Πάμε... Ράλλυ Ακρόπολις

ΞΕΚΙΝΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2021 16:05
 Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport  και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα... Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα...

H μεγάλη επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πλησιάζει και από το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στον ρυθμό του. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο

της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας θα φιλοξενήσει σκέλος αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας. Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στον χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.
Ειδικότερα για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος θα συνθέσουν τη μήκους 0,98 χλμ. πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα, Athens Stage, από όπου στις 18:08 θα ακουστεί και ο πρώτος αγωνιστικός ήχος του Ράλλυ Ακρόπολις! Ξεκινώντας από τη Λεωφόρο Β. Αμαλίας, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα περάσουν εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, θα τερματίσουν επί της οδού Γεωργίου Α’, έχοντας κυκλώσει την πλατεία Συντάγματος.
Για λόγους ασφαλείας του αγώνα και αποφυγής συνωστισμού, η πλατεία Συντάγματος θα εκκενωθεί από τις 13:30 της Πέμπτης έως και την ολοκλήρωση της Athens Stage (20:30), οπότε και θα ανοίξει πάλι για το κοινό, φιλοξενώντας στο εσωτερικό της και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, που θα παραμείνουν σταθμευμένα εκεί μέχρι το πρωί της Παρασκευής.
Στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί. Σε κάθε περίπτωση, η Οργάνωση του αγώνα προτρέπει θερμά τους φίλους του Ράλλυ Ακρόπολις να αποφύγουν τον συνωστισμό, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο -κυρίως- για λόγους που σχετίζονται με το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου Covid-19. H Athens Stage θα προβληθεί σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο φημισμένος αγώνας θα διεξαχθεί στο διάστημα 9 -12 Σεπτεμβρίου και θα έχει έδρα στη Λαμία. Τα «θηρία» του WRC και το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα για το φετινό Rally Acropolis, το οποίο περιλαμβάνει θρυλικές και πολύ αγαπητές διαδρομές στο κοινό,
Επίκεντρο του αγώνα θα είναι η Λαμία, με το κεντρικό Service Park να είναι στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.). Το Shakedown είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου για τις 08:01 το πρωί. Η πανηγυρική εκκίνηση θα γίνει κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στις 17:45 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και μετά την Athens Stage που αναφέραμε πιο πάνω τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στην Αθήνα. Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει από το Parc Ferme στις 09:00 και θα μπει στην Ε.Δ. «Άγιοι Θεόδωροι 1», μήκους 17,99 χιλιομέτρων, στις 10:18. Η επόμενη Ειδική Διαδρομή είναι το «Λουτράκι» μήκους 19,4 χιλιομέτρων, στις 11:11. Στη συνέχεια θα υπάρξει το Tyre Fitting Zone στον παραλιακό δρόμο του Λουτρακίου.
Μετά την αλλαγή των ελαστικών θα υπάρξει στις 13:14 η Ειδική Διαδρομή «Αγίοι Θεόδωροι 2» μήκους 17.99 χιλιομέτρων, ενώ στις 15:32 θα βρεθούν στη «Θήβα» μήκους 23,27 χιλιομέτρων. Στις 17:15 υπάρχει η Ειδική Διαδρομή «Ελάτεια» μήκους 11,17 χιλιομέτρων, ενώ το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται να μπει στο Service Park της Λαμίας στις 19:15.
Η δεύτερη μέρα του αγώνα είναι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο αυτοκίνητο να εκκινεί από τη Λαμία στις 07:30, ενώ στις 08:33 ξεκινάει η Ειδική Διαδρομή «Παύλιανη 1» μήκους 26,64 χιλιομέτρων. Στις 10:01 θα γίνει η «Γραβιά» μήκους 24,81 χιλιομέτρων, ενώ ακολουθεί το Tyre Fitting Zone στο λιμάνι της Ιτέας.
Στις 11:52 ξεκινούν οι «Βωξίτες» μήκους 22,97 χιλιομέτρων, ενώ στις 13:08 είναι προγραμματισμένο το «Ελευθεροχώρι 1» μήκους 18,14 χιλιομέτρων. Το απόγευμα στις 16:26 θα γίνει η «Παύλιανη 2» μήκους 24,64 χιλιομέτρων, για να ακολουθήσει το «Ελευθεροχώρι 2» στις 18:08 μήκους 18,14 χιλιομέτρων.
Την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου είναι οι τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τον «Πύργο» στις 07:32 μήκους 33,3 χιλιομέτρων για να ακολουθήσει ο «Ταρζάν» στις 09:28 μήκους 17.58 χιλιομέτρων, ενώ αφού ολοκληρωθεί το Service τα πληρώματα θα πάνε και πάλι στον Ταρζάν για να γίνει WOLF Power Stage. Ο αγώνας θα έχει συνολικά 15 ειδικές διαδρομές μήκους 292,16 χιλιομέτρων. Τέλος, ο τερματισμός είναι προγραμματισμένος να γίνει στη Λαμία στις 14:38 το μεσημέρι. Είναι μοναδική ευκαιρία για όλους τους θεατές να βρεθούν σε έναν ονειρικό αγώνα εφάμιλο στο είδος του της F1 και του MOTOGP και να δουν στη δράση τα “τέρατα” της αγωνιστικής οδήγησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass