Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

*Εκανε απονομή στους νικητές των 5.000 μέτρων *Πρωτιά με ρεκόρ από τον Γκελαούζο

Δημοσίευση: 15 Νοε 2021 20:10

Ιστορική πρωτιά πέτυχε ο Κώστας Γκελαούζος στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ με την Περιφέρεια Αττικής, τη στήριξη της ΕΟΕ και των Δήμων Αθηναίων και Μαραθώνα.


Με χρόνο 2:16.49 ο αθλητής του Παναθηναϊκού έγινε ο γρηγορότερος Έλληνας στην αυθεντική διαδρομή. Δεύτερος με χρόνο 2.22.33 ήταν ο Παναγιώτης Μπουρίκας (Μεσσηνιακός) και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης (ΓΑΣ Ιλισσός) με 2.24.05.
Ο Γκελαούζος με την επίδοσή του κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με 2:17.56, επιβεβαιώνοντας σε όλη την κούρσα τον τίτλο του φαβορί που είχε και τερματίζοντας πρώτος για 4η φορά στην καριέρα του. Στις γυναίκες ταχύτερη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (Γ.Σ. Γλυφάδας) με 2.41.30, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στην αυθεντική διαδρομή. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Ασημακοπούλου του Α.Ο. Μυκόνου με 2.48.12, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (ΣΑΠΚ Νεάπολης) με 2.51.32.
Παρών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (στη φωτογραφία μαζί με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα).
Ο Κώστας Αγοραστός έκανε και την απονομή μετά τον αγώνα των 5 χλμ., του δεύτερου χρονικά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.
Ο Χρήστος Παπούλιας και η Αναστασία Μαρινάκου ήταν οι νικητές. Ο χρόνος του Χρήστου Παπούλια ήταν 14.45, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Τσάκαλος (14.46) και ο Γιώργος Τάσσης (14.57). Στις γυναίκες πίσω από την Αναστασία Μαρινάκου (16.40), τερμάτισε η Ανθή Κυριακοπούλου (17.11) και η Μαρία Κάσσου (17.18).
Στο μεταξύ τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο βρέθηκαν χθες στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Κατά τη διάρκεια των απονομών ο Κώστας Αγοραστός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Μανώλη Καραλή, που σε ηλικία 22 ετών αναδείχθηκε τέταρτος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο και το αθλητικό του μέλλον διαγράφεται λαμπρό.
Ο Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην «Ε» τόνισε ότι ο Αυθεντικός Μαραθώνιος τιμά την Ελλάδα, ενώ προκαλεί το διεθνές ενδιαφέρον και συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον τουρισμό.
Και πρόσθεσε ότι: «Έχει γίνει θεσμός και αποτελεί αφορμή για να έρθει κάποιος στη χώρα μας, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Έχει ιδιαίτερη συμβολή στην οικονομία δίνοντας προστιθέμενη αξία στον τουρισμό. Ο Μαραθώνιος έρχεται από το παρελθόν, αναβιώνει στο παρόν και σηματοδοτεί το μέλλον. Ήταν η αφορμή για να μεγαλώσει το δρομικό κίνημα σε όλη την Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass