Ανεβαίνουν οι ρυθμοί από Δευτέρα στην ΑΕΛ

*Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΒΑΡΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2021 21:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ απολαμβάνουν από χθες το ρεπό που τους δόθηκε μέχρι και αύριο, ενώ από τη Δευτέρα, που θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, οι ρυθμοί θα αρχίσουν σταδιακά να ανεβαίνουν. Η ένταση των προπονήσεων σε συνάρτηση με τα φιλικά παιχνίδια που θα έχουν

την τιμητική τους στη συνέχεια θα κάνουν πιο «βαρύ» το πρόγραμμα για τους «βυσσινί», με στόχο τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου ικανού να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της νέας χρονιάς. Στόχος της ΑΕΛ δεν είναι άλλος από το να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και να επιστρέψει «στα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί που αξίζει δικαιωματικά να βρίσκεται.
Αυτός ακριβώς θα είναι ο στόχος του τεχνικού Κώστα Φραντζέσκου και των συνεργατών του το επόμενο διάστημα, ο οποίος μέσα από τις φιλικές αναμετρήσεις θα προσπαθήσει να δώσει στην ομάδα την αγωνιστική ταυτότητα που θέλει.
Ήδη τα δύο τελευταία δυνατά φιλικά με Λεβαδειακό και Άρη έδειξαν ενθαρρυντικά στοιχεία και κυρίως ότι η ΑΕΛ κινείται σε πολύ καλό δρόμο. Η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη Τετάρτη στον Βόλο στο ματς με την Καλαμάτα, ενώ το Σάββατο 21 του μηνός οι «βυσσινί» θα αντιμετωπίσουν τον Αετό Μακρυχωρίου σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν παίκτες που είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής στις φιλικές αναμετρήσεις. Θα ακολουθήσει την Τετάρτη 25 του μηνός στην Πτολεμαΐδα το ματς με τον Εορδαϊκό και τη σκυτάλη θα πάρει την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι (στο στάδιο Αλκαζάρ) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Στις 4 Σεπτεμβρίου θα δοθεί το δεύτερο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι με τη Ρόδο, την οποία θα αντιμετωπίσει και εκτός έδρας στις 18 Σεπτεμβρίου.
Μέσα από αυτά τα παιχνίδια και παράλληλα με τις προπονήσεις θα γίνει το «μοντάρισμα» της νέας ομάδας με στόχο να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη με την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών της υποχρεώσεων.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Β’ ΟΜΑΔΕΣ
Το μεγάλο ερωτηματικό για το πώς θα διαμορφωθεί το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 παραμένει αναπάντητο, ενώ μετά τη χθεσινή διευκρίνιση και ορθή επανάληψη του άρθρου 4 του Κανονισμού Β’ ομάδων στην οποία προχώρησε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα πιο ευνοϊκά για τις Β’ ομάδες της Super League 1, οι οποίες από φέτος μετέχουν στη Super League 2. Τα νέα δεδομένα έχουν να κάνουν αφενός με το ότι οι συγκεκριμένες ομάδες (ήτοι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) μπορούν να μετακινούν απεριόριστα όλους τους ποδοσφαιριστές τους και αφετέρου μπορούν να έχουν μέχρι 12 μη κοινοτικούς ξένους (αντί 8 όπως ίσχυε μέχρι πρότινος), εκ των οποίων οι 8 (αντί 5 που ίσχυε πέρυσι) να είναι άνω των 23 ετών, αλλά να αγωνίζονται μέχρι πέντε ανά αγώνα χωρίς κανέναν περιορισμό.
Αναλυτικά, οι αλλαγές στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 4:
Παράγραφος 2:
«Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμή της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ’ ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β’ ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ’ ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που
θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».
Παράγραφος 3:
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες, κοινοτικοί και αλλοδαποί) που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ μίας ΠΑΕ που διαθέτει Β’ ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αγώνες τόσο της Κύριας όσο και της Β’ ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές που αποκτώνται από την ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων τρεχούσης της αγωνιστικής περιόδου».
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
Η ΕΠΟ απέστειλε χθες πρόσκληση στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Super League 2, σε μία προσπάθεια να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.
Αν και οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να προβιβαστούν μέσω των μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική (έχασαν την άνοδο απ’ την Κηφισιά), ενδέχεται να συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League, εφόσον καλύψουν το ποσό των 150.000 ευρώ που απαιτείται ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο Πανιώνιος έχει δικαίωμα να απαντήσει μέχρι την προσεχή Τετάρτη (18/08), με τη διοικούσα επιτροπή του Ερασιτέχνη να βρίσκεται σε συζητήσεις με επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να μπουν στην ομάδα και να την ενισχύσουν οικονομικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass