Τι έδειξε το 2021 και τι αναμένεται το 2022

*Με συναρπαστικό τρόπο εξελίσσεται η μάχη της κορυφής στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ *Ο πρωτοπόρος, ο αήττητος, το βαρύ πυροβολικό και η σκληρή άμυνα

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2022 21:30

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ (έχουν ήδη διεξαχθεί οι 12), ενώ αμέσως μετά -σύμφωνα με τη φετινή προκήρυξη- τη σκυτάλη θα πάρουν τα πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή (όπου θα μετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα) και τα πλέι άουτ (με τις υπόλοιπες 12 ομάδες) που θα κρίνουν ποιες ομάδες θα κερδίσουν το στοίχημα της παραμονής και ποιες θα πάρουν τον δρόμο του υποβιβασμού (ήδη με τα μέχρι στιγμής δεδομένα έξι ομάδες θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία).


Ειδικά σε ό,τι αφορά στη μάχη της πρώτης εξάδας, το πρωτάθλημα εξελίσσεται με συναρπαστικό τρόπο, αφού οι βαθμολογικές αποστάσεις των «μνηστήρων» της πρώτης θέσης είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ας δούμε ωστόσο κάποια βασικά στατιστικά στοιχεία των ομάδων της πρώτης εξάδας που δείχνουν ότι η μάχη του τίτλου θα είναι πολύ σκληρή μέχρι το τέλος.
Στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 βαθμούς βρίσκεται σταθερά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, έχοντας επιτύχει τον μεγαλύτερο αριθμό νικών μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (ήτοι 10).
Η μοναδική ωστόσο αήττητη ομάδα στην κατηγορία είναι ο Δωτιέας Αγιάς που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις έναν βαθμό λιγότερο (9 νίκες και 3 ισοπαλίες). Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παίξει όλα τα ντέρμπι (σ.σ. με τις ομάδες της εξάδας) στα οποία μετρούν τρεις νίκες (επί των Φαλανιακού, Αχιλλέα Φ. και Παναγροτικού) και δύο ισοπαλίες (με Οικονόμο και Κιλελέρ). Στο ενεργητικό τους έχει καταγραφεί και η μεγαλύτερη σε σκορ νίκη στα μέχρι τώρα παιχνίδια του πρωταθλήματος, με 8-1 επί του Αβέρωφ.
Τόσο ο Οικονόμος όσο και ο Δωτιέας, θα πρέπει να σημειωθεί έχουν τον ίδιο συντελεστή τερμάτων 21, με τους «πράσινους» να μετρούν 29-8 και τους «ερυθρόλευκους» 30-9 αντίστοιχα.
Ο τρίτος του βαθμολογικού πίνακα με 28 βαθμούς Αχιλλέας Φαρσάλων διαθέτει την καλύτερη άμυνα, αφού έχει μόλις τέσσερα γκολ στο παθητικό (δύο από τον Σμόλικα, ένα από τον Δωτιέα και ένα από τη Γιάννουλη).
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέσσερα γκολ που έχουν δεχθεί οι «κιτρινόμαυροι» είναι τα μισά από τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (που έχουν οι Οικονόμος και Κιλελέρ με 8 γκολ).
Αν και βρίσκεται στην έκτη θέση με 25 βαθμούς ο Φαλανιακός αναδεικνύεται στο βαρύ πυροβολικό της κατηγορίας, καθώς διαθέτει την πιο παραγωγική επίθεση με 34 γκολ (2,8 γκολ ανά παιχνίδι) και παράλληλα έχει τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων με 24 (34-10).
Ο νεοφώτιστος Παναγροτικός (5η θέση με 27 βαθμοί) που πραγματοποιεί αξιόλογη πορεία έχει στις τάξεις του τον πρώτο μέχρι στιγμής σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Αχιλλέα Γκουντίκα, που μετά το τελευταίο χατ τρικ στο 4-0 επί του Αμπελωνιακού έφτασε τα 12 γκολ (ακολουθούν με 11 ο Τσιάκος του Φαλανιακού και με 9 ο Δραχαλίβας του Οικονόμου), ενώ τέλος η ΑΕ Κιλελέρ (4η θέση με 27 βαθμοί) παραμένει αήττητη στα ντέρμπι κορυφής που έχει δώσει μέχρι τώρα, καθώς έχει αναδειχθεί ισόπαλη με τον Δωτιέα Αγιάς, ενώ προέρχεται από τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Φαλανιακού.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΝΤΕΡΜΠΙ
Το 2022 έρχεται με δύο μεγάλα ντέρμπι στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ. Δύο παιχνίδια με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και να δημιουργήσουν ένα νέο σκηνικό στη μάχη της πρώτης θέσης.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή (9/1, 15:00), η αήττητη στα ντέρμπι κορυφής ΑΕ Κιλελέρ θα φιλοξενήσει τον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ στα Φάρσαλα η καλύτερη άμυνα, ο Αχιλλέας Φαρσάλων, θα αναμετρηθεί με την καλύτερη επίθεση, τον Φαλανιακό.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass