Formula 1 και δράση στον μαγικό κόσμο

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2021 14:01

Η δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 δεν σταματά, συνέχεια στη συγκλονιστική μάχη, τόσο για τον τίτλο των οδηγών όσο και για των κατασκευαστών, θα δοθεί σήμερα στην πίστα της Κωνσταντινούπολης με το Grand Prix Τουρκίας. Μετά τον δραματικό αγώνα του

Grand Prix της Ρωσίας, όπου η βροχή ανέτρεψε τα πάντα στους τελευταίους γύρους, ο θίασος της Formula 1, συνεχίζει το μαγικό ταξίδι της στην Τουρκία και το Grand Prix με τη μάχη να αναμένεται συναρπαστική.
Το ένατο ταξίδι της Formula 1 στο Istanbul Park θα είναι το φετινό, καθώς μετά την περσινή έκτακτη επιστροφή στο καλεντάρι, οι ιθύνοντες της πίστας συμφώνησαν με τους ανθρώπους της Liberty για να αντικαταστήσουν το GP Σιγκαπούρης που έμεινε και φέτος εκτός νυμφώνος, εξαιτίας της πανδημίας. Η φετινή διεξαγωγή του αγώνα στη γείτονα χώρα πέρασε από σαράντα κύματα, καθώς ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει αντί του GP Καναδά, τον περασμένο Ιούνιο. Όμως η έξαρση της πανδημίας στη χώρα και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν για τους ταξιδιώτες στη χώρα από τη βρετανική κυβέρνηση ανέστειλαν την επιστροφή για τον Οκτώβριο.
Η φετινή μάχη, τόσο για το πρωτάθλημα οδηγών όσο και για το πρωτάθλημα κατασκευαστών, είναι οριακή και με όλα τα μάτια να είναι στραμμένα στους Λιούις Χάμιλτον, Μαξ Φερστάπεν.
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος υπάρχουν προγνώσεις για βροχή, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η κατάσταση της ασφάλτου αναμένεται να είναι πολύ βελτιωμένη, με την FIA να έχει επιβλέψει την επανόστρωση της ασφάλτου που έκανε πολύ δύσκολη τη ζωή των οδηγών πέρσι. Ως διαδρομή, το Istanbul Park έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Όντας σχέδιο Tilke, έχει μεγάλες, γρήγορες στροφές, έντονα σημεία φρεναρίσματος και γρήγορα chicane. Συνδυάζει στοιχεία από το Spa, το Interlagos και τη Laguna Seca, ενώ η Στροφή 8 είναι με διαφορά το πιο εντυπωσιακό σημείο στην πίστα - μία ταχύτατη αριστερή στροφή με 4 κορυφές, που δυστυχώς η περσινή -κακή- κατάσταση της πίστας δεν επέτρεψε στους οδηγούς να την απολαύσουν όσο θα ήθελαν.
Με 7 αγώνες να υπολείπονται, απομένει να δούμε ποιοι θα γευτούν την χαρά της συνολικής επιτυχίας, κάθε Grand Prix αποτελεί έναν μικρό τελικό για τους διεκδικητές των εκάστοτε τίτλων. Αγώνας σήμερα στις 15:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass