Βασιλόπιτα με μηνύματα για τον Π.Ο. Ελασσόνας

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ: ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΟ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ!

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 20:30

Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα ανταλλαγής ευχών και προσδοκιών για τη νέα χρονιά, αλλά και με επίκαιρα μηνύματα (...στη «σκιά» των τραγικών γεγονότων της Θεσσαλονίκης) η «οικογένεια» του Π.Ο. Ελασσόνας έκοψε τη βασιλόπιτα στο «Μικρό Καφέ», την οποία ευλόγησαν ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.


Χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος, απευθυνόμενος στην «οικογένεια» του Π.Ο.Ε.:
«Αυτό που κυριαρχεί τα τελευταία δύο χρόνια είναι η πανδημία και βλέπουμε ότι μας έχει στερήσει πολλά πράγματα και μας έχει απομακρύνει από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Εμείς παρακολουθούμε με χαρά και υπερηφάνεια πάντα και τη δική σας προσπάθεια, την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλεώς μας, η οποία μας κάνει συνεχώς υπερήφανους με τις νίκες.
Πάντοτε σε οποιονδήποτε χώρο και δεν μιλώ μόνο για τον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου, ο φανατισμός δεν προάγει πολιτισμό, αλλά γίνεται εγκληματίας και αυτό το διαπιστώσαμε πριν από μερικές ημέρες, όταν είδαμε στο όνομα δήθεν μιας ομάδας άδικα να αφαιρείται η ζωή ενός νέου ανθρώπου.
Να αγωνιζόμαστε για τα ιδεώδη, αλλά όχι με φανατισμό, όχι με ακρότητες και ομιλώ ως παπάς, ως επίσκοπος κι ως αδελφός. Και το λέω διότι και μέσα στην Εκκλησία δυστυχώς κάθε φορά που υπάρχει ο φανατισμός και η ακρότητα τότε διχάζει, διασπά. Και ας μην ξεχνάμε και από την ιστορία, ότι ο φανατισμός στην Εκκλησία έφερε και πολέμους μεταξύ των λαών και χύθηκε πολύ ανθρώπινο αίμα.
Σας ευχόμαστε αυτή η χρονιά να είναι μια χρονιά προόδου, μια χρονιά επιτυχιών και πάντοτε στο όνομα του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και της ανταγωνιστικότητας, αλλά με την καλή έννοια. Καλή χρονιά με υγεία και σας ευχαριστώ για την πρόσκληση».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Π.Ο.Ε. Άλκης Χατζηβασίλης υπογράμμισε τα εξής:
«Η ομάδα μας αυτήν τη στιγμή είναι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και ελπίζουμε και η συνέχεια να είναι επιτυχημένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μας, τον Σεβασμιότατο, τον δήμαρχο Νίκο Γάτσα και τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δραγατσίκη για την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον σύλλογο και θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά και υγεία σε όλους».
Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Γιάννης Δραγατσίκης ανέφερε τα εξής:
«Ευχόμαστε για καλύτερες μέρες στον αθλητισμό χωρίς βία. Μας κάνετε υπερήφανους και αυτό που μπορώ να πω εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής είναι ότι θα σας δώσουμε εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην πόλη και δεν τις είχε μέχρι τώρα. Να ευχηθώ όχι μόνο καλή πορεία, αλλά την πρώτη θέση από φέτος, γιατί την αξίζετε και την μπορείτε».
Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Βαγγέλης Μόρας είπε:
«Το ήθος το οποίο πρεσβεύει αυτή η ομάδα είναι κάτι το οποίο με κέρδισε και γι' αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε εδώ. Χαίρομαι πραγματικά που έχω συναντήσει καλούς ανθρώπους και καλούς επαγγελματίες. Τα περισσότερα παιδιά είναι από την ευρύτερη περιοχή και είναι κάτι που τιμά την Ελασσόνα, το ότι βγαίνουν τόσο καλοί αθλητές και τόσο καλά παιδιά».
Τα τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας που αντιστοιχούσαν σε συμβολικά δώρα, δωροεπιταγές και χρηματικά ποσά, βρήκαν οι Γκαμπέτας, Καραλούλης, Ματούλας, Περτζιόνι, Μουλτσιάς, Μουστάκας και Κουκούλης.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass