Ποια θα είναι τα νέα αθλητικά έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ MARATHON-EXPO - «ΨΗΛΩΣΕ» ΜΕ ΕΥΘΥΜΗ ΡΕΝΤΖΙΑ Ο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΣΑΤ Γ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΣΔΕΚΗ - ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΡΕΚΟΡ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2021 21:03

Του Σωτ. Κέλλα
Το αθλητικό μέλλον παρουσιάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στον εκθεσιακό χώρο της Marathon Expo με το καλαίσθητο περίπτερο που διαθέτει και δέχθηκε μέχρι χθες το βράδυ εκατοντάδες επισκέπτες.
Σύμφωνα με το βίντεο, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωράει σχεδιάζοντας την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου, την κατασκευή Ποδηλατοδρομίου στον Βόλο, τη λειτουργία του Σκοπευτηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στον Δήμο Ρήγα Φεραίου και την κατασκευή και νέων κλειστών γυμναστηρίων και σταδίων σε όλη τη Θεσσαλία, που δίνουν κίνητρα για ενασχόληση με τον αθλητισμό.


Στη Λάρισα έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ οδηγεί στην πλήρη αναβάθμιση και στην αλλαγή τόσο της εικόνας όσο και των υποδομών του ιστορικού γηπέδου του Αλκαζάρ. Το Αλκαζάρ μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα να φιλοξενήσει πανελλήνια πρωταθλήματα και διοργανώσεις διεθνούς κύρους.
Παράλληλα προχωράει στην πλήρη αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών στον χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας, δημιουργώντας νέο κλειστό και γήπεδα βόλεϊ, τένις κ.λπ., για χρήση τόσο από τους φοιτητές όσο και από τους πολίτες της Λάρισας.
Ο εκθεσιακός χώρος «ψήλωσε» με την παρουσία του πρώην αντιπεριφερειάρχη, διεθνή μπασκετμπολίστα με συμμετοχή στο ΝΒΑ, Ευθύμη Ρεντζιά, που τόνισε ότι η Θεσσαλία είναι η πρωταγωνίστρια Περιφέρεια του αθλητισμού της χώρας και ο ίδιος θα συνεχίζει να βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο.
Εγκωμίασε το έργο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, για τον οποίο είπε ότι έδωσε στη Θεσσαλία την υπεραξία που άξιζε, ενώ ως μέλος της διοίκησης της ΕΟΚ είπε ότι θα σταθεί αρωγός του θεσσαλικού αθλητισμού.
Παρουσία έκπληξη ήταν και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος που είπε προς τον οικοδεσπότη της Περιφέρειας, αντιπεριφερειάρχη Νίκο Λιούπα, ότι σε λίγο η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα δίνει αθλητική τεχνογνωσία, ενώ αναφέρθηκε στην προτροπή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, προς τον ΠΣΑΤ για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Το αθλητικό μάρκετινγκ ήταν ένα ακόμα θέμα συζήτησης με πρωταγωνιστή τον Λαρισαίο, στέλεχος του ΟΠΑΠ Θανάση Μπασδέκη.
Ο Κώστας Γκελαούζος, που αναμένεται να είναι από τους πρωταγωνιστές του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα γίνει την Κυριακή (στη φωτογραφία με τον αντιπεριφειάρχη Νίκο Λιούπα), δήλωσε: «Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τον ΣΕΓΑΣ και τους συνδιοργανωτές που κατάφεραν να υπάρχει πάλι το ιστορικό γεγονός. Πέρυσι δεν είχαμε την τύχη να τρέξουμε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εμάς ειδικά τους αθλητές μάς στοίχισε. Αγαπάμε αυτόν τον αγώνα. Ελπίζουμε από εδώ και πέρα να μην έχουμε άλλες ατυχίες. Προσωπικά τώρα θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, θέλω να προσπαθήσω για μια καλή επίδοση και έχω ετοιμαστεί γι’ αυτό».
Ο Έλληνας πρωταθλητής και νικητής στα τρία τελευταία Πανελλήνια Πρωταθλήματα ρωτήθηκε και για το ρεκόρ διαδρομής, αλλά και αν η συναθλήτριά του Γκλόρια Πριβιλέτζιο μπορεί να σπάσει την αντίστοιχη επίδοση στις γυναίκες. «Θα προσπαθήσω για το ρεκόρ του Νίκου Πολιά. Έχω δουλέψει γι’ αυτό. Όσον αφορά την Γκλόρια, το έχει στα πόδια της και μπορεί να το πετύχει».
Να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ διαδρομής κατέχει ο Νίκος Πολιάς με 2:17.56 από το 2004, ενώ ο Κώστας Γκελαούζος με τη νίκη του στην τελευταία διοργάνωση του 2019 με 2:19.02 πέρασε δεύτερος όλων των εποχών στην αυθεντική διαδρομή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass