Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 19:30

Με άνεση στους «8» ο Στέφανος Τσιτσιπάς
ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους προημιτελικούς του τουρνουά της Μασσαλίας, επικρατώντας 6-4, 7-6 (4) του Γάλλου, Ουγκό Γκαστόν (νο68 στον κόσμο), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.


Το νο1 του ταμπλό (Στέφανος Τσιτσιπάς) δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, παρότι ο νεαρός Γάλλος ήταν αξιόμαχος και κατάφερε να «πάει» το ματς στο τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ. Στην επόμενη φάση ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το Ρώσο Ρομάν Σαφιούλιν (νο163).
Με τον πατέρα του στο πλευρό του και μετά την ήττα του στον τελικό του Ρότερνταμ από τον Φελίξ-Οζέ Αλιασίμ, ο Τσιτσιπάς συνάντησε αντίσταση στο δεύτερο σετ, αλλά εκεί που έπρεπε έβγαλε αντίδραση και πέρασε στην επόμενη φάση του 250αριού τουρνουά.
Η χθεσινή ήταν η 49η αναμέτρηση του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι σε Γάλλο τενίστα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 30-19. Από το 2021, μάλιστα, και μετά έχει κατακτήσει τις 9 από τις 10 συνολικά αναμετρήσεις του. Η μία και μοναδική ήττα του σημειώθηκε στο ίδιο τουρνουά (Μασσαλία) από τον Πιερ Ουγκ Ερμπέρ.

 

Η Παρί δίνει 62 εκατ. ευρώ τον χρόνο στον Μπαπέ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Κίνηση που θα προκαλέσει... σεισμό στην παγκόσμια μεταγραφική αγορά, ετοιμάζεται να κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν, προκειμένου να κρατήσει κοντά της τον Κιλιάν Μπαπέ.
Ο γαλλικός σύλλογος, συνειδητοποιώντας τη σημασία που έχει για την ομάδα ο 23χρονος Γάλλος διεθνής επιθετικός, εξετάζει μια νέα πρόταση για να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, προσφέροντας ένα συμβόλαιο που δεν έχει εμφανιστεί στην ιστορία.
Έτσι, προκειμένου να τον πείσει να αγνοήσει την προοπτική της Ρεάλ Μαδρίτης, θα του προσφέρει ετήσιες αποδοχές 62 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, σχεδόν περισσότερο από 5 εκατομμύρια τον μήνα.

 

Γενική Συνέλευση των διαιτητών μπάσκετ

Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κ.Δ. Θεσσαλίας σήμερα Παρασκευή 18/2/2022 και ώρα 20:00 στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης στη Λάρισα με θέματα:
α) Εκλογή προεδρείου Γενικής Συνέλευσης (Πρόεδρος και Γραμματέας).
β) Διοικητικός Απολογισμός Δ.Σ., Σ.Δ.Κ.ΚΔ. Θεσσαλίας.
γ) Οικονομικός Απολογισμός Δ.Σ., Σ.Δ.Κ.ΚΔ. Θεσσαλίας, έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ.ΚΔ. Θεσσαλίας.
δ) Εκλογή Αντιπροσώπων για Γενική Συνέλευση Ο.Δ.Κ.Ε. στις 19-20 / 03/2022.
ε) Διάφορα θέματα.
*Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

 

Οριο στον δανεισμό παικτών θέτει η FIFA

Η FIFA ετοιμάζεται να θέσει όριο στον δανεισμό παικτών. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022 , σχετικά με τους δανεισμούς που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν οι σύλλογοι.
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2023, ένας σύλλογος μπορεί να έχει το πολύ οκτώ παίκτες στο ρόστερ του ως δανεικούς και οκτώ που έχει δώσει ως δανεικούς ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια μιας σεζόν.
Ο αριθμός τις επόμενες σεζόν, θα περάσει πρώτα σε επτά δανεισμούς το 2023/24 και στη συνέχεια σε έξι δανεισμούς το 2024/25.
Το top-10 των συλλόγων με δανεικούς στην Ευρώπη:
Αταλάντα 60 δανεικοί (54 παίκτες)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 46 δανεικοί (38 παίκτες)
Σασουόλο 46 δανεικοί (36 παίκτες)
Μάντσεστερ Σίτι 44 δανεικοί (40 παίκτες)
Φιορεντίνα 43 δανεικοί (39 παίκτες)
Τζένοα 40 δανεικοί (35 παίκτες)
Τσέλσι 39 δανεικοί (38 παίκτες)
Γιουβέντους 39 δανεικοί (35 παίκτες)
Ίντερ 37 δανεικοί (33 παίκτες)
Νάπολι 35 δανεικοί (30 παίκτες)

 

Ο Χερμάν Μπούργος στον πάγκο του Αρη

Σε οριστική συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Άρη από τον Χερμάν Μπούργος, έφτασαν ο Θοδωρής Καρυπίδης και ο Αργεντινός προπονητής.
Οι δύο άνδρες, έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα, «έδωσαν τα χέρια», με τον 52χρονο Αργεντινό να αναλαμβάνει τα «ηνία» μέχρι το καλοκαίρι του 2024 κι ενώ αναμένονται και οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις. Ο επί μία δεκαετία άμεσος συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, θα μεταβεί άμεσα στην ισπανική πρωτεύουσα, προκειμένου να μαζέψει τα πράγματά του, και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να πιάσει και επίσημα δουλειά, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν θα κάνει ντεμπούτο στο ντέρμπι της Κυριακής (20/2, 19:30 - «Κλεάνθης Βικελίδης») κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

 

Στο 100% τα γήπεδα στην Ισπανία από 4/3

Στην Ισπανία τα γήπεδα επιστρέφουν στο 100% της χωρητικότητας. Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει κάθε είδους περιορισμό όσον αφορά τη χωρητικότητα εντός των αθλητικών εγκαταστάσεων.
«Από τις 4 Μαρτίου, οι αθλητικές εκδηλώσεις, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, θα δουν τις δυνατότητες υποδοχής τους να αυξάνονται στο 100%, δεδομένης της ικανοποιητικής εξέλιξης όλων των επιδημιολογικών δεικτών», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας.
Η υπουργός Υγείας υπενθύμισε, ωστόσο, την υποχρέωση οι φίλαθλοι να φοράνε μάσκα.
Στα τέλη Δεκεμβρίου, οι ισπανικές αρχές είχαν μειώσει τη χωρητικότητα των γηπέδων στο 75% της χωρητικότητάς τους και στο 50% για τα κλειστούς χώρους, ενόψει της έκρηξης της μετάλλαξης «Όμικρον» και του αριθμού των κρουσμάτων Covid-19.

 

Το ΑΣΕΑΔ δικαίωσε Κολοσσό και Απόλλωνα Π.
ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ BASKET LEAGUE

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την προσφυγή τόσο του Κολοσσού Ρόδου, όσο και του Απόλλωνα Πάτρας, αποφασίζοντας την επιστροφή του βαθμού που τους είχε αφαιρεθεί στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, για το θέμα της αδειοδότησής τους. Πλέον οι «θαλασσί» αναρριχήθηκαν στην τρίτη θέση, ενώ οι Αχαιοί απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Αναλυτικά η βαθμολογία της Basket League, όπως διαμορφώνεται μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ, έχει ως εξής:
Ολυμπιακός 27
Παναθηναϊκός 25
Κολοσσός Ρ. 23
Προμηθέας Π. 22
Περιστέρι 21
ΑΕΚ 20
Άρης 20
ΠΑΟΚ 19
Λάρισα 19
Λαύριο 19
Απόλλων Π. 19
Ιωνικός Ν. 17
Ηρακλής 16

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass