Σούπερ Μάριο στον Βόλο!

*Με δύο δικά του γκολ η ΑΕΛ κέρδισε τον Ολυμπιακό Βόλου με 2-1 *Κίνηση ματ από Γκουτσίδη στη μεσαία γραμμή *Χωρίς Κολομπίνο και Γκοτζαμανίδη με ΠΑΟΚ Β’;

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2022 21:00

Το Super Mario Bros είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν ποτέ, καθώς έσωσε τη βιομηχανία των παιχνιδιών από μία τεράστια κρίση που άρχισε το 1983 και διήρκησε μέχρι το 1985. Και όπως ο Μάριο του παιχνιδιού προσπαθεί να σώσει την πριγκίπισσα στο Βασίλειο των Μανιταριών, έτσι και ένας άλλος Μάριο, αυτός της ΑΕΛ, ο Όγκμποε, στη ζούγκλα της Super League 2 προσπαθεί να οδηγήσει τη «βυσσινί» βασίλισσα ξανά στη μεγάλη κατηγορία.


Χθες πέτυχε στον Βόλο δύο γκολ (6’, 63’) και η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ελπίζοντας σε επάνοδο και στη μεγάλη κατηγορία (το γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Στάμου στο 47’). Αλλά όλα είναι ρευστά με δεδομένο ότι κάποιες ομάδες έχουν πολλά εξ αναβολής παιχνίδια. Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΛ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, συνεχίζει να παραμένει αήττητη δέκα αγώνες και είναι σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Βέροια.
Χθες στον Βόλο πήρε μία εύκολη νίκη και ο Όγκμποε μπορεί να ήταν πρωταγωνιστής, αλλά το «χεράκι» του έβαλε και ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης που στο 52’ άλλαξε όλη τη μεσαία γραμμή, αφού διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα με δεδομένο ότι φαίνονταν σημάδια κόπωσης.
Η νίκη έδωσε τρεις βαθμούς, αλλά υπάρχουν και απώλειες δύο παικτών, του Γκοτζαμανίδη και του Κολομπίνο, που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και μάλλον δεν θα αγωνιστούν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ το ερχόμενο Σάββατο στο Αλκαζάρ. Ο Κολομπίνο δείχνει σημάδια κόπωσης, ενώ τη θέση του Γκοτζαμανίδη θα πάρει ο Ηλιάδης που χθες δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών.
Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή του Μιλτιάδη ως αλλαγή στη θέση του Ακούνια και επίσης η καλή παρουσία του Θεολόγου ως παρτενέρ του Γκοτζαμανίδη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ομάρ (αριστερά), Θεολόγου, Γκοτζαμανίδη (σέντερ μπακ), στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Γαρουφαλιά και πιο μπροστά τους Παπαγεωγίου Κ., Κολομπίνο και στην επίθεση τους Γλυνό (δεξιά), Όγκμποε, Ακούνια (αριστερά).
Από την άλλη ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου Βασίλης Βούζας παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, έχοντας τον Ξενοδόχοφ κάτω από τα δοκάρια, τους Γραικό και Σκοπελίτη αμυντικά μπακ και τους Φιλίποβιτς, Στάμου σέντερ μπακ. Οι Κόλα και Ντιαμπί ήταν αμυντικά χαφ, με τους Βερνάρδο και Κουντουριώτη στα πλάγια και τον Χατζή πίσω από τον επιθετικό τον Γκαργκαλατζίδη.
Η ΑΕΛ μόλις στο 6’ με τον Όγκμποε έκανε το 0-1 και στη συνέχεια είχαν την υπεροχή οι γηπεδούχοι μέχρι το 20’ και ο λόγος ήταν ότι η λαρισινή ομάδα έδωσε χώρο με στόχο να κάνει παιχνίδι αναγνωριστικό απέναντι στην ομάδα του Βόλου που είχε νέο τεχνικό (Βούζα) και νέους παίκτες (τέσσερις στην ενδεκάδα).
Στη συνέχεια οι «βυσσινί» ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 44’ ο Φιλίποβιτς από μοιραίος έγινε ...ωραίος, καθώς στη γραμμή της εστίας απέκρουσε σουτ του Όγκμποε.
Ο Στάμου στο 47’ ισοφάρισε, αλλά εκεί ήταν η σειρά του Γκουτσίδη να πάρει ενεργό μέρος στον αγώνα καθώς στο 54’ περνώντας τους Γιάκο, Ραμίρες και Θ. Παπαγεωργίου στις θέσεις των Κολομπίνο, Γαρουφαλιά και Κ. Παπαγεωργίου η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και στο 63’ με κεφαλιά του Όγκμποε έγινε το 1-2.
Από το λεπτό αυτό και μετά αν κάποιος μπορούσε να βάλει άλλο τέρμα ήταν η λαρισινή ομάδα, που μπορούσε να δώσει μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
6’: Ο Όγκμποε κλέβει την μπάλα από τον Φιλίποβιτς και από θέση τετ-α-τετ με τον Ξενοδόχοφ κάνει το 0-1.
9’: Ο Βερνάρδος βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή στο σημείο του πέναλτι, αλλά δεν βρίσκει τη μπάλα που καταλήγει άουτ.
11’: Ο Κόλα σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
16’: Ο Χατζής κάνει σέντρα από τα δεξιά, ο Κουντουριώτης πιάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
22’: Σουτ του Βερνάρδου μέσα από τη μεγάλη περιοχή εξουδετερώνει ο Θεοδωρόπουλος.
24’: Ο Ακούνια σουτάρει από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ξενοδόχοφ αποκρούει.
36’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κόλα, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της λαρισινής ομάδας.
44’: Σουτ του Όγκμποε μέσα από τη μεγάλη περιοχή ενώ είναι εξουδετερωμένος ο Ξενοδόχοφ, αλλά αποκρούει ο Φιλίποβιτς πάνω στη γραμμή του τέρματος της βολιώτικης ομάδας.
47’: Ο Κόλα εκτελεί φάουλ και ο Στάμου με πλασέ κάνει το 1-1.
58’: Σουτ του Γκοτζαμανίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
63’: Ο Θεοδωρόπουλος κάνει βολέ, η μπάλα φθάνει στον Γιάκο που κάνει σέντρα και ο Όγκμποε με κεφαλιά κάνει το 1-2.
69’: Σουτ του Ακούνια έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Ξενοδόχοφ.
85’: Σουτ του Όγκμποε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Αλέξανδρου Τσαμούρη (Πειραιά) και σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Χρήστος Κορώνας (Πειραιά) και Παναγιώτης Χρηστάκος (Πειραιά). Κίτρινη κάρτα είδαν οι: Γαρουφαλιάς, Γκοτζαμανίδης, Γκαργκαλατζίδης, Κολομπίνο, Ασαμόα, Κουντουριώτης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολυμπιακός Βόλου (Β. Βούζας): Ξενοδόχοφ, Γραικός, Σκοπελίτης, Φιλίποβιτς, Στάμου, Κόλα (90’ Μαρκοπουλιώτης), Κουντουριώτης, Ντιαμπί (64’ Κατσούκης), Γκαργκαλατζίδης (74’ Ασαμόα), Χατζής, Βερνάρδος (74’ Νάνι).
ΑΕΛ (Π. Γκουτζίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Αμπούντ, Θεολόγου, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς (52’ Παπαγεωργίου Θ.), Παπαγεωγίου Κ. (52’ Γιάκος), Γλυνός (73’ Μαυριάς), Όγκμποε, Κολομπίνο (52’ Ραμίρεζ), Ακούνια (90’ Μιλτιάδης).

Εφυγε ο Κουγιας στο ημιχρονο
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έφυγε από τον αγώνα στο ημίχρονο, καθώς σύμφωνα με δήλωσή του: «Τρεις αλήτες και δύο πρεζάκια δεν θα χαλάσουν τις εξαιρετικές σχέσεις μας με αυτόν τον ιστορικό σύλλογο. Είχα χρόνια να φύγω από εκτός έδρας αγώνα της ομάδας μου, θυμάμαι αυτό έγινε μία φορά στη Ρόδο με τον Ηρακλή, αλλά δυστυχώς σήμερα αηδίασα». Και σχολίασε την αναμέτρηση λέγοντας: «Κάναμε τα εύκολα δύσκολα απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, όπως είναι πια ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον νέο ιδιοκτήτη, με τους νέους παίκτες και έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, τον Βασίλη Βούζα. Δύσκολα θα περάσει άλλη ομάδα από τον Βόλο».

k7.jpg

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ
Μεταγραφή;
Δεν ξέρω...
Μετά το τέλος του αγώνα και με δεδομένη την κόπωση των παικτών από τα συνεχή παιχνίδια, ρωτήσαμε τον Παναγιώτη Γκουτσίδη αν η ομάδα κάνει κάποια μεταγραφή. Μας απάντησε: «Δεν γνωρίζω, για να πάρουμε κάποιον παίκτη πρέπει να είναι πολύ καλύτερος από αυτούς που έχουμε. Η ομάδα μέχρι τώρα ανταποκρίνεται πολύ καλά».
Λίγο νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα και συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι. Όλα τα παιχνίδια πλέον θα είναι πολύ δύσκολα, όπως ήταν και το χθεσινό. Αυτό έδειξε και η προχθεσινή ημέρα, ότι πλέον δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες. Κάθε ομάδα αγωνίζεται για ξεχωριστό στόχο. Πραγματικά από εδώ και πέρα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα για οποιαδήποτε ομάδα. Εμείς πραγματικά θέλαμε να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες γιατί είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη και το κάναμε αυτό. Δεν ήμασταν τόσο καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε με κάποιες αλλαγές την ομάδα. Πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο τα καταφέραμε. Βάλαμε το δεύτερο γκολ και από εκεί και πέρα έδειξε η ομάδα ότι είχε την ψυχική ηρεμία ώστε να κρατήσει το αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα από τον αντίπαλο.
Για το πόσο προβληματίζουν τα συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή: «Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ομάδες και ειδικά για ομάδες που δεν έχουν μεγάλο ρόστερ. Πολλές φορές θα δείτε ομάδες, μία Κυριακή να είναι πολύ καλές και στον επόμενο αγώνα της Τετάρτης να βλέπετε άλλο πρόσωπο. Δυστυχώς, θέλει καλή διαχείριση, θέλει ρίσκο στη διαχείριση των παικτών για να μπορέσουν οι ομάδες να βγάλουν αυτόν τον Γολγοθά.
Για το αν έχει ξεκαθαρίσει η κορυφή και ποιες ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρωτιά: «Ακόμη είναι νωρίς. Πρέπει να τελειώσει ο πρώτος γύρος να δούμε τι θα μαζέψει η κάθε ομάδα και από εκεί και πέρα έχει έναν ολόκληρο γύρο που μπορούν να γίνουν τα πάντα. Πάντως μέχρι τώρα δείχνουν ότι οι ομάδες αυτές που είναι μπροστά, αυτές θα διεκδικήσουν την κορυφή.
Βασίλης Βούζας (προπονητής Ολυμπιακού Βόλου):
«Προσπαθήσαμε αρκετά χθες για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Το παιχνίδι κρίθηκε με δύο λάθη που δεν αρμόζουν στην ποιότητα και στο επίπεδο της ομάδας. Απέναντί μας είχαμε μία έμπειρη και πολύ δυνατή ομάδα, από τις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι αδικήσαμε τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε στο επόμενο παιχνίδι περισσότερο ανταγωνιστικοί. Είχαμε μία μεγάλη αποχή έχοντας να παίξουμε από τις 29 Δεκεμβρίου. Είχαμε παίκτες με κορονοϊό, και που ενσωματώνονται κάθε μέρα και σίγουρα δεν έχουν προσαρμοστεί. Ωστόσο είδαμε κάποια θετικά στοιχεία στην ομάδα και απομένει να δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας, να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία και να πετύχουμε νίκες για ν’ αλλάξει και η ψυχολογία της ομάδας. Δυστυχώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και δεν έχουμε χρόνο να δουλέψουμε σε θέματα τακτικής. Θεωρώ όμως ότι η ομάδα έχει το απαραίτητο υλικό και το μέταλλο για να βγει από τη δύσκολη θέση. Είναι αρκετά τα παιχνίδια και χρειάζεται προσπάθεια».
Για την καλή εικόνα μετά το 1-0 και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού: «Το 2-1 επηρέασε πολύ την ψυχολογία, και δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε από εκεί και μετά. Συν το ότι δεν είχαμε και τις κατάλληλες λύσεις για να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα. Ξαναλέω ότι είμαστε ευχαριστημένοι και είδαμε θετικά στοιχεία. Απομένει να δουλέψουμε πιο πολύ. Θα έρθουν κι άλλοι παίκτες και θα παρουσιαστεί η ομάδα βελτιωμένη».

 

Μεγάλη νίκη του Π.Ο. Τρίγλια-Ηρακλή

Ο Π.Ο. Τρίγλιας πέρασε σαν «σίφουνας» από την έδρα του Θεσπρωτού, τον οποίο κέρδισε με 5-1 για τη 15η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2, ενώ ο Πιερικός έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Πόντου με 1-0. Τέλος, ισόπαλη 2-2 αναδείχθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καβάλα και Πανσερραϊκό.
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 15ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός ΣΦΠ Β’ 3-0
Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας 0-2
ΠΑΟΚ Β’-ΑΟ Τρίκαλα αναβλ.
ΑΟ Ξάνθη-ΝΠΣ Βέροια 0-3
Πιερικός-Απόλλων Πόντου 1-0
Θεσπρωτός-Π.Ο.Τ. Ηρακλής 1-5
ΑΟ Καβάλας-Πανσερραϊκός 2-2
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ 1-2
ΡΕΠΟ: Αναγέννηση Καρδίτσας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2021/22 (Α’ ΌΜΙΛΟΣ)
Βέροια 12 αγ. 27 β.
ΑΕΛ 13 26
ΑΟ Ξάνθη 10 22
Αναγ. Καρδίτσας 9 19
Θεσπρωτός 13 18
Αλμωπός Αριδαίας 12 18
Ολυμπιακός Β’ 13 18
Νίκη Βόλου 12 16
Π.Ο. Τρίγλια Ηρακλής 11 16
Τρίκαλα 11 13
Πιερικός 13 13
Απόλλων Πόντου 12 12
Πανσερραϊκός 11 11
ΠΑΟΚ Β’ 9 10
Ολυμπιακός Βόλου 11 9
Απόλλων Λάρισας 12 8
Καβάλα 10 3
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (15:00)
Ξάνθη-Απόλλων Λάρισας 11η αγωνιστική
Αλμωπός Αριδαίας-ΠΑΟΚ Β’ 11η αγωνιστική
Καβάλα-Τρίκαλα 11η αγωνιστική
Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 11η αγωνιστική
Βέροια-Απόλλων Πόντου 12η αγωνιστική
Πανσερραϊκός-Πιερικός 12η αγωνιστική

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Σε αναμετρήσεις για τη 15η αγωνιστική του Β’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕΚ Β’-Επισκοπή 1-0
Καλαμάτα-Ρόδος αναβλ.
Παναθηναϊκός Β’-Λεβαδειακός 1-3
Καραϊσκάκης Αρτας-ΠΑΣΑ Ηρόδοτος 2-1
Εργοτέλης ΓΣ 88-Αιγάλεω 1-0
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλλιθέα 0-2
Διαγόρας-ΟΦ Ιεράπετρας 0-0
Χανιά-Ζάκυνθος 5-1
ΡΕΠΟ: Κηφισιά
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2021/22 (Β’ ΌΜΙΛΟΣ)
Λεβαδειακός 13 28
ΑΕΚ Β’ 13 28
Καλλιθέα 10 24
Καλαμάτα 11 23
Αιγάλεω 12 21
Χανιά 12 18
Παναθηναϊκός Β’ 13 17
Εργοτέλης 12 17
Κηφισιά 11 16
ΟΦ Ιεράπετρας 13 16
Ρόδος 9 15
Διαγόρας Ρόδου 13 14
Επισκοπή 12 12
Καραϊσκάκης 11 12
Αστέρας Βλαχιώτη 11 7
Ηρόδοτος 12 6
Ζάκυνθος 12 1
Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (15:00)
Ρόδος-Καλλιθέα 7η αγωνιστική
Κηφισιά-Ηρόδοτος 11η αγωνιστική
Καραϊσκάκης-Ζάκυνθος 11η αγωνιστική
Εργοτέλης-Χανιά 11η αγωνιστική
Αστέρας Βλαχιώτη-Διαγόρας 11η αγωνιστική
Αιγάλεω-Καλαμάτα 12η αγωνιστική

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass