ΑΕΛ: «Βυσσινί» δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΣΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ - Β. ΠΑΝΟΣ: ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΜΑΣ ΑΔΙΚΗΣΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΥΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2021 21:12

Η φετινή επιτυχία της ΑΕΛ, που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής, καταδεικνύει ότι η λαρισινή ομάδα αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Η ουσία είναι ότι τα κορίτσια της ΑΕΛ ήταν έτοιμα φέτος να διεκδικήσουν ακόμη και τον τίτλο, όμως η δομή του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή (διεξήχθη μόνο ένας γύρος) λειτούργησε αρνητικά για τις «βυσσινί». Όπως και να ‘χει πάντως, τα μηνύματα για το μέλλον είναι ευοίωνα για τη «βυσσινί» ομάδα, που δείχνει ότι έχει τα φόντα να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον χώρο της Α’ Εθνικής.
Στρατηγός αυτής της επιτυχίας δεν είναι άλλον από τον τεχνικό Βασίλη Πάνο. Ένας άνθρωπος φιλόδοξος, που αγαπάει τη σκληρή δουλειά και κρατά χαμηλούς τόνους. Για τρίτη σερί χρονιά φέτος στο «τιμόνι» της ΑΕΛ, ο Βασίλης Πάνος οδήγησε την ομάδα ένα ακόμα επίπεδο παραπάνω, θέτοντας τις βάσεις για ένα μέλλον με καλύτερες προοπτικές. Πέραν όμως της αγωνιστικής επιτυχίας, η ΑΕΛ ολοκλήρωσε έναν ακόμα στόχο, καθώς οι νεαρές αθλήτριες κατάφεραν να εξασφαλίσουν έξτρα μόρια (λόγω της κατάκτησης της 3ης θέσης) ενόψει της προσπάθειάς τους για εισαγωγή στις σχολές που επιθυμούν μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.
Μιλώντας στην «Ε» για τη φετινή προσπάθεια, ο Βασίλης Πάνος επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι μια προσπάθεια θέλοντας κυρίως να βελτιώσουμε το ρόστερ. Κάναμε κάποιες μεταγραφές ξένων αθλητριών, αλλά και Ελληνίδων, οι οποίες ήταν στοχευμένες (εκεί που πονούσε η ομάδα). Από την πρώτη στιγμή τα μηνύματα ήταν ενθαρρυντικά. Ωστόσο εκεί που περιμέναμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ήρθε τον Νοέμβριο το λοκντάουν, το οποίο μας αποσυντόνισε. Προσπαθήσαμε το διάστημα της διακοπής να κρατήσουμε την ομάδα σ’ ένα καλό επίπεδο (με ατομικές προπονήσεις και διαδικτυακά προγράμματα) μέχρι να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση και πιστεύω το καταφέραμε.
Όμως η δομή του πρωταθλήματος, αφού διεξήχθη μόνο ο ένας γύρος, δεν λειτούργησε θετικά για μας. Είχαμε για παράδειγμα τα παιχνίδια με τις δυνατές ομάδες του ομίλου, όπως με τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και τον Εύοσμο, εκτός έδρας. Δεν είχαμε δηλαδή τη δυνατότητα του επαναληπτικού αγώνα στην έδρα μας. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η 3η θέση μας αδικεί. Θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον φετινό τίτλο. Είχαμε το σθένος να το κάνουμε.
Ακόμη και ο τρόπος διεξαγωγής των τελικών δεν ήταν πιστεύω ορθός. Εάν οι τελικοί είχαν διεξαχθεί σε μορφή πλέι οφ, δηλαδή χιαστί (ο πρώτος του κάθε ομίλου με τον δεύτερο του άλλου ομίλου) πιστεύω ότι σίγουρα θα ήμασταν στον μεγάλο τελικό, διεκδικώντας το πρωτάθλημα».
-Τι κρύβεται πίσω από τη φετινή επιτυχία;
«Κρύβεται μόνο δουλειά, μεγάλη προσπάθεια από τα κορίτσια και σωστός προγραμματισμός. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθερή φιλοσοφία: Να «χτίσουμε» μία ομάδα με Λαρισαίες αθλήτριες και κορίτσια από την Ακαδημία. Πάνω σ’ αυτόν τον βασικό κορμό «έδεσαν» οι φετινές μεταγραφές και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».
-Τί σημαίνει η 3η θέση για το μέλλον;
«Η 3η θέση για μας είναι ένα βήμα μπροστά. Ανεβάζει τις φιλοδοξίες μας, αλλά και τις απαιτήσεις. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σ’ αυτήν την επιτυχία, να κρατήσουμε τα σωστά, να διορθώσουμε τα λάθη και να κοιτάξουμε ακόμα πιο ψηλά. Σ’ αυτό σημείο θα πρέπει να τονίσω ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στους συνεργάτες μου τους κ. Βακουφτσή (προπονητής τερματοφυλάκων), Μητάκο (γυμναστή ομάδας), Καλιακούδα (φυσικοθεραπευτής) και Ευσταθίου (ιατρός ομάδας) η συμβολή των οποίων ήταν ιδιαίτερα σημαντική».

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Το φετινό ρόστερ της ΑΕΛ αποτέλεσαν οι Βλασιάδου, Πίσπα, Πλασταρά (τερματοφύλακες), Παυλοπούλου, Ρήγα, Σωτηριάδη, Κόντου, Τσιάρα (αμυντικές), Λάσκου, Νικολαΐδου, Μακεντούδη, Τσαραντάνη, Σκωτεινιώτη, Γούλα, Ογκίτσι (κεντρικές), Ριμπάνσκα, Μούστο, Σιάχου, Ναφούλα, Μούκα, Μίσσια (επιθετικές).
Οι πρώτες σκόρερ της ομάδας ήταν οι Ριμπάνσκα και Ναφούλα με 12 γκολ έκαστη, οι οποίες κατέλαβαν την τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερ της Α’ Εθνικής, ενώ πρώτη σε ασίστ αναδείχθηκε η Μούστο.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass