Ισες ευκαιρίες άθλησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ EXPO MARATHON ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΕΔΩΣΕ Η ΚΕΛΛΥ ΛΟΥΦΑΚΗ, Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΥΦΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΜΕΝΩΝ “ΔΡΟΜΕΑΣ”

Δημοσίευση: 13 Νοε 2021 21:02

Σε μια τοξική εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού το δίχτυ πρόληψης, κοινωνικής προστασίας, φροντίδας και αλληλεγγύης, κάνοντας περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα.

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ κτιριακές υποδομές, δράσεις και προγράμματα με βαθύ κοινωνικό αποτύπωμα, που προσφέρουν δίκαιες και ίσες ευκαιρίες σε όλους και δυνατότητες να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους. Με συνέργειες και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους ειδικούς επιστήμονες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται με σεβασμό και ενδιαφέρον στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, στηρίζει την κοινωνική ένταξη και κάθε προσπάθεια που καταπολεμά τις ανισότητες και τις διακρίσεις. Όλα τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτυπώνουν την κοινωνική προσφορά της τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιβεβαιώνουν την πρωταρχική λειτουργία της, που είναι να ανταποκρίνεται με ενσυναίσθηση στις επιθυμίες και τις ανάγκες όλων των πολιτών της.  Η φιλοσοφία της φάνηκε και στο περίπτερο που διαθέτει στην EXPO MARATHON με τις επισκέψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του τριημέρου λειτουργίας της.
Η Κέλλυ Λουφάκη, η οποία έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος που συμμετείχε σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα συνοδευόμενη από τον Χριστόφορο Μερούση, τέσσερις φορές νικητή της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου και παρών στον Μαραθώνιο της Αθήνας ανελλιπώς από το 2012. Και οι δύο είναι Χιώτες.
Η Λουφάκη ξεκίνησε την ξιφασκία με αμαξίδιο το 2014 και ήδη το 2016 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όπου και κατέλαβε τη 10η θέση. Τον Απρίλιο του 2018 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έχει κάνει πολλά. Μάλιστα, το 2016 επελέγη από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως πρέσβειρα του προγράμματος «ΒeActive» με σκοπό να παροτρύνει μικρούς και μεγάλους στον αθλητισμό και στην καθημερινή άσκηση.
Ο παγκόσμιος τυφλός πρωταθλητής Χρήστος Κορομηλάς έδωσε το «παρών» συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Λίτσιο, καταγωγής από το Γριζάνο Τρικάλων. Έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην παγκόσμια σειρά αγώνων κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στο Ντουμπάι το 2018. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στα 5 χλμ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ανδρών, στην ειδική κατηγορία Inspiration για ΑμεΑ, της διοργάνωσης Oceanman Cancun World Final Cup Mexico, που διεξήχθη στο Κανκούν του Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2019. Ο Χρήστος Κορομηλάς του Συλλόγου ΙΩΝΑΣ ΑμεΑ τα τελευταία χρόνια λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης και ποδηλασίας ΑμεΑ πετυχαίνοντας πολλά ρεκόρ.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε την κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 στο ΚΕΘΕΑ - ΕΞΟΔΟΣ στη Λάρισα, ενώ φιλοξενεί και υποστηρίζει διοργανώσεις όπως το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, οι προκριματικοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ποδοσφαίρου κωφών, αγώνες μπάσκετ με αμαξίδιο.
Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «Δρομέας» επισκέφθηκε το περίπτερο και έδωσε το περιοδικό που εκδίδει «Δρομέας» με αναφορά στο 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων που έγινε στην πόλη της Λάρισας και ήταν για πρώτη φορά εκτός Αττικής.

 

ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪΜΠΟΛΙΣΤΡΙΕΣ
Χθες, μεταξύ άλλων, το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μελαχρινός και ο Λαρισαίος περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος. Επίσης η Λαρισαία προπονήτρια βόλεϊ της ΑΟ Ενωσης Ιλίου, Βάσω Νικούλη, που οδηγεί αήττητη την ομάδα προς την Α2 Εθνική κατηγορία μαζί με την Ελασσονίτισσα παίκτριά της Σοφία Μπούσια.

 

Η ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ
Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία της Πηγής Δεβετζή, μίας από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν αφού κατέχει την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα με 15,32 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στον προκριματικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στις 21 Αυγούστου 2004. Στον τελικό του αγωνίσματος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15,25 μ. στην τέταρτη από τις 6 προσπάθειες που επιχείρησε στον τελικό. Την ίδια χρονιά κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στη Βουδαπέστη τον Μάρτιο με 14,73 μ.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass