Από …μοιραίος έγινε κορυφαίος

Πρόσωπο του αγώνα ο γκολκίπερ του Μαχητή Βαγγέλης Κοτσιανούλης - Απέκρουσε τρία πέναλτι στον αγώνα με το Ελευθεραί και οδήγησε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΝΛ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2021 21:05

Το γειτονικό ντέρμπι στο γήπεδο της Τερψιθέας ανάμεσα στον Μαχητή και τον Α.Ο. Ελευθεραί για το Κύπελλο της ΕΠΣΝΛ κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι και την πρόκριση πήραν τελικά οι γηπεδούχοι (1-1 κ.δ./3-2 πέναλτι, συνολικό σκορ 4-3).


Πρόσωπο του αγώνα αναδείχθηκε ο γκολκίπερ του Μαχητή Βαγγέλης Κοτσιανούλης, ο οποίος στο 31’ δέχθηκε γκολ από λάθος δικό του, αλλά στη διαδικασία των πέναλτι, ήταν πραγματικός …κέρβερος.
«Συνήθως οι μοιραίοι, γίνονται κορυφαίοι» προέβλεψε πριν ξεκινήσει η διαδικασία ο πρώην πρόεδρος του Μαχητής Βάιος Κυριτσάκας και έπεσε μέσα στην εκτίμησή του.
Όσον αφορά στον Κοτσιανούλη, «χάθηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του και ο ίδιος τόνισε πως εύκολα ένας τερματοφύλακας μπορεί να γίνει ήρωας ή να καταδικάσει από ένα μοιραίο λάθος την ομάδα του.
Κατά τα άλλα, το παιχνίδι που έγινε σε ωραία ατμόσφαιρα, είχε πολύ πάθος, φιλάθλους, τους προέδρους των δύο ομάδων Βαγγέλη Γκάγκο και Θανάση Τόλια να χαιρετιούνται εγκάρδια και δύο ομάδες παρότι τις χωρίζει μία ολόκληρη κατηγορία, να είναι  ανταγωνιστικές.
Ο Μαχητής των Βαγγέλη Μπρισίμη και Θοδωρή Εμμανουήλ διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ με πολλή ποιότητα αλλά και ταλέντο, αφού υπάρχουν και νέα παιδιά με φιλοδοξίες.
Από την άλλη το Ελευθεραί πάλεψε και παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο παιχνίδι.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Σταύρου Τσαπράζη είχε καλές στιγμές στο ματς και αν ήταν περισσότερο εύστοχοι οι επιθετικοί θα μπορούσαν να πάρουν αυτοί την πρόκριση, με κορυφαία τη φάση του Γαρυφαλλόπουλου στην επανάληψη.
Στο 20’ ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του έμπειρου Στέλιου Τσινούδη, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 31’, φάουλ εκτέλεσε ο Θεοδώρου για το Ελευθεραί, ο τερματοφύλακας του Μαχητή Κοτσιανούλης δεν έκανε καλή εκτίμηση της μπάλας και αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.
Μάλιστα στο 44’ το Ελευθεραί είχε μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Θεοδώρου και πάλι, να εκτελεί το φάουλ και τον Κοτσιανούλη να μπλοκάρει δύσκολα την μπάλα.
Στην επανάληψη η πρώτη φάση ανήκε στον Μαχητή. Ο Ριζούλης έδωσε πάσα στον Τσινούδη, αυτός έκανε το σουτ, από κοντά απέκρουσε σωτήρια ο Τζήμας.
Στο 51’ από σέντρα που έγινε από τα δεξιά, ο Γαρυφαλλόπουλος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για γκολ, αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε δίχτυα.
Στο 64’ o Φανίδης ανατράπηκε από τον Θεοδώρου, όμως ο διαιτητής κ. Ντελέζος θεώρησε πως δεν υπήρξε παράβαση.
Τέλος στο 68’ ο Τσινούδης έκανε το σουτ από κοντά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Γαρυφαλλόπουλος    0-1
Δάσσιος    1-1
Γκουζιώτης    1-2
Φούντας    2-2
Τριτόπουλος    (απέκρουσε ο Κοτσιανούλης)
Καραγκιόζης    (απέκρουσε ο Τζήμας)
Τσεκούρας    (απέκρουσε ο Κοτσιανούλης)
Φανίδης    3-2
Θεοδώρου    (απέκρουσε ο Κοτσιανούλης)
Δεν απέφυγαν τα λάθη ο διαιτητής κ. Ντελέζος, όπως και ο πρώτος επόπτης κ.Νάκας, ενώ καλός ήταν ο δεύτερος επόπτης κ. Λιόλιος.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Βαγγέλης Μπρισίμης – Θοδωρής Εμμανουήλ): Κοτσιανούλης, Γκόνας, Παπαδημητρίου, Δάσσιος, Κατσαβριάς, Καραγκιόζης, Αγγελής (46’ Φανίδης), Καραμανώλας, Φούντας, Ριζούλης, Τσινούδης (75’ λ.τ. Κανελίδης).
Α.Ο. ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ (Σταύρος Τσαπράζης): Τζήμας, Ανυφαντής, Μιχαλόπουλος (70’ Τέλλιος), Τσιαδήμος, Ντελόπουλος, Τσεκούρας, Λαζαρίδης, Γκουζιώτης, Τριτόπουλος, Γαρυφαλλόπουλος, Θεοδώρου.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Μια εντυπωσιακή πρόκριση για τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, πανηγύρισε χθες ο Τύρναβος, κερδίζοντας στο Συκούριο τον Κίσσαβο με σκορ 4-2.
Μόλις στο 5’ ο Αντώνης Γαλάρας με ωραία κεφαλιά μετά από έξοχη σέντρα του Πατρίκου έκανε το 0-1.
Ο Κώτσιας λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα σε δύο περιπτώσεις (7’, 9’) αλλά ο Βλιώρας είχε έτοιμες απαντήσεις, όχι όμως και στο 14’ όταν ο Γιώργος Καραντώνης, με τον ίδιο τρόπο, με γυριστή κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσια (1-1).
Τρία λεπτά αργότερα ο Τσέκο Πατρίκου με δυνατό σουτ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Τύρναβο, γράφοντας το 1-2.
Και στο 37’ ο ίδιος παίκτης, πέτυχε ένα γκολ για χάι λάιτς, με «λόμπα» λίγο πιο μπροστά από το κέντρο και ενώ ο Γιάκου βρισκόταν εκτός θέσης, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 1-3.
Στο 43’ ο Κορδέλας δοκίμασε το πόδι του, ο Βλιώρας απομάκρυνε προς στιγμήν, ο Καραντώνης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο κ. Κοτούμπας υπέδειξε τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.
Τελικά στις καθυστερήσεις του α’ μέρους ο Λιόγκας με ωραίο σουτ μείωσε σε 2-3.
Στο 57’ ο Λιόγκας κέρδισε πέναλτι από τον Βλιώρα, στη φάση αυτή αποβλήθηκε ο έμπειρος πορτιέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο Καραντώνης δεν κατάφερε να νικήσει τον Χυσκουρτάι.
Και σα να μην έφτανε αυτό για τους «κιτρινόμαυρους» που έψαχναν απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης, ήρθε ο νεαρός Στεμπάρι στο 72’ να εκμεταλλευτεί μια αμυντική αδράνεια και με σουτ να «σφραγίσει» την πρόκριση του Τυρνάβου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Πολύ καλή η διαιτησία του Γιώργου Φακή που είχε άξιους συμπαραστάτες τους Νίκο Κοτούμπα και Βασίλη Σιαπλούλη.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Βελλής, Αγγέλης, Γκανάτσιος (82’ Πότσης), Χασιώτης, Γκρέτσης (82’ Μέρκο), Νεμπεγλέρας (73’ Βόραδας), Κορδέλας, Καραντώνης, Λιόγκας (75’ Γκαντόγλου), Κώτσιας.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Γ. Φτεργιώτης): Βλιώρας, Καρράς, Λάζος, Φούντας, Παπαγεωργίου, Μπαλκούρας, Μπάκος, Πατρίκου, Γαλάρας (58’ Χυσκουρτάι), Τσατσελάρι (65’ Στεμπάρι), Τσέσμα (75’ Μπαϊκούσης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Στεφανόβουνο/Γαλανόβρυση-Δρυμός    0-6
Καρυά-Βερδικούσια     8-9 στα πέναλτι (κ.α. 3-3)
Συκέα-Ευαγγελισμός     0-3
Ακαδ.Ελασσόνας-Μεγάλο Ελ/χωρι     2-1
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Πυργετός-Καλοχώρι     1-4 στα πέναλτι (κ.α. 2-2)
Ελάτεια-Δασοχώρι     3-1
Αετόλοφος-Βαλανίδα     1-3
Συκούριο-Τύρναβος     2-4
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Πελασγιώτιδα-Κουτσόχερο     3-5 στα πέναλτι (κ.α. 0-0)
Λαρισαϊκός-ΑΕΛ     6-5 στα πέναλτι (κ.α. 1-1)
Τερψιθέα-Ελευθεραί     4-2 στα πέναλτι (κ.α. 1-1)
Αμπελόκηποι-Ιπποκράτης     4-0
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ναρθάκι-Χαλκιάδες     1-0
Ν. Περιβόλι-Άγιοι Ανάργυροι α.α.     0-3
Μελιβοία-Ηρακλής Χάλκης (αναβολή)
Μελισσοχώρι-Γλαύκη     2-0

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass