Αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 18:00

Αλλάζει ο τελικός του Champions League

Ειλημμένη είναι η απόφαση μεταφοράς του τελικού του Champions League από την Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο "Reuters".

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής για σήμερα το πρωί, προκειμένου να εξεταστεί η στάση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως αναφέρει το πρακτορείο "Reuters", στη σημερινή συνεδρίαση ο Τσέφεριν αναμένεται να προτείνει την αλλαγή της έδρας του τελικού, που έχει οριστεί για τις 28 Μαΐου στο "Gazprom Stadium", έδρα της Ζενίτ. Η UEFA εξέδωσε παράλληλα ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Ορίστηκαν παρατηρητές σε αγώνες της ΕΠΣΛ

Στα παιχνίδια των πρωταθλημάτων της «DE-TOX»-Α’ και της Β’ ΕΠΣΛ που θα διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο ορίστηκαν οι παρακάτω παρατηρητές:
ΣΑΒΒΑΤΟ 16/2 (15:30)
«De-Tox»-Α’ ΕΠΣΛ
Play Out
Αβέρωφ - Δαμασιακός: Κωστόπουλος
Δήμητρα Γιάνν. - Αστραπή ΝΠ: Καμπιτάκης
Σμόλικας- Γόννοι: Σιδηρόπουλος
Αργυροπούλι - Αμπελωνιακός: Βουλγαρούλης
Αμπελιά -ΑΣ Βορειοηπειρωτών: Γκανούρης
B’ ΕΠΣΛ (1ος Όμιλος)
Α.Ε.Λ. - Τύρναβος 2005: Κοτούμπας (γήπ. «Κουκουλίτσιος -Μουσιάρης»)
Δένδρα - Λαρισαϊκός: Πάσχος 2
Προμηθέας -Βαλανίδα: Γκογκολέτσιος
Δρυμός -Ευαγγελισμός: Μαραγγούλης
Νεάπολη -Βερδικούσια: Δημησιάνος
B’ ΕΠΣΛ (2ος Όμιλος)
Καλοχώρι -Συκουρίο: Κατσούλης
Ηρακλής Χάλκης -Γαλήνη: Παραπανήσιος
Πανιώνιος- Φιλοκτήτης: Κίτσιος
Μελισσοχώρι -Γλαυκή: Χατζούλης

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/2 (15:30)
«De-Tox»-Α’ ΕΠΣΛ
Play Off
Κιλελέρ - Αχιλλέας Φ.: Γκογκολέτσιος
Οικονόμος- Παναγροτικός: Κοτούμπας
Δωτιέας Αγιάς - Φαλανιακός: Δημησιάνος
Play Out
Μαυροβούνι -Βλαχογιάννι: Μπαλιάκος
B’ ΕΠΣΛ (2ος Όμιλος)
Αιγάνη -Μαρμαρίνη: Σιδηρόπουλος
B’ ΕΠΣΛ (3ος Όμιλος)
Κουτσόχερο -Χαλκιάδες: Τατίας
ΑΟ Ελευθερών - Ανθούπολη: Κατσούλης
Αγ. Ανάργυροι - Ναρθάκι: Ράτσικας
Πελασγιώτιδα - Μάνδρα: Καμπιτάκης

 

Κόβουν την πίτα τους οι γυναίκες της ΑΕΛ

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο 26 Φεβρουαρίου την κοπή της πίτας για το 2022.
Στην εκδήλωση θα γίνουν βραβεύσεις των αθλητριών που διακρίθηκαν, όπως και η τιμητική βράβευση του γιατρού της ομάδας Κλεάνθη Ευσταθίου για την προσφορά του στο Σωματείο. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18:00 στο cafe-bar Selfie στη Γιάννουλη, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ζωντανό πρόγραμμα με τον Φάνη Νικόπουλο.
Η διοίκηση του τμήματος καλεί τους φίλους της ομάδας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και να περάσουν μία ευχάριστη βραδιά. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Κόβουν την πίτα τους οι Παλαίμαχοι Τεμπών

Την ευκαιρία να συσφίξουν και πάλι τις μεταξύ τους σχέσεις, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, θα έχουν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι προγραμμάτισαν να κόψουν σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο οικογενειακό κέντρο "Διόνυσος" (Σιδ. Σταθμός Ραψάνης) και θα αρχίσει στις 8 μ.μ.

 

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ της Αρμάνι Μιλάνο με 67-58, για την 27η αγωνιστική της Euroleague, μειώνοντας την απόσταση που τον χωρίζει από την 3η του βαθμολογικού πίνακα και Κυπελλούχο Ιταλίας. Ο Ολυμπιακός, με την 3η διαδοχική νίκη του στη διοργάνωση, ανέβηκε στο 15-9 και παραμένει 4ος, ενώ η ομάδα του Έτορε Μεσίνα υποχώρησε στο 17-8.
Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας (16 π., 4 ασ.) μίλησε την πλέον κρίσιμη στιγμή, όταν με 8 σερί πόντους έδωσε αέρα 6 πόντων (56-50), με εναπομείναντα χρόνο 5 λεπτά. Βεζένκοφ (16 π., 5ρ.), ΜακΚίσικ (14 π.), Φαλ (12 π.), αλλά και η προσφορά του Χασάν Μάρτιν στην 4η περίοδο (5 ρ.) ολοκλήρωσαν μία ανατροπή από το -12 για τον Ολυμπιακό.
Ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, ο Ουκρανός Μπόρις Ρίτζικ θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα για την εισβολή της Ρωσίας στην πατρίδα του, κρατώντας ένα χαρτόνι με το μήνυμα «σταματήστε τον πόλεμο» στην έναρξη του ματς.
Τα δεκάλεπτα: 7-15, 25-27, 39-43, 67-58.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6, Λαρεντζάκης 1, Φαλ 12, Σλούκας 16 (2), Μάρτιν, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης, Παπανικολάου, ΜακΚίσικ 14 (1)
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Έτορε Μεσίνα): Μελί 9, Γκραντ 2, Ροντρίγκεθ 2, Ταρτσέφσκι, Ρίκι, Χολ 15 (2), Ντιλέινι 8, Μήτογλου 8, Ντάνιελς, Χάινς 7, Μπέντιλ 2, Ντατόμε 5(1)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ολυμπιακός-Αρμάνι Μιλάνο    67-58
Αναντολού Εφές-Μακάμπι    109-77
Ζάλγκιρις Κάουνας-Ρεάλ Μ.    68-47
Βιλερμπάν-Άλμπα Βερολίνου    80-82
Μπασκόνια-Ούνικς Καζάν    αναβλ.
Μπάγερν Μ.-ΤΣΣΚΑ Μόσχας    αναβλ.
ΣΗΜΕΡΑ
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας    (21:00)
Ζενίτ -Μπαρτσελόνα    αναβλ.
Μονακό-Φενέρμπαχτσε
Η BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπαρτσελόνα    20-5
Ρεάλ Μαδρίτης    20-6
Αρμάνι Μιλάνο    17-8
Ολυμπιακός    15-9
Ζενίτ Αγίας Πετρ.    14-9
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    14-10
Ούνικς Καζάν    13-12
Αναντολού Εφές    13-12
Μονακό    13-13
Φενερμπαχτσέ    12-10
Μπάγερν Μονάχου    12-12
Μακάμπι Τελ Αβίβ    11-13
Ερυθρός Αστέρας    9-14
Άλμπα Βερολίνου    9-16
Βιλερμπάν    9-17
Μπασκόνια    7-17
Παναθηναϊκός    6-17
Ζαλγκίρις Κάουνας    5-19

 

Φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή στον Ιβάν Σαββίδη

Συνολική ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, για την είσοδό του με όπλο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, κατά τον επεισοδιακό αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λιγκ, τον Μάρτιο του 2018.
Ο ομογενής επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για την παράνομη είσοδο στο γήπεδο (χωρίς τις επιβαρυντικές περιστάσεις του αθλητικού νόμου), όπως επίσης για την κατοχή του όπλου.
Το ίδιο Δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, τον τότε αθλητικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ, τον οποίο έκρινε ένοχο για παράνομη είσοδο στο γήπεδο, ενώ τον αθώωσε για την πράξη της εκτόξευσης απειλών, ενέργεια που κατά το κατηγορητήριο, στρεφόταν κατά του διαιτητή εκείνης της αναμέτρησης Γιώργου Κομίνη.
Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Επιπλέον, με την ίδια απόφαση επιβλήθηκε στους δύο παραπάνω η παρεπόμενη ποινή της απαγόρευσης προσέλευσης και παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων του ΠΑΟΚ, οποιουδήποτε αθλήματος, για τρία χρόνια και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής. Και η συγκεκριμένη ποινή, όμως, αποφασίστηκε να ανασταλεί ενόψει του Εφετείου.
Υπενθυμίζεται ότι η αθλητική δικαιοσύνη είχε τιμωρήσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λ. Μίχελ είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο αθώωσε, τέλος, τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβ. Σαββίδη που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.
Πάντως όπως αποφάσισε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης θα καταθέσει έφεση για την κατάρριψη της συγκεκριμένης ποινής.

 

Στους «16» ο ΠΑΟΚ

Στα πέναλτι (5-3) κρίθηκε η πρόκριση στο ζευγάρι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Μίντιλαντ (2-1 κανονική διάρκεια και παράταση). Τα 120 λεπτά του αγώνα θρίλερ στην Τούμπα δεν αρκούσαν για να αναδείξουν τον νικητή που σήμερα το μεσημέρι θα βρεθεί στην κλήρωση της φάσης των "16" του Conference League. Ηταν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα με δυνατά, αλλά και αδύναμα στοιχεία για τις δύο ομάδες. Τελικά ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης πέτυχε τη μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι με πέντε εύστοχες εκτελέσεις και είναι η μόνη ελληνική ομάδα που θα συνεχίσει σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και τον επόμενο μήνα στη φάση των "16".
Το ανάλογο κατόρθωμα να συνεχίζει ως την άνοιξη ο ΠΑΟΚ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχε να το πετύχει μετά από 48 χρόνια.
Ο ΠΑΟΚ στο 20' πήρε προβάδισμα με σκόρερ τον Ζίφκοβιτς και στο 26' ο Βιεϊρίνια με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0. Στο 80' ο Χεγκ μείωσε σε 2-1. Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το "'έμφραγμα". Ο Σβιατσένκο έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Τελικά το 2-1 της 90λεπτης προσπάθειας των δύο ομάδων διατηρήθηκε και στην παράταση, στέλνοντας τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι όπου εκτελέστηκαν με την εξής σειρά: Τσόλακ 1-0, Μάγιερ - απέκρουσε ο Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ 2-0, Άντερσον 2-1, Σβαμπ     3-1, Ντιρ 3-2, Μιτρίτσα 4-2, Λιντ 4-3, Κούρτιτς 5-3.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (71' Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούριτς, Τσιγγάρας (90' Σοάρες), Αουγκούστο (74' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (71' Μιτρίτσα), Αντ. Ζίφκοβιτς (104' Σβαμπ), Τσόλακ.
Μίντιλαντ (Μπο Χένρικσεν): Όλαφσον, Ζουνίνιο (46' Χεγκ), Σβιατσένκο, Τιχόσεν, Παουλίνιο (46' Ντιίρ), Εβάντερ, Ονιαντίκα, Ίσακσεν (99' Τσαρλς), Άντερσον, Μπρουμάντο (73' Λιντ) και Σίστο (46' Μέιερ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μποντο Γκλιμτ-Σέλτικ    2-0 (3-1)
Μακάμπι -Αϊντχόφεν    1-1 (0-1)
Παρτιζάν-Σπάρτα Πράγας    2-1 (1-0)
Καραμπάχ-Μαρσέιγ    0-3 (1-3)
Ράντερς-Λέστερ    1-3 (1-4)
Σλάβια Πράγας-Φενερμπαχτσέ    3-2 (3-2)
Φίτεσε-Ραπίντ Βιέννης    2-0 (1-2)
ΠΑΟΚ-Μίντιλαντ    5-3 πέν. (2-1 κ.α. και παρ.) (0-1)

 

Το ευρωπαϊκό «αντίο» του Ολυμπιακού
ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΜΕ 3-0

Με δύο γκολ του Ρουσλάν Μαλινόβσκι (67', 69') και ένα του Γιόακιμ Μέλε (40') η Αταλάντα νίκησε εύκολα 3-0 τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League, καθώς είχε επικρατήσει 2-1 και στον πρώτο αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού παιχνιδιού και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46’ Μασούρας), Λαλά (68’ Βρουσάι), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά, Εμβιλά (68’ Ελ Αραμπί), Ρέαμπτσουκ, Τικίνιο (74’ Φαντιγκά), Ονιεκούρου (60’ Βαλμπουενά).
ΑΤΑΛΑΝΤΑ (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90’ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπορ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (84’ Πετσέλα), Μαλινόβσκι (84’ Μιχάιλα), Πεσίνα (57’ Κούπμαϊνερς), Πάσαλιτς (57’ Μπόγκα).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Σεβίλη    1-0 (1-3)
Ολυμπιακός-Αταλάντα    0-3 (1-2)
Σοσιεδάδ-Λειψία    1-3 (2-2)
Λάτσιο-Πόρτο    2-2 (1-2)
Νάπολι- Μπαρτσελόνα    2-4 (1-1)
Ρέιντζερς-Ντόρτμουντ    2-2 (4-2)
Μπέτις-Ζενίτ    0-0 (3-2)
Μπράγκα-Σερίφ Τιρασπόλ    2-0 (0-2)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass