ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ ΣΕ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ:

Ελα να μάθεις τα νέα παιδιά ποδόσφαιρο!

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2021 21:20

Ο νέος γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας έπιασε δουλειά και η πρώτη του κίνηση ήταν να κάνει πρόταση σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών της λαρισινής ομάδας, τον Βασίλη Καραπιάλη, λέγοντάς του να ενταχθεί στο τεχνικό της ομάδας για να αναλάβει όλες τις μικρές ηλικίες. Η απάντηση του ποδοσφαιριστή αναμένεται.


Ο Βασίλης Καραπιάλης ξεχώρισε για το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο και σε ηλικία 14 ετών (το 1979), μεταγράφηκε στα τμήματα υποδομής του Τοξότη Λάρισας (μαζί του στον Τοξότη ξεκίνησε και ο Γιώργος Αγορογιάννης, μετέπειτα συμπαίκτης του στην ΑΕΛ).
Στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα του νομού ο «Τσίλας» (όπως είναι το παρατσούκλι του) φανέρωσε το πλούσιο ταλέντο του και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων της Α' Εθνικής. Το 1984 ο ΟΦΗ προσέφερε 2,1 εκατομμύρια δραχμές στη Διοίκηση του Τοξότη, το ραντεβού για την υπογραφή του συμβολαίου συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα, αλλά ο Καραπιάλης δεν πήγε, καθώς δεν ήθελε να φύγει από τη Λάρισα, αφού μεγάλο του όνειρο ήταν να μεταγραφεί στην αγαπημένη του ΑΕΛ. Την περίοδο 1984-85, αν και αγωνιζόταν στα χαφ, ο Καραπιάλης πέτυχε 30 γκολ και φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητος από την τότε Διοίκηση της ΑΕΛ.
Το 1985 μεταγράφηκε στην ΑΕΛ, που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά χρειάστηκε να γίνει ολόκληρο «σίριαλ» και έπειτα από τις πιέσεις των φιλάθλων η Διοίκηση της ΑΕΛ πείστηκε να δώσει ένα εκατομμύριο δραχμές στον Τοξότη.
Ο Καραπιάλης δεν πήρε τίποτα, αλλά, όπως έχει δηλώσει, δεν υπήρχε τότε μεγαλύτερο δώρο για εκείνον από τη μεταγραφή του στην ΑΕΛ, διότι μόνο που θα αγωνιζόταν σε αυτήν τη μεγάλη ομάδα αρκούσε.
Αμέσως έγινε το αγαπημένο παιδί των Λαρισαίων φιλάθλων, ενώ τις δύο πρώτες χρονιές ο Καραπιάλης έπαιξε στους μισούς περίπου αγώνες, το 1987 όμως, ο Χρήστος Ανδρεούδης μεταγράφηκε στον Ηρακλή και έτσι απελευθερώθηκε μία θέση στον χώρο του κέντρου. Ο Καραπιάλης έγινε βασικός, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες και ήταν η χρονιά που η ΑΕΛ έσπασε το κατεστημένο και έγινε η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ο ίδιος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής εκείνης της περιόδου, ενώ το γκολ που σημείωσε εναντίον του Πανσερραϊκού ακόμη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα που έχουν επιτευχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1965 και μετά την ΑΕΛ υπέγραψε στον Ολυμπιακό βοηθώντας την ομάδα να βάλει ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο της.
Με τη λαρισινή ομάδα αγωνίστηκε σε 145 παιχνίδια και πέτυχε 29 γκολ. Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας, ένα με την ΑΕΛ (1988) και τέσσερα με τον Ολυμπιακό (1997, 1998, 1999, 2000). Επίσης, δύο κύπελλα με Ολυμπιακό (1992, 1999) και ένα Σούπερ Καπ με τον Ολυμπιακό (1992)
Ο Καραπιάλης, χωρίς να έχει ο ίδιος ευθύνη, αγωνίστηκε πολύ λίγες φορές με την Εθνική Ελλάδας, μόλις 21 παιχνίδια πετυχαίνοντας και 2 γκολ εναντίον της Μάλτας σε επίσημο αγώνα και εναντίον της Κύπρου σε φιλικό. Ντεμπούτο έκανε όταν ακόμη αγωνιζόταν στην ΑΕΛ, το 1988, αλλά αποχώρησε το 1993 οικειοθελώς. Η απόφαση με πολλά ερωτηματικά του αείμνηστου ομοσπονδιακού προπονητή Αλκέτα Παναγούλια να τον αφήσει εκτός αποστολής για το Μουντιάλ του 1994 τον πίκρανε πολύ και δεν θέλησε να αγωνιστεί ξανά στη συνέχεια στην Εθνική.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΑΝΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Γιάννης Γκαράνης του Μιχάλη, και όχι ο γιος του αείμνηστου βουλευτή Γεωργίου, αναλαμβάνει τελικά τη θέση αναπληρωτή πρόεδρου στην ΠΑΕ ΑΕΛ.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος είναι γιος του αείμνηστου κλινικάρχη Μιχάλη που έχει άμεση ενασχόληση στην Αθήνα με το ποδόσφαιρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ:
« Είναι ιδρυτής της φημισμένης στην Αθήνα πρότυπης ακαδημίας Α.Π.Ο. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, η ποδοσφαιρική ομάδα της οποίας συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑΝΑ και στην οποία έχουν εργασθεί ως προπονητές μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Ντάνιελ Μπατίστα Λίμα, και επικεφαλής του ιατρικού team ήταν και είναι ο πασίγνωστος ορθοπεδικός χειρουργός, Ξενοφών Ρούσσης».
Ο συγκεκριμένος υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη στην εκλογική περιφέρεια Ανατολικής Αττικής.
Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε ότι ουδέποτε έκανε πρόταση στον Γιάννη Γκαράνη του Γεωργίου με τον οποίο γνωρίζονται πάνω από 40 χρόνια, αλλά έχει να μιλήσει μαζί του αρκετό χρονικό διάστημα.
Σχετικά με τη συμμετοχή του Ηλία Σελιώνη στην ομάδα, η ΠΑΕ ΑΕΛ αναφέρει «ότι ουδέποτε προτάθηκε από οποιοδήποτε στέλεχος της ΠΑΕ η συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ είχε σκοπό να προτείνει στον κ. Σελιώνη την πρόσληψή του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ λόγω της πανθομολογούμενης γνώσεως όλων των σχετικών με τη λειτουργία μίας ποδοσφαιρικής εταιρείας, εξαιτίας της μακρόχρονης υπηρεσίας του στην ΕΠΣ Λαρίσης, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
Ουδέποτε, επίσης, προτάθηκε στον κ. Σελιώνη να ενταχθεί στο προπονητικό team, όπως ανακριβώς δημοσιοποιήθηκε.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass