» είπε τα εξής: «Βγάλαμε την κόπωση από τα συνεχή παιχνίδια στο ξεκίνημα του αγώνα με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρό μυαλό για να κάνουμε ευκαιρίες και την τελική σωστή επιλογή.
Και όσο περνούσε ο χρόνος του αγώνα γινόμασταν πιο νευρικοί και με περισσότερο άγχος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass