Νίκησε παρά την κούραση και τις απουσίες

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ (1-0) *ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΛΙΤΑΙΝΑΣ ΣΤΟ 4ο ΛΕΠΤΟ *ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 87’ ΕΙΧΕ Ο ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2021 21:12

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Αν και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ο Απόλλωνας Λάρισας νίκησε στο χθεσινό φιλικό στη Φιλιππούπολη τον Πιερικό με 1-0. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο ο Απόλλωνας ήταν πιεστικός, κινήθηκε πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ως απόρροια αυτής της καλής εικόνας που παρουσίασε κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, στο υπόλοιπο διάστημα η εικόνα της ομάδας δεν ήταν το ίδιο ικανοποιητική, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημιουργία φάσεων και την τελική προσπάθεια, γι’ αυτό και το παιχνίδι ήταν φτωχό σε φάσεις ουσίας. Αμυντικά αν και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον απειλήσει, κάποια βεβιασμένα λάθη θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή του.


Φυσικά η εικόνα αυτή -για να τηρηθούν οι ισορροπίες- οφείλεται αφενός στο ότι η λαρισινή ομάδα αγωνίστηκε με σημαντικές απουσίες όπως οι Γκονζάλες, Καπουράνης, Γιαννίτσης, Μπαλογιάννης και Αστράς και αφετέρου στη μεγάλη κούραση και την επιβάρυνση που δέχονται οι παίκτες των «κυανολεύκων», καθώς το χθεσινό φιλικό ήταν το πέμπτο κατά σειρά σε διάστημα 13 ημερών!

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Αργεντινός τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1 (κάποια στιγμή χρησιμοποίησε και το 4-4-2) με τους Μπραντ κάτω από τα δοκάρια, Σκούπρα, Τιμπουέ, Καλούση και Καρίκι στην άμυνα, Χατζή και Λουκά ως ανασταλτικούς μέσους, Λεμάνγκρ και Ζιάκα δεξιά και αριστερά στον χώρο της μεσαίας γραμμής και επιθετικά, τον Λίταινα πιο μπροστά και τον Παναγιώτου στην κορυφή της επίθεσης.
Στην πρώτη ουσιαστική στιγμή της αναμέτρησης στο 4ο λεπτό ο Λεμάνγκρ με έξυπνη πάσα τροφοδότησε τον Λίταινα στον άξονα, ο τελευταίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ, παρά την πίεση του αντιπάλου του, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 1-0.
Ο Πιερικός στο 32’ είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Καρανάτσιο, ο οποίος από κοντά και σε θέση πλάγια δεξιά επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο Μπραντ επενέβη σωτήρια.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη στην οποία ωστόσο δεν άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα του Απόλλωνα. Αντίθετα ο Πιερικός ήταν αυτός που ανέπτυξε περισσότερες πρωτοβουλίες κι αυτό φάνηκε από την αρχή με την κοντινή κεφαλιά του Χαρτσιά στο 47’ την οποία απέκρουσε ο Μάντζαρης.
Ο νεοαποκτηθείς Τζοσουά Κοζού μπήκε στη θέση του Καρίκι, με τον Λουκά να παίρνει θέση στο κέντρο της άμυνας, ο Ζαχόπουλος επιστρατεύτηκε στην επίθεση αντικαθιστώντας τον Παναγιώτου, ενώ στις θέσεις των Λίταινα, Ζιάκα και Καλούση πέρασαν οι Πετράκης, Εν Γκο και Ποτόσογλου.
Στο 82’ σημειώθηκε μία καλή φάση για τον Πιερικό με το δυνατό συρτό σουτ του Χαρτσιά που μπλόκαρε ο Μάντζαρης, ενώ στο 87’ ο Απόλλωνας προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν μετά από κόρνερ του Λεμάνγκρ, η μπάλα κατέληξε στον (υπό δοκιμή) Πετράκη, ο οποίος σούταρε δυνατά σημαδεύοντας το αριστερό κάθετο δοκάρι, για να διατηρηθεί έτσι το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Πετράκης αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες στον Απόλλωνα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Αντωνίου που είχε βοηθούς τους κ. Μπουρονίκο και Μίχο. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρχε μια κάποια νευρικότητα και ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα ειδικά στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα στο 10ο λεπτό να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι ο παίκτης του Πιερικού Δεμηρτζόγλου, ο οποίος μετεφέρθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Από τη λαρισινή ΠΑΕ πάντως εκφράστηκαν οι ευχές για ταχεία ανάρρωση στον άτυχο ποδοσφαιριστή του Πιερικού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μ. Στράτσια): Μπραντ (46’ Μάντζαρης), Σκούπρας, Τιμπουέ, Καλούσης (85’ Ποτόσογλου), Καρίκι (46’ Κοζού), Χατζής, Λουκάς, Λεμάνγκρ, Ζιάκας (68’ Εν Γκο), Λίταινας (61’ Πετράκης), Παναγιώτου (55’ Ζαχόπουλος).
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ν. Θεοδοσιάδης): Ράντος, Τοπαλίδης, Χαρτσιάς, Παλαμίδης, Καρβούνης, Καγκελίδης, Καρανάτσιος, Ζαφειράκης, Μουρατίδης, Δεμηρτζόγλου (10’ λ.τ. Κόλα), Φωκαΐδης (Δεληγιάννης, Μητακίδης, Μότα, Πέλκας, Τσενικλής, Γαλάνης, Σκαμπαρδώνης, Μαυρίδης, Κριμιζάς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass