Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2021 20:00

«Καρδιοχτύπησε», αλλά νίκησε η Μπάγερν Μονάχου

Την πρώτη νίκη της στη φετινή Bundesliga πανηγύρισε χθες η Μπάγερν, που επιβλήθηκε της Κολωνίας στο Μόναχο με 3-2, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν 2-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με δύο γκολ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών να ισοφαρίσουν. Τελικά ο Γκναμπρί αποκατέστησε την... τάξη για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, καθώς διαμόρφωσε το 3-2, το οποίο διατηρήθηκε ως το τέλος, και η “FCB” πήρε το πρώτο «τρίποντό» της στο πρωτάθλημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χθεσινός ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της Μπάγερν Μονάχου μετά τον θάνατο του Γκερντ Μίλερ και γι’ αυτό οι άνθρωποι του Συλλόγου τίμησαν τον αείμνηστο στράικερ, ο οποίος σημείωσε 566 τέρματα σε 607 συμμετοχές με τους Βαυαρούς. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος του βαυαρικού Συλλόγου, Χέρμπερτ Χάινερ, και ο επίτιμος πρόεδρος, Ούλι Χένες (ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του εκλιπόντος στην Μπάγερν Μονάχου), απευθύνθηκαν στους 20.000 θεατές που βρέθηκαν στην «Αλιάντς Αρένα» και μίλησαν για τον Μίλερ. Παρών στις εξέδρες του γηπέδου ήταν και ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Ότο Ρεχάγκελ. Επίσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως και όλες τις αναμετρήσεις της Bundesliga αυτό το τριήμερο, ενώ οι παίκτες φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια.
Στον αγωνιστικό τομέα, η Μπάγερν Μονάχου σκόραρε για 74ο διαδοχικό επίσημο παιχνίδι και κατέρριψε το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Με τη νίκη της επί της Ντόρτμουντ στο Σούπερ Καπ Γερμανίας, η “FCB” έφτασε τα 73 σερί επίσημα παιχνίδια, στα οποία σημείωσε τουλάχιστον ένα γκολ. Η τελευταία ομάδα που κράτησε τους Βαυαρούς στο «μηδέν» ήταν η Λειψία, η οποία είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την Μπάγερν στην «Αλιάντς Αρένα», όταν στον πάγκο των «κόκκινων ταύρων» καθόταν ακόμη ο -νυν τεχνικός της ομάδας του Μονάχου- Γιούλιαν Νάγκελσμαν.
Νωρίτερα Χοφενχάιμ και Ουνιόν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην “PreZero-Arena”. Η ομάδα από το Βερολίνο «άνοιξε το σκορ» στο 10ο λεπτό, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ανατρέψει την εις βάρος τους κατάσταση με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου της αναμέτρησης. Τελικά η Ουνιόν ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β’ μέρους και κράτησε την ισοπαλία ως το τέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν στις καθυστερήσεις (90+4’) με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φρίντριχ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στη 2η αγωνιστική της Bundesliga έχουν ως εξής:
Λειψία-Στουτγκάρδη    4-0
(38’ & 52’ Σομποζλάι, 46’ Φόρσμπεργκ, 65’ Σίλβα)
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ    0-0
Φράιμπουργκ-Ντόρτμουντ    2-1
(6’ Γκρίφο, 53’ Σάλαϊ - 59’ αυτ. Καϊτέλ)
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ    1-2
(60’ πεν. Λουκεμπάκιο - 74’ Μπακού, 88’ Ενμέτσα)
Μπόχουμ-Μάιντς    2-0
(21’ Χόλτμαν, 56’ Πόλτερ)
Γκρόιτερ Φιρτ-Αρμίνια Μπίλεφελντ    1-1
(50’ Χργκότα - 45’ Κλος)
Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ    4-0
(3’ αυτ. Ζόμερ, 8’ Σικ, 55’ Ντιαμπί, 87’ Αμίρι)
Χοφενχάιμ-Ουνιόν Βερολίνου    2-2
(14’ Ακπογκούμα, 30’ Μπρούουν Λάρσεν - 10’ Γκίσελμαν, 47’ Αβονίγι)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία    3-2
(50’ Λεβαντόφσκι, 59’, 71’ Γκναμπρί - 60’ Μοντέστ, 62’ Ουτ)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Βόλφσμπουργκ    6
Χοφενχάιμ    4
Λεβερκούζεν    4
Μπάγερν Μονάχου    4
Φράιμπουργκ    4
Λειψία    3
Ντόρτμουντ    3
Κολωνία    3
Μπόχουμ    3
Στουτγκάρδη    3
Μάιντς    3
Ουνιόν Βερολίνου    2
Αρμίνια Μπίλεφελντ    2
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης    1
Γκρόιτερ Φιρτ    1
Γκλάντμπαχ    1
Άουγκσμπουργκ    1
Χέρτα Βερολίνου    0

 

Ο Φώτης Λαμπρόπουλος στην ισλανδική Νιάρντβικ

Στην Ισλανδία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φώτης Λαμπρόπουλος που την αγωνιστική περίοδο 2008-09 αγωνιζόταν στην ΑΕΛ ΓΣ. Ο Έλληνας πάουερ φόργουορντ συμφώνησε με τη διοίκηση της Νιάρντβικ για συνεργασία ενός χρόνου. Την περασμένη σεζόν, ο Φώτης Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε στο Κατάρ με την Αλ Σαντ, στην οποία είχε μέσο όρο 17,4 πόντους, 13,4 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ. Εκτός των ελληνικών συνόρων ο Λαμπρόπουλος έχει αγωνιστεί επίσης σε Ισπανία, Ιταλία, Αργεντινή, Βενεζουέλα και Ουρουγουάη.
Μπορεί για τον ίδιο να είναι η πρώτη σεζόν στην Ισλανδία, αλλά δεν είναι ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί εκεί. Ο πρώτος ήταν ο Κώστας Τσαρτσαρής και ακολούθησαν οι Μιχάλης Λιάπης, Θανάσης Σπυρόπουλος και Αντώνης Μούμογλου. Προπονητής στην Νίαρντβικ είναι ο προπονητής που είχε ο Τσαρτσαρής, ο Μπένεντικτ Ρούναρ Γκούντμουντσον.

 

Απέκτησε τον Μαλάκο η Δάφνη Γλαύκης

Ενισχύοντας την επίθεσηΈναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, τον Ζήση Μαλάκο, απέκτησε η Δάφνη Γλαύκης. Ο εν λόγω παίκτης θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή Βαγγέλη Τζιόλα, ενισχύοντας την επίθεση των «Πράσινων».
Έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στον Δωτιέα Αγιάς, στον Αχιλλέα Φαρσάλων, στην Α.Ε. Κιλελέρ, ενώ να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής στέφθηκε πρωταθλητής με τον Ατρόμητο Παλαμά στην Καρδίτσα.

 

Νέος τεχνικός στη Μάνδρα ο Χρήστος Λιάπης

Η Διοίκηση της Α.Ε. Μάνδρας ανακοίνωσε πως προπονητής στην ομάδα για τη νέα σεζόν ανέλαβε ο Χρήστος Λιάπης, με μεγάλες παραστάσεις μεγάλων κατηγοριών όπως (Θύελλα Κυπρίνου ‐ Ορέστης Ορεστιάδας ‐ Δωτιέας Αγιάς ‐ Ακαδημίες Δήμητρας Γιάννουλης ‐ Δαμασιακός ‐ Ακαδημίες, Α.Ε.Λ. (Κ15 ‐Κ19).
Η πρώτη συγκέντρωση‐γνωριμία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30/08/2021 στο γήπεδο στις 18:00. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

 

Ο Νίκος Ντούγκος στον Μαχητή Τερψιθέας

Ο Νίκος Ντούγκος επέστρεψε στον Μαχητή Τερψιθέας με τον οποίο διακρίθηκε όταν η ομάδα της Τερψιθέας αγωνιζόταν σε Α ΕΠΣΛ και Γ εθνική κατηγορία. Ο δεξιός ακραίος έκανε το πέρασμά του από σημαντικές ομάδες του νομού και όχι μόνο (ΠΑΟ Αβέρωφ, Κυψέλη Καρδίτσας, ΑΟ Χανίων Κρήτης).

 

ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Εκδιώχθηκαν δύο παίκτες της Μπραν για τη συμμετοχή τους σε όργια στο γήπεδο

Η Μπραν, ομάδα στην κορυφαία κατηγορία της Νορβηγίας, ανακοίνωσε την απομάκρυνση δύο παικτών της που πιάστηκαν, μαζί με άλλους παίκτες, να συμμετέχουν σε σεξουαλικά όργια στις εγκαταστάσεις της ομάδας στις 10 Αυγούστου. Συνολικά συμμετείχαν 12 ποδοσφαιριστές στο σκάνδαλο, το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου.
Η έρευνα ξεκίνησε αφού μία από τις επτά γυναίκες που συμμετείχαν, κατηγόρησε έναν από τους παίκτες, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, για σεξουαλική κακοποίηση, κατηγορίες που ο ποδοσφαιριστής αρνείται.
Από την ανοιχτή διαδικασία συνάγεται ότι οι 12 εμπλεκόμενοι συναντήθηκαν για δείπνο και αργότερα επέστρεψαν στο γήπεδο με επτά γυναίκες για να «γιορτάσουν», όπως φαίνεται στις εικόνες που τραβήχτηκαν σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων των αποδυτηρίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo Deportivo.
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε στην ουσία του θέματος», ανακοίνωσε η Μπραν. Αυτό το γεγονός, σύμφωνα συνιστά «μια σοβαρή έλλειψη εμπιστοσύνης που είχαμε σε 12 παίκτες μας», οι οποίοι παραβίασαν «διάφορους κανόνες, γενικούς κανονισμούς, περιορισμούς λόγω του covid-19 και την εμπιστοσύνη που έχουμε σε όλους τους εργαζομένους μας».
Ο σύλλογος ζητά συγγνώμη από οποιονδήποτε «μπορεί να είχε μια κακή εμπειρία στο γήπεδό μας» και περιγράφει αυτό που συνέβη ως «απαράδεκτο».
«Είναι έγκλημα και δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με όλα αυτά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Βιμπέκε Γιοχάνεσεν.

 

Οι σημερινές τηλεοπτικές αθλητικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:

17:30    ΕΡΤ3    Ελλάδα - Τσεχία    Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών
18:00    COSMOTE SPORT 7 HD    Κρίλια - Σότσι    Ρωσικό Πρωτάθλημα 2021-22
19:30    COSMOTE SPORT 3 HD    Κάλιαρι - Σπέτσια    Serie A TIM 2021-22
21:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250 2021    Winston-Salem Open
21:00    Novasports 1HD    Χετάφε - Σεβίλλη    La Liga
21:45    COSMOTE SPORT 3 HD    Σαμπντόρια - Μίλαν    Serie A TIM 2021-22
22:00    COSMOTE SPORT 2 HD    Γουέστ Χαμ - Λέστερ    Πρέμιερ Λιγκ 2021-22
23:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250 2021    Winston-Salem
23:00    Novasports 2HD    Λεγανές - Μπούργος    Β’ Ισπανίας
23:00    Novasports Prime    Οσασούνα - Θέλτα    La Liga
23:15    COSMOTE SPORT 8 HD    Μποαβίστα - Σάντα Κλάρα    Liga Portugal BWIN 2021-22ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 24/08
00:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250 2021 Winston-Salem Open

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass