Το MOTOGP στο σκληροτράχηλο Silverstone

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2021 21:07

Μετά τους δύο διαδοχικούς αγώνες στην Αυστρία οι ομάδες κατευθύνονται εκτός της ηπειρωτικής Ευρώπης για δεύτερη φορά αυτήν τη σεζόν, για τον αγώνα Monster Energy British Grand Prix στο Silverstone. Όλα τα ρεκόρ MotoGP σημειώθηκαν το 2019 και αυτήν τη στιγμή ο Marc Marquez κατέχει τόσο το ρεκόρ γύρου αγώνα με χρόνο 1’59.93, όσο και το ρεκόρ όλων των εποχών με χρόνο 1’58.168. Ωστόσο, το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας με 333.3 χλμ. / ώρα είχε ο Cal Crutchlow.


Όπως συμβαίνει συνήθως τα καλοκαίρια στη Βρετανία, υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο καιρός υγρός στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε περίπτωση βροχής, η Michelin θα έχει διαθέσιμα τα MICHELIN Power Rain ελαστικά σε μαλακό και μεσαίο μείγμα γόμας, όπου μόνο τα πίσω θα είναι ασύμμετρης σχεδίασης έχοντας σκληρότερο μείγμα γόμας στη δεξιά πλευρά του πέλματος.
Από τεχνική άποψη, η πίστα δεν είναι εύκολη λόγω του συνδυασμού υψηλών ταχυτήτων στις ευθείες και των πολύ γρήγορων στροφών. Ο Valentino Rossi φτάνει εκεί μετά το καλό του αποτέλεσμα στην Αυστρία, στο τέλος ενός τρελού αγώνα, στον οποίο ρίσκαρε μένοντας με σλικ ελαστικά στη βρεγμένη πίστα.
«Μου αρέσει πολύ το Silverstone. Είναι μια τρομερή πίστα και μία από τις αγαπημένες μου», ανέφερε ο Rossi. «Είναι μια μεγάλη πίστα που τα έχει όλα. Γρήγορους, μέτριους τομείς και είναι πολύ τεχνικό σε κάποια σημεία. Συνήθως είμαι αρκετά δυνατός εκεί, οπότε ας ελπίσουμε ότι έτσι θα είναι και φέτος και ότι θα έχει καλό καιρό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι οι προγνώσεις είναι καλές προς το παρόν, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Η πίστα μπορεί να είναι στεγνή στην αρχή και βρεγμένη στο τέλος ή να είναι βρεγμένη μόνο σε κάποια σημεία. Ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί».
Σε μία συναρπαστική μάχη στις 15.00 με τουλάχιστον 6 αναβάτες να παλεύουν για τον τίτλο και στη σκληρή πίστα της Αγγλίας δημιουργούν μίγμα που κανείς θεατής δεν θέλει να χάσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass