Ντέρμπι - οδηγός στη Νεάπολη

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ (20.00 ΕΡΤ 3)

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2021 16:33

Του Σωτ. Κέλλα

Ντέρμπι μεταξύ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ –Ηρακλή σήμερα στο Κλειστό της Νεάπολης (20.00-ΕΡΤ 3) που το αποτέλεσμα θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό τους στόχους της λαρισινής ομάδας, σε συνδυασμό με σχεδόν βέβαιες αφαιρέσεις βαθμών από Ηρακλή, Άρη, Κολοσσό Ρόδου και Απόλλωνα Πατρών.


Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου αν κερδίσει σήμερα θα αρχίσει να κάνει όνειρα Ευρώπης, ενώ σε περίπτωση ήττας ο στόχος θα είναι η παραμονή, αφού ακόμα και αν αφαιρεθούν βαθμοί από τις προαναφερόμενες ομάδες, θα μπει σε περιπέτειες.
ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ και Ηρακλής (θα έρθει στη Λάρισα με νέο τεχνικό τον Στέργιο Κουφό) ψάχνουν τον δρόμο προς τη νίκη έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες, με τη διαφορά ότι η λαρισινή ομάδα μπήκε στο πρωτάθλημα με τη νίκη επί του Κολοσσού , έχοντας έναν επιπλέον αγώνα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η λαρισινή ομάδα ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών με κυριότερο του Φόρτσουν, ενώ κάθε προσπάθεια να βρει έναν παίκτη για να τον αντικαταστήσει έπεσε στο κενό.
Στην Ελλάδα οι επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης αρχίζουν να είναι ορατές (η χώρα προέρχεται από μνημόνιο) στον αθλητισμό, με τις ομάδες να είναι λιγότερο ανταγωνιστικές σε σχέση με τις υπόλοιπες της Ευρώπης που μπορούν να δίνουν περισσότερα χρήματα για την απόκτηση παικτών. Τελευταίο πάθημα για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ήταν η περίπτωση ενός καλού Αφρικανού παίκτη που τον ...έχασε στον οικονομικό ανταγωνισμό.
Όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι για τον προπονητή που προσπάθησε όλη τη βδομάδα να τους τονώσει το ηθικό για να αλλάξει την ..παράδοση, αφού ο Ηρακλής ήταν ο νικητής των τριών από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μεταξύ των δύο ομάδων στη Basket League, αλλά η Λάρισα ήταν η νικήτρια του τελευταίου από αυτούς, εκείνου που έγινε για την 21η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος. Είχε επικρατήσει με 80-76, σε αποτέλεσμα μέσα από το οποίο «αγκάλιασε» την παραμονή στην κατηγορία με καθοριστικό έναν νυν παίκτη του Ηρακλή, τον Κώστα Παπαδάκη που είχε 12 πόντους και έξι ασίστ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Δύο πόντους χρειάζεται ο Μιχάλης Τσαϊρέλης απέναντι στην ομάδα με την οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν, προκειμένου να μπει στην πρώτη 70άδα των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έχει 1.963 και μπροστά του είναι ο Γιώργος Μποσγανάς με 1.964.
* Η Λάρισα βρίσκει αρκετές δεύτερες ευκαιρίες και στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, είχε +2,8 επιθετικά ριμπάουντ σε σχέση με τις ομάδες που αντιμετώπισε (11,8 έναντι 9).
Η θεσσαλική ομάδα έκανε σχεδόν επτά περισσότερα λάθη κατά μέσο όρο, από τις τέσσερις ομάδες που αντιμετώπισε στις πρώτες αγωνιστικές. Είχε μέσο όρο 17 λαθών, που είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας, έναντι 10,3 των αντιπάλων της.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Διαιτητές της σημερινής  αναμέτρησης είναι οι: Πουρσανίδης Γ., Ζαχαρής, Τσιμπούρης και κομισάριος ο Βαρνάς.
ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Άρης-Λαύριο    69-73
Απόλλων Π.-Προμηθέας Π.    59-71
Ιωνικός Ν.-ΑΕΚ    59-65
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΑΟΚ-Περιστέρι    (17:00)
Λάρισα-Ηρακλής    (20:00)
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ.   (Δευτέρα, 19:30)
ΡΕΠΟ: Ολυμπιακός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγώνες)
Προμηθέας Πατρών    (5αγ.) 9
Λαύριο    (5αγ.) 9
Ολυμπιακός    8
ΑΕΚ    (5αγ.) 8
Κολοσσός Ρόδου    7
Απόλλων Πατρών    (5αγ.) 7
Άρης    (5αγ.) 6
Ιωνικός Νικαίας    (5αγ.) 6
Λάρισα    5
Παναθηναϊκός    (3αγ.) 5
ΠΑΟΚ    (3αγ.) 4
Περιστέρι    (3αγ.) 4
Ηρακλής    (3αγ.) 3

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass