Κόντρα στην Τουρκία η Εθνική του μπάσκετ

ΣΗΜΕΡΑ (18:00) ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2023

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2022 16:30

Δύο μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Ελλάδα και Τουρκία, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον στο δεύτερο «παράθυρο» του Α’ γύρου των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στην αγωνιστική δράση του Β' ομίλου, θέλοντας να πάρει και πάλι τον... έλεγχο της τύχης της στα δικά της χέρια. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοβαθμεί με ρεκόρ 1-1 με τις Τουρκία, Λευκορωσία και Μεγάλη Βρετανία και στόχος της είναι να πανηγυρίσει δύο νίκες στις προσεχείς κρίσιμες αναμετρήσεις με την Τουρκία, σήμερα (18:00) στο κλειστό των Άνω Λιοσίων και στις 28/2 στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να αποσπαστεί στη βαθμολογία και να συνεχίσει με μεγαλύτερη σιγουριά την πορεία της προς την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτήν της η προσπάθεια ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την παρουσία παικτών των «αιωνίων» στην Εθνική.
Στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου και οι δύο ομάδες ήταν μακριά από τον καλό εαυτό τους στις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους (η Εθνική ηττήθηκε 78-69 από τη Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία με 84-70 από τη Λευκορωσία), πριν επιστρέψουν στο... σπίτι τους και στις νίκες (η Εθνική επικράτησε με 77-67 της Λευκορωσίας και η Τουρκία με 84-67 της Μεγάλης Βρετανίας), ενώ στην τελευταία συνάντησή τους, στο Ολυμπιακό Προκριματικό Τουρνουά της FIBA στη Βικτώρια του Καναδά το περασμένο καλοκαίρι, η Εθνική κυριάρχησε (με 18 πόντους).
Στο μεταξύ, η FIBA ανακοίνωσε την αναβολή της αναμέτρησης της Λευκορωσίας με τη Μεγάλη Βρετανία, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Παρασκευή (25/2).
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του 2ου Ομίλου στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023, στον οποίο συμμετέχει η Εθνική Ανδρών:
1η ΗΜΕΡΑ
Μ. Βρετανία-Ελλάδα 78-69
Λευκορωσία-Τουρκία 84-70
2η ΗΜΕΡΑ
Ελλάδα-Λευκορωσία 77-67
Τουρκία-Μ. Βρετανία 84-67
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λευκορωσία 1-1 3
Τουρκία 1-1 3
Ελλάδα 1-1 3
Μ. Βρετανία 1-1 3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass