Τοπικό ντέρμπι μετά από 57 χρόνια!

*ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΑΕΛ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ *ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1964-65

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2021 21:30

Μετά από 57 χρόνια, Απόλλων Λάρισας και ΑΕΛ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το Κύπελλο Ελλάδος, ύστερα από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, για την 3η φάση της διοργάνωσης.
Μέχρι τώρα δεν είχαμε συνηθίσει σε ντέρμπι μεταξύ των «κυανόλευκων» και των «βυσσινί», που συμμετείχαν σε διαφορετικές κατηγορίες.


Πρώτη φορά συναντήθηκαν οι δύο ομάδες την περίοδο 1964-65, όπου η ΑΕΛ στην πρώτη διοργάνωση μετά τη συγχώνευση κέρδισε 4-0 στις 18 Οκτωβρίου του 1964 και 3-0 αντίστοιχα στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι.
Ποτέ δεν ξανασυναντήθηκαν άλλη φορά στην ίδια κατηγορία και φέτος, εκτός από το Κύπελλο, θα αναμετρηθούν δύο φορές στο πρωτάθλημα της Super League 2.
Στους αγώνες της φάσης αυτής, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου (16:00), θα συμμετάσχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που προκρίθηκαν από τη 2η φάση, καθώς και οι ομάδες της Super League 2.
Οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο σε νοκ άουτ παιχνίδια. Οι αναμετρήσεις θα γίνουν σε έδρες προδιαγραφών Super League 2. Όποια ομάδα της Γ' Εθνικής δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει έδρα και εκτός νομού.
Να σημειωθεί πως από τη διαδικασία εξαιρέθηκαν οι δεύτερες ομάδες των τεσσάρων συλλόγων της Super League, δηλαδή του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Με ένα παιχνίδι το Σάββατο (25/09) ανοίγει η αυλαία της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Συγκεκριμένα ο Εθνικός υποδέχεται στις 4 μ.μ. την Προοδευτική, όπως προέκυψε μετά τις αλλαγές στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε η ΕΠΟ.
Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα της Κυριακής ανοίγει στις 3 μ.μ. με το ματς της Ιεράπετρας με την Καλαμάτα.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
2ος Όμιλος – 25/9 Σάββατο 16:00
Εθνικός-Προοδευτική
2ος Όμιλος – 26/9 Κυριακή 15:00
ΟΦ Ιεράπετρας-Καλαμάτα

Αναλυτικά τα υπόλοιπα ζευγάρια της 3ης φάσης:
1ος Όμιλος – 26/9 Κυριακή 16:00
Καναλάκι-Ολυμπιακός Βόλου
Εδεσσαϊκός-Κοζάνη
ΑΕ Λευκίμμης-Απόλλων Πόντου
Μηχανιώνα-Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης-Ξάνθη
Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ
Πιερικός-Τρίγλια
Θησέας Αγριάς-Πανσερραϊκός
ΠΟ Φήκης-Νίκη Βόλου
Παναγρινιακός-Τρίκαλα
Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας
Εθνικός Σοχού-ΑΟ Υπάτου
Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας

2ος Όμιλος – 26/9 Κυριακή 16:00
ΠΑΟ Ρουφ-Εργοτέλης
Νέα Αρτάκη-Κηφισιά
Αιγάλεω-Χανιά
Επισκοπή-Καλλιθέα
Άρης Σούδας-Διαγόρας
Γιούχτας-Άγιος Νικόλαος
Ηλιούπολη-Αστέρας Βλαχιώτη
Διαγόρας Βραχνέικων-Παναχαϊκή

ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΟΜΑΡ
Με πρωινή προπόνηση που έγινε χθες το πρωί στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων, η ΑΕΛ συνέχισε χθες την προετοιμασία της. Τα ευχάριστα νέα για τον τεχνικό Κώστα Φραντζέσκο ήρθαν από την πλευρά του Ομάρ, ο οποίος ακολούθησε κανονικά ένα μέρος του προγράμματος, ενώ απουσίαζαν ο Ακούνια αλλά και ο Γαρουφαλλιάς, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Για σήμερα η προπόνηση είναι προγραμματισμένη να γίνει το απόγευμα. Όσον αφορά στους νεοαποκτηθέντες, Μπαντιμπανγκά, Ταχάρ και Νίνο σήμερα αναμένεται πως θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά τεστ.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗ
Η κλήρωση στο Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΛ, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί το προγραμματισμένο για σήμερα φιλικό παιχνίδι στην Ευξεινούπολη, έτσι ώστε ο Απόλλωνας να προετοιμαστεί μόνο με προπονήσεις, για το Κυριακάτικο λαρισινό ντέρμπι.

Στη Λαμία αγωνίζεται η ομάδα Κ-17 της ΑΕΛ
Σε εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής, η ομάδα Κ-17 της ΑΕΛ αγωνίζεται σήμερα και ώρα 16:30 στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Φθιώτιδας, με την αντίστοιχη της Λαμίας. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ξάνθη και Γιάννινα, οι «βυσσινί» αναδείχτηκαν ισόπαλοι, 0-0 και 1-1, αντίστοιχα. Σήμερα οι παίκτες του Θοδωρή Στεργιάδη θα επιδιώξουν να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass