Ανησυχεί ο Puig για τον τραυματισμό του Marquez

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 14:10

Ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez ολοκλήρωσε τη σεζόν των MotoGP του 2021 όπως είχε ξεκινήσει, χάνοντας τους δύο τελευταίους γύρους λόγω τραυματισμού. Ο Marquez υπέστη μια «ελαφριά» διάσειση σε ένα ατύχημα στην προπόνηση και θα έχανε τον αγώνα του Portimao.


Λίγοι πίστευαν ότι μια τόσο αθώα διάγνωση θα έκανε τον Marquez να αποσυρθεί απότομα αρκετές ημέρες πριν από ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο και στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι αντιμετώπιζε επανάληψη του προβλήματος διπλωπίας του 2011. «Παράλυση του τέταρτου δεξιού νεύρου με εμπλοκή του δεξιού άνω λοξού μυός», ήταν ο τρόπος που περιέγραψε ο γιατρός που θεράπευε τον Marquez τον τραυματισμό. «Αυτό το τέταρτο δεξί νεύρο είναι αυτό που είχε ήδη τραυματιστεί το 2011».
Το 2011, ο τραυματισμός κράτησε τον Marquez μακριά από τη Moto2 για τεσσεράμισι μήνες, και τελικά χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση από τον ίδιο γιατρό, Sanchez Dalmau, που τώρα επιβλέπει την τρέχουσα θεραπεία του. Εάν αυτό το χρονικό πλαίσιο επαναληφθεί, ο Marquez θα δυσκολευτεί να επιστρέψει για την έναρξη της σεζόν 2022 στο Qatar στις 6 Μαρτίου, πόσο μάλλον να λάβει μέρος σε οποιεσδήποτε δοκιμές πριν από τη σεζόν.
Ο Puig για τον Marquez είπε: «Αυτό είναι πιο σοβαρό, ας πούμε, και θα χρειαστεί λίγο χρόνο». «Φυσικά και θέλω να είμαι αισιόδοξος και δεν είμαι γιατρός, αλλά ακούω τι είπαν (οι γιατροί) και φυσικά πρέπει να σκεφτούμε θετικά. Νομίζω ότι το βασικό σημείο για αυτό είναι, όπως είπα, ένα πολύ δύσκολο πράγμα, να κάνουμε υπομονή». «Πολλές φορές προσπαθείς, και συνήθως οι αθλητές, προσπαθούμε πάντα να κάνουμε πράγματα που είναι «εκτός κανόνων». Αλλά όταν μιλάμε για την όραση, νομίζω ότι φυσικά θα κάνει υπομονή και θα αντιμετωπίσει την κατάσταση με πολλή ηρεμία. Δεν είναι σαν να μιλούσαμε για έναν καρπό ή ένα χέρι ή κάτι διαφορετικό».
Ο Marquez έχασε όχι μόνο τους δύο τελευταίους γύρους της σεζόν, αλλά και το τεστ της Jerez, όταν η ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας RC213V της Honda αφέθηκε στα χέρια του ομόσταυλού του, Pol Espargaro και των αναβατών της LCR, Alex Marquez και Takaaki Nakagami. Η επόμενη ημερομηνία για τα MotoGP όπου ο Marquez θα μπορούσε να λάβει μέρος, εάν η όρασή του είχε ανακάμψει αρκετά, είναι το επίσημο τεστ της Sepang στις 5-6 Φεβρουαρίου και το τεστ της Mandalika στις 11-13 Φεβρουαρίου. Αυτό το «εάν» βασανίζει ολόκληρο το εργοστάσιο της Honda.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass