Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα...

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (20.00)

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 21:49

Του Σωτ. Κέλλα

«Η ώρα της αλήθειας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ η αναμέτρηση με το δυνατό Λαύριο σήμερα στις 20.00 στο κλειστό της Νεάπολης, όπου θα φανούν οι δυνατότητες των παικτών της λαρισινής ομάδας που μέχρι τώρα έχει κερδίσει τον Κολοσσό Ρόδου και έχασε από την ΑΕΚ σε ένα πρωτάθλημα που δείχνει ότι έχει πολλές εκπλήξεις μέχρι στιγμής. Παράλληλα θα έχουμε την επιστροφή ενός από τους κορυφαίους παίκτες της λαρισινής ομάδας την περσινή σεζόν, του Τζέρι Σμιθ, που πήγε στο Λαύριο και με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα ήταν πολύ καλός (22 πόντους).


Ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος με τον συνεργάτη του Γιάννη Τζήμα δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Φόρτσουν που είναι τραυματίας (αλήθεια έχει την πολυτέλεια η ομάδα να περιμένει;), ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεσή του και αυτό που ζητάνε οι προπονητές είναι να κάνουν λιγότερα λάθη, αφού μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα είναι η ομάδα που έκανε τα περισσότερα λάθη στις δύο πρώτες αγωνιστικές, έχοντας μέσο όρο 17,5.
Οι παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Νίκος Παπανικολόπουλος είναι οι εξής: Ουάσιγκτον, Χάντσον, Θρητ, Κρούμπαλι, Τσαϊρέλης, Βησσαρίου, Σπυρόπουλος, Σαχπατζίδης, Αστεριάδης, Ζάρας, Σπαν, Καράμπελας.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Ουσμάν Κρουμπάλι διανύει την τρίτη σεζόν του με ισάριθμες ομάδες στην Basket League. Αύριο θα αντιμετωπίσει την ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στη χώρα μας, το Λαύριο Megabolt. Ο Αμερικανός με καταγωγή από την Γκαμπόν, αγωνίστηκε στην ομάδα της λαυρεωτικής, στην πρώτη σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, το 2015-16. Σε εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε σε 25 ματς Πρωταθλήματος που τον κατατάσσουν στην πρώτη 30άδα της σχετικής λίστας του Λαυρίου, έχοντας 267 πόντους (19ος) και 173 ριμπάουντ (6ος). Ο Κρουμπάλι έπαιξε κόντρα στην πρώτη ομάδα του στην Ελλάδα την περίοδο 2017-18, όντας παίκτης του ΠΑΟΚ. Είχε πραγματοποιήσει ωστόσο δύο μέτριες εμφανίσεις για να περιοριστεί συνολικά στους πέντε πόντους με 2/5 σουτ και επτά ριμπάουντ σε 29’.
Το Λαύριο ήταν η ομάδα που βγήκε νικήτρια στα δύο από τα τρία ματς με τη Λάρισα, στο πλαίσιο της Basket League, κάνοντας το 2/2 στην περσινή σεζόν. Στο ματς που έγινε στη Λάρισα είχε επικρατήσει με 66-58 έχοντας κορυφαίους τους Ντέβιν Ντέιβις (19 π., 5 ρ.) και Άλφα Ντιαλό (14 π., 4/4 δ., 6 ρ., 4 ασ.). Για τη Λάρισα ο Κώστας Παπαδάκης είχε 14 πόντους με 3/6 τρίποντα και ο Ουέσλι Γκόρντον οχτώ πόντους και εννιά ριμπάουντ.
Στα δύο ματς που έγιναν στο Λαύριο, οι δύο αντίπαλοι μοιράστηκαν τις νίκες. Η Λάρισα επικράτησε με 98-78 στο ματς της σεζόν του 2019-20 και το Λαύριο απάντησε στο αντίστοιχο ματς επικρατώντας με 81-75.
* Εννιά πόντους χρειάζεται ο Θόδωρος Ζάρας για να γίνει ο 55ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που θα φτάσει τους 2.300.
* Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση στα αμυντικά (29,5), στα επιθετικά (13,5) και στα συνολικά ριμπάουντ (43).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στην Basket League / A1 Ανδρών έχουν ως εξής:
Άρης–Κολοσσός Ρ.    81-85
Απόλλων Π.-ΑΕΚ    84-68
ΠΑΟΚ-Ηρακλής    72-69
ΣΗΜΕΡΑ
Ολυμπιακός-Προμηθέας Π.    (17:00)
Λάρισα-Λαύριο    (20:00)
Παναθηναϊκός-Ιωνικός Ν.    (19:30)
Ρεπό: Περιστέρι
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Κολοσσός Ρόδου    (3 αγ.) 5
Απόλλων Πατρών    (3 αγ.) 5
Ολυμπιακός    4
Προμηθέας Πατρών    4
ΑΕΚ    (3 αγ.) 4
Άρης    (3 αγ.) 4
ΠΑΟΚ    (3 αγ.) 4
Λαύριο    3
Λάρισα    3
Ιωνικός Νικαίας    3
Περιστέρι    3
Ηρακλής    (2 αγ.) 2
Παναθηναϊκός    (1 αγ.) 1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass