Ενας Λαρισαίος γυμναστής στις πρωταθλήτριες Ευρώπης

ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2021 21:15

Του Σωτ. Κέλλα

Η Λάρισα αρχίζει και μυείται τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο πόλο χάρη στη συμμετοχή του ΝΟΛ στην Α1 Εθνική κατηγορία, αλλά από φέτος αρχίζει και μπαίνει στα πιο... βαθιά, αφού ένας Λαρισαίος γυμναστής, ο Γιώργος Καζαζίδης, ανέλαβε γυμναστής στην ομάδα Πόλο γυναικών του Ολυμπιακού που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Στο ευρύ κοινό ο συγκεκριμένος γυμναστής δεν είναι γνωστός, αλλά ήδη -εκτός από τον Ολυμπιακό και την ομάδα πόλο των Ανδρών του Απόλλωνα Σμύρνης- μετράει και διεθνή εμπειρία αφού συνεχίζει τη συνεργασία του με τη γαλλική ομάδα «LUC Metropole Water Polo», για τη φετινή χρονιά 2021-22, Α1 Εθνική κατηγορία, Πρωταθλήτρια Γαλλίας, 9 συνεχόμενες φορές, η οποία συμμετέχει στο Champions League και εδρεύει στην πόλη Λιλ.


Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως γυμναστής από τον ΝΟΛ, ενώ τελείωσε το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με εξειδίκευση στο Τζούντο και στην Υδατοσφαίριση και έκανε μεταπτυχιακό στην Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση Αθλητών, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Σχετικά με το έργο του στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, μας λέει: «Ως προπονητής φυσικής κατάστασης (strength and conditioning) θα αναλάβω την ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητριών, όπως και τις εργοφυσιολογικές αξιολογήσεις τους. Μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες μου αναλαμβάνουμε την εργομετρική αξιολόγηση αθλητών και μη, όπου εκτιμάται με ακρίβεια το επίπεδο της φυσικής κατάστασής τους με βάση την ηλικία, το φύλο, τη σωματική διάπλαση και το επίπεδο άθλησης.
Μέσα από μία σειρά μετρήσεων ελέγχουμε με προηγμένα επιστημονικά τεστ, την αθλητική και σωματική κατάσταση χρησιμοποιώντας για τη σύγκριση, τα πιο σύγχρονα και εξειδικευμένα πρωτόκολλα. Η πλήρης εργομετρική αξιολόγηση περιλαμβάνει δοκιμές που μπορούν να μετρήσουν τις βασικές παραμέτρους της φυσικής κατάστασης που σχετίζονται με την υγεία, την πρόληψη και την απόδοση όπως: σωματική σύσταση, καρδιοαναπνευστική ικανότητα, ευκαμψία-ευλυγισία, μυική δύναμη και μυική αντοχή».
Για το δύσκολο έργο που έχει, αφού θα αναλάβει την εκγύμναση πρωταθλητών Ευρώπης, λέει: «Για μένα είναι εξαιρετική τιμή και σίγουρα είναι δύσκολος ο στόχος να κρατηθεί στην κορυφή και θα επωμισθούμε ένα βαρύ φορτίο και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτού».
Σχετικά με την ιδιαιτερότητα μιας εκγύμνασης ομάδας πόλο, ο Γιώργος Καζαζίδης, μας είπε: «Είναι άλλη η γύμναση ενός παίκτη που παίζει μέσα στο νερό και άλλη εκτός αυτού. Το σώμα εντός του νερού πρέπει να είναι πιο λειτουργικό αφού έχει να αντιμετωπίσει άλλες συνθήκες. Το ασκησιολόγιο είναι εντελώς διαφορετικό».
Για την επιτυχία ενός γυμναστή στο έργο του μας απάντησε: «Ένας προπονητής δεν αρκεί να είναι μόνο γυμναστής. Θα πρέπει να είναι δίπλα σου, να σε εμπνέει, να σε παρακινεί, να σε εμψυχώνει, να σου δίνει κίνητρα, να σε σηκώνει όταν πέφτεις, να σε καταλαβαίνει και στο τέλος να σε βοηθάει να πετύχεις τους στόχους σου. Γιατί η γυμναστική είναι πηγή ζωής, είναι τρόπος ζωής».
Ήδη ο Απόλλων Σμύρνης μετράει μια φετινή επιτυχία, καθώς πέρασε στον πρώτο προκριματικό όμιλο του Champions League.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass