Η Ουγγαρία έβαλε... φρένο στη Γαλλία

ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΣΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2021 20:15

Την έκπληξη που πλησίασε στην πρεμιέρα απέναντι στην Πορτογαλία (όταν κατέρρευσε μετά το 84’ και δέχθηκε τρία γκολ), η Ουγγαρία την πέτυχε χθες, στο δεύτερο παιχνίδι της για τον ΣΤ’ όμιλο του EURO 2020.

Οι Μαγυάροι κράτησαν στο 1-1 την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία στην κατάμεστη «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, έχοντας μάλιστα προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2’) με τον Φιόλα. Οι «τρικολόρ», που είχαν δοκάρι με τον Ντεμπελέ και έχασαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, ισοφάρισαν στο 66’ με τον Γκριεζμάν, έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και είναι κοντά στην πρόκριση στους «16», κινδυνεύουν όμως να χάσουν την πρώτη θέση από την Πορτογαλία.
Η Ουγγαρία, για να κάνει την υπέρβαση και να περάσει στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, θα χρειαστεί να νικήσει την Τετάρτη (23/6) τη Γερμανία.
Να σημειωθεί ότι ο Ουσμάν Ντεμπελέ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, όπως τραυματίας αποχώρησε από το πρώτο ημίχρονο και ο Ανταμ Σάλαϊ.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Μπότκα, Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι, Νέγκο, Κλάινχαϊσλερ (84’ Λόβρενσιτς), Σέφερ (75’ Τσέρι), Φιόλα, Αντ. Σάλαϊ (26’ Νίκολιτς), Ρ. Σάλαϊ
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ντιν, Καντέ, Πογκμπά (76’ Τολισό), Ραμπιό (57’ Ντεμπελέ / 87’ Λεμάρ), Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (76’ Ζιρού)

 

Για το απόλυτο η Ιταλία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ EURO 2020

Το φινάλε του Α’ Ομίλου βρίσκει τις ήρεμες Ιταλία και Ουαλία να μάχονται σήμερα για την πρωτιά, αλλά τις Ελβετία και Τουρκία να «καίγονται» για τη νίκη.
Οι δύο νίκες στην «Αιώνια Πόλη» έφεραν πρόωρα την Ιταλία στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020 ενώ ανέβασαν το σερί επιτυχιών της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι στις δέκα (10). Εάν η «σκουάντρα ατζούρα» μείνει για τριακοστό παιχνίδι δίχως ήττα, θα «σφραγίσει» και την πρωτιά του Α’ Ομίλου, αφήνοντας πίσω της την Ουαλία. Ο Μαντσίνι θα προχωρήσει σε μία-δύο αλλαγές στην ενδεκάδα, όχι όμως και ο Ρόμπερτ Πέιτζ παρά το ότι θα χρειαστεί να έρθουν τα πάνω κάτω για να μην περάσουν οι Βρετανοί στη νοκ άουτ φάση του τουρνουά.
Πιθανές Συνθέσεις:
ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα - Τολόι, Μπονούτσιο, Ατσέρμπι, Έμερσον - Λοκατέλι, Ζορζίνιο, Μπαρέλα - Μπεράρντι, Μπελότι, Κιέζα
ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουαρντ - Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Ντέιβις - Αμπαντού, Άλεν, Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς - Μουρ

 

ΕΛΒΕΤΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
«Νίκη ή θάνατος», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του αγώνα στο Μπακού, ανάμεσα σε Ελβετία και Τουρκία. Οι Ελβετοί, έχουν τη δυνατότητα να τερματίσουν ακόμη και δεύτεροι στον Α’ Όμιλο, ωστόσο αυτό προϋποθέτει δική τους νίκη και ένα... δωράκι από την Ιταλία. Πιθανότατα, πάντως, η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, που έχει αμφίβολο τον τερματοφύλακα Γιαν Ζόμερ, προκριθεί έστω και ως μια από τις καλύτερες τρίτες, αν φτάσει τους τέσσερις βαθμούς (4). Αντίθετα, οι Τούρκοι ακόμα κι αν κερδίσουν δεν έχουν εγγυημένη θέση στη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης. Χρειάζονται σίγουρα ευρεία νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους.
Πιθανές Συνθέσεις:
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ - Ελβέντι, Σαρ, Ακανζί - Εμπαμπού, Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκεζ - Σαγκίρι - Εμπολό, Γκαβράνοβιτς
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ - Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μουλντούρ - Αϊχάν, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Γιαζίζι - Γιλμάζ

 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το σημερινό πρόγραμμα για την 3η αγωνιστική του Α’ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:
19:00 Στάδιο Ολίμπικο (Ρώμη), Ιταλία - Ουαλία
19:00 Ολυμπιακό Στάδιο Μπακού, Ελβετία - Τουρκία

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΟΜΊΛΟΥ
1. Ιταλία    6-0    6
2. Ουαλία    3-1    4
3. Ελβετία    1-4    1
4. Τουρκία    0-5    0

 

Επίδειξη δύναμης έκαναν τα «πάντσερ»
*ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4-2

Η Γερμανία θυμήθηκε την ιστορία και το βάρος της φανέλας της, ατυχώς για τη νυν πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία που βρέθηκε στον δρόμο της απόψε.
Ανακαλώντας μνήμες από τον περίφημο αγώνα της απέναντι στη Βραζιλία, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, τα «πάντσερ» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στους Ίβηρες, τους οποίους νίκησαν στο Μόναχο με 4-2 με ανατροπή κι επανέκτησαν πλήρως τις ελπίδες πρόκρισης στη φάση των νοκ αγώνων από τον ΣΤ’ όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής.
Ο Ρονάλντο έβαλε μπροστά τους Πορτογάλους σκοράροντας στο 15’ ενάντια στη ροή του αγώνα, για να ακολουθήσουν τα αυτογκόλ των Ρούμπεν Ντίας (35’), Γκερέιρο (39’) και τα τέρματα των Χάβερτς (51’), Γκόσενς (60’), πριν μειώσει ο Ζότα στο 67ο λεπτό.
Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ έχει τρεις βαθμούς, όσους και Πορτογάλοι που παίζουν τελικό με τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική, ενώ θεωρητικά η Γερμανία έχει πιο εύκολο έργο απέναντι στην Ουγγαρία.

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις του διημέρου

ΣΗΜΕΡΑ
20:00    ΕΡΤ Sports 1    Ιταλία - Ελλάδα    Ευρωμπάσκετ Γυναικών
20:00    ΕΡΤ3    Ελλάδα - Σερβία    Διεθνές Τουρνουά Ακρόπολις
21:10    Novasports 3HD    Ατλάντα - Φιλαντέλφια    MLS
22:00    COSMOTE SPORT 2 HD    Τζιρόνα - Ράγιο Βαγιεκάνο    LaLiga 2020-21
23:30    Eurosport 1    Formula E: Πουέμπλα    Μηχανοκίνητα

 

ΑΥΡΙΟ
00:00    OPEN TV    Βενεζουέλα - Εκουαδόρ    Copa America 2021
00:00    ANT1    Euro Show    Ποδόσφαιρο
03:00    COSMOTE SPORT 4 HD    Φιλαδέλφια 76ερς - Ατλάντα Χοκς    NBA Playoffs
03:00    OPEN TV    Κολομβία - Περού    Copa America 2021
13:00    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250 2021    Eastbourne International
16:00    ANT1    Euro Day    Ποδόσφαιρο
16:30    COSMOTE SPORT 6 HD    ATP 250 2021    Eastbourne International
18:00    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV    Ουκρανία - Αυστρία    UEFA Euro 2020
18:50    ANT1    Βόρεια Μακεδονία - Ολλανδία    UEFA Euro 2020
21:50    ANT1    Ρωσία - Δανία    UEFA Euro 2020
21:50    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV    Φινλανδία - Βέλγιο    UEFA Euro 2020

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass