Ξεχωριστή τιμή στο «βυσσινί» παιδί...

Κούγιας σε παίκτες: Μάθημα ζωής

Δημοσίευση: 01 Νοε 2021 21:03

Hταν 7 Ιουλίου του τρέχοντας έτους... Ο 13χρονος Θωμάς κάνει βόλτα με το αγαπημένο του κανό στον Πλαταμώνα έχοντας μαζί την αδελφή του, ενώ δύει ο ήλιος.

Νωρίτερα παίζει με τον αγαπημένο του ξάδελφο και ο θείος του τον φωτογραφίζει. Λίγο αργότερα, μόλις τελειώνει η βόλτα με το κανό πάει σπίτι του... Πλησιάζει η στιγμή που θα πήγαινε να βρει τους φίλους του.. Φοράει τα ρούχα του και το πάνω μέρος του σώματός του ντύνει η αγαπημένη του «βυσσινί» φανέλα .
Ξαφνικά τον πιάνει ένας πόνος στην κοιλιά, λίγο αργότερα ένας πόνος στο πίσω μέρος στην πλάτη, φωνάζει και πέφτει στην αγκαλιά της μάνας του Ελένης όπου εκεί ουσιαστικά αφήνει την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών που φωνάζει άμεσα η οικογένεια.
Το μοναδικό του πάθος ήταν η ΑΕΛ, κάθε αγωνιστική στο γήπεδο να φωνάζει για την αγαπημένη του ομάδα και ο πατέρας του Δημήτρης είχε φροντίσει να αγοράσει τέσσερα εισιτήρια διαρκείας για όλη την οικογένεια (τη συμπληρώνει η αδελφή του θανόντος Μαριτίνα).
Το μνημείο στον τόπο της τελευταίας του κατοικίας στους Αγίους Αναργύρους (ζούσε στη Λάρισα αλλά από εκεί είναι η καταγωγή του πατέρα του που διατηρεί επιχείρηση) έχει χρώμα βυσσινί και ποδοσφαιρικό διάκοσμο, έχοντας και μόνιμα ένα κασκόλ της ΑΕΛ . Ακόμα και τα γράμματα έχουν το αγαπημένο του χρώμα, βυσσινί. Οι γονείς ήξεραν την αδυναμία και πως θα τον κάνουν ακόμα και νεκρό χαρούμενο.
Η αδελφή του Μαριτίνα τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής θέλει να κάνει κάτι ξεχωριστό για τον αδελφό της . Στέλνει μια επιστολή στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια που του ζητάει να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδελφού της σε κάποιο παιχνίδι της ομάδας.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ το κάνει πράξη και γίνεται στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα (την περασμένη Τρίτη), ενώ χθες όλη η ομάδα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτες) πήγαν στο νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων) για να τιμήσουν τον νεαρό «βυσσινί» οπαδό. Η οικογένεια τελεί τρισάγιο με τον εφημέριο της εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων (πανηγυρίζει σήμερα) π. Αχίλλειο.
Οι παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ άφησαν λάβαρο και λουλούδια στο μνημείο του.
Η οικογένεια του αδικοχαμένου 13χρονου Θωμά Μπουχλαριώτη με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΑΕΛ, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, αφού ο αδικοχαμένος Θωμάς είναι ανεψιός του. Λίγο πιο πέρα βρισκόταν ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Παραφέστας, αφού η κόρη του Ανδρομάχη ήταν δασκάλα του αδικοχαμένου παιδιού.
Πριν την τέλεση του τρισάγιου ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας μίλησε στους παίκτες λέγοντας ότι για να γίνει αυτή η εκδήλωση συνωμότησε το σύμπαν. «Ζητήσαμε αναβολή της πρεμιέρας λόγω αλλαγών στην κατηγορία και αντί αυτή την ώρα να προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β βρισκόμαστε στους Αγίους Αναργύρους για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός «βυσσινί» παιδιού που πέθανε με τη «βυσσινί» φανέλα. Και αύριο πανηγυρίζει η εκκλησία της περιοχής αυτής. Το παιδί αυτό συμβολίζει τη νέα γενιά της ΑΕΛ που αντί να υποστηρίζει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, υποστηρίζει την ΑΕΛ και χαίρεται διπλά με κάθε νίκη κόντρα ίσως και στο «ρεύμα» κάποιων συμμαθητών του. Ερχόταν για να πανηγυρίσει τις νίκες της ομάδας, αλλά και η λύπη του στις ήττες ήταν πραγματική.
Χαιρόμαστε που η ΑΕΛ έχει κοινωνικό πρόσωπο. Ο Ακούνια μαγειρεύει για τους άστεγους στην πατρίδα του, ενώ ο Ομάρ έχτισε σχολείο στην Κένυα.
Είστε 36 άτομα και χαίρομαι που όλοι είναι καλοί χαρακτήρες και πιστεύω ότι από το 1981 που έχω ομάδες, αυτή έχει το καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον που θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το κυριότερο ότι είστε υπέροχοι χαρακτήρες.
Κάθε πρωί ξυπνάτε, κάνετε προπόνηση και δίνετε μάχη για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είστε υγιείς και να ζείτε. Σήμερα η επίσκεψη που κάνουμε είναι ένα μάθημα ζωής».
Χθες, μετά την τέλεση του τρισάγιου, ο μεγαλομέτοχος παρέθεσε γεύμα στους ξένους παίκτες της ομάδας.

 

Ξανακληρώνει για την ΑΕΛ, ο Μιλοσάβλιεβιτς στη Μλάντοστ

Μετά την προσθήκη της Ζακύνθου και της Καβάλας στη Super League 2 σήμερα θα γίνει εκ νέου η κλήρωση για το πρωτάθλημα με 17 ομάδες σε κάθε όμιλο και η ΑΕΛ θα μάθει τη σειρά των αντιπάλων της.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα βρίσκεται στο Βόρειο Όμιλο και αντίπαλοί της θα είναι οι εξής ομάδες: Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Ηρακλής, Καβάλα, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Ολυμπιακός Πειραιώς Β’, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β’, Πιερικός, Τρίκαλα.
Ο Σέρβος πρώην παίκτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Ρόντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς βρήκε νέα ποδοσφαιρική «στέγη» αυτή τη φορά στην πατρίδα του και συγκεκριμένα στη Μλάντοστ, που μετά από 14 αγώνες στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass