Η ώρα των τελικών για την Εθνική

ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (21:45) ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2021 20:25

Τελευταία εβδομάδα (11-16 Νοεμβρίου), χωρισμένη σε δύο αγωνιστικές (11-13 και 14-16/11), για την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης -πριν τα play-offs- για το Παγκόσμιο Κύπελλο στην ευρωπαϊκή ζώνη, με μόλις δύο -από τις 13- ομάδες, τη Γερμανία και τη Δανία, να έχουν εξασφαλίσει συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 (21/11-18/12).


Μένουν κενές οκτώ θέσεις προς... επιβεβαίωση έως την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, αφήνοντας τρία επιπλέον εισιτήρια για τα play-offs (24-29 Μαρτίου 2022), όπου θα συμμετέχουν οι δέκα δεύτεροι των ισάριθμων ομίλων και οι δύο νικητές των ομίλων του UEFA Nations League με την υψηλότερη κατάταξη που θα τερματίσουν εκτός των δύο πρώτων.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ 2 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ... ΔΩΡΑ
Η Ελλάδα είναι μία από τις εννέα ομάδες (Αρμενία, Τσεχία, Ισλανδία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σκωτία είναι οι άλλες) που έχουν τις προϋποθέσεις να τερματίσουν δεύτερες στον όμιλό τους και να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στα play-offs.
Για να συμβεί αυτό, η Εθνική χρειάζεται κατ’ αρχάς να νικήσει σήμερα (21:45) στο ΟΑΚΑ την Ισπανία, σε έναν... τελικό και για τις δύο ομάδες, αφού και οι Ιβηρες του Λουίς Ενρίκε -που έχουν εξασφαλισμένη θέση στα play-offs μέσω Nations League- χρειάζονται τους τρεις βαθμούς στο κυνήγι της πρώτης θέσης του ομίλου, η οποία προσφέρει απευθείας πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ.
Βέβαια, στην ελληνική ομάδα μπορεί να μην αποδειχθεί αρκετή η νίκη με την Ισπανία, αλλά και εκείνη της Κυριακής (14/11) με το Κόσοβο, μιας και η... τύχη της θα εξαρτηθεί και από τα άλλα αποτελέσματα.
Η πρωτοπόρος Σουηδία φιλοξενείται από τη Γεωργία και επιθυμία της είναι να επισκεφθεί την Κυριακή τη Σεβίλη για τον αγώνα με την Ισπανία, έχοντας τουλάχιστον «αέρα» δύο βαθμών από τη «ρόχα».
Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από μια ισπανική επιτυχία στην Αθήνα θα έστελνε τους συμπαίκτες του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο Κατάρ, αν νικήσουν στη Γεωργία.

 

ΦΑΝ’Τ ΣΧΙΠ: «ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΑΝΟ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ»
Στον περιορισμό της επιθετικής λειτουργίας της Ισπανίας, θα επικεντρωθεί η προσπάθεια των Ελλήνων διεθνών, στη σημερινή εντός έδρας αναμέτρηση όπως τόνισε ο Τζον Φαν’τ Σχιπ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Μιλώντας για τις πιθανότητες πρόκρισης, ο έμπειρος τεχνικός, ανέφερε: «Είναι δύσκολο να είσαι ρεαλιστής. Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες αυτήν τη στιγμή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό. Πήραμε αποτέλεσμα στην Ισπανία, νικήσαμε εδώ τη Σουηδία, παίξαμε καλά και στη Στοκχόλμη. Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Εάν κάνουμε δύο νίκες, αυτόματα βοηθάμε τη Σουηδία. Εμείς σκεφτόμαστε μόνο τη δική μας ομάδα, τους δικούς μας αγώνες. Ευχόμαστε βέβαια καλή επιτυχία στη Σουηδία. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο να έχουμε μια καλή εμφάνιση και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Για την τακτική που θέλει να ακολουθήσει στον σημερινό αγώνα, ο Ολλανδός προπονητής, τόνισε: «Έχουμε ένα πλάνο και το πλάνο αυτό είναι ξεκάθαρο για εμάς και τους παίκτες. Δεν σημαίνει τίποτα όμως εάν δεν το βάλεις σωστά στον αγωνιστικό χώρο. Δεν νομίζω ότι είναι ώρα για να πούμε πώς θα παίξουμε, ποιοι θα παίξουν. Αυτό θα φανεί την ώρα του αγώνα. Η Ισπανία θα έχει τον έλεγχο της μπάλας, το ξέρουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε συμπαγείς, να αποφύγουμε να τους δώσουμε χώρο να κάνουν τις πάσες που θέλουν, να χαλάσουμε το παιχνίδι που αρέσει στην Ισπανία. Θέλει δουλειά από τους παίκτες μας, καλή επικοινωνία ώστε να κλείνουν οι χώροι και να σταματάμε το παιχνίδι τους. Θα πρέπει και εμείς επιθετικά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Δεν έχει να κάνει μόνο με την άμυνα, ξέρουμε ότι θα έχουμε πίεση, θέλουμε να αμυνθούμε ψηλά, να πιέσουμε και να δημιουργήσουμε επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία τους».
*Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια (9η αγωνιστική):
1ος Όμιλος
Αζερμπαϊτζάν-Λουξεμβούργο
Ιρλανδία-Πορτογαλία
Ρεπό: Σερβία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σερβία     16-8     17
Πορτογαλία     16-4     16
Λουξεμβούργο     5-14     6
Ιρλανδία     8-8     5
Αζερμπαϊτζάν     4-15     1
2ος Όμιλος
Γεωργία-Σουηδία
Ελλάδα-Ισπανία
Ρεπό: Κόσοβο
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σουηδία     12-3     15
Ισπανία     13-5     13
Ελλάδα     7-6     9
Γεωργία     4-12     4
Κόσοβο     4-14     4
8ος Όμιλος
Ρωσία-Κύπρος
Μάλτα-Κροατία
Σλοβακία-Σλοβενία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρωσία     13-5     19
Κροατία     13-3     17
Σλοβακία     9-8     10
Σλοβενία     9-9     10
Μάλτα     8-17     5
Κύπρος     3-13     5
10ος Όμιλος
Αρμενία-Βορ. Μακεδονία
Γερμανία-Λιχτενστάιν
Ρουμανία-Ισλανδία
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γερμανία     23-3     21
Ρουμανία     11-8     13
Βορ. Μακεδονία     15-10     12
Αρμενία     8-11     12
Ισλανδία     11-15     8
Λιχτενστάιν     2-23     1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass