Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2021 19:30

Εντυπωσιακή η Ιταλία
*ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΜΕ 4-0

Εντυπωσίασε η Ιταλία παραμονές του EURO 2020, με το επιβλητικό 4-0 επί της Τσεχίας στην Μπολόνια. Πανέτοιμοι έδειξαν οι «Ατζούρι» του Ρομπέρτο Μαντσίνι σε αυτό το φιλικό στο οποίο επικράτησαν με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Ιμόμπιλε 23’, Μπαρέλα 42’, Ινσίνιε 66’ και Μπεράρντι 73’).


Νωρίτερα, οι προπονητές της Ισπανίας και της Πορτογαλίας κράτησαν εντελώς κλειστά τα χαρτιά τους ενόψει EURO 2020 και φυσιολογικά το μεταξύ τους φιλικό ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, καθώς στη μεγαλύτερη στιγμή του ματς, ο Μοράτα σημάδεψε το δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Ντεμπούτο με την Ισπανία σήμερα στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» έκανε ο Εϊμερίκ Λαπόρτ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τις 174 διεθνείς συμμετοχές και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον μεγάλο στόχο που είναι οι 184 του Αιγύπτιου Αχμέντ Χασάν, το απόλυτο ρεκόρ όλων των εποχών.
Στα Σκόπια, η πρόβα τζενεράλε της Βόρειας Μακεδονίας ενόψει EURO ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα, καθώς η ομάδα του Ίγκορ Ανγκελόφσκι διέλυσε 4-0 το Καζακστάν με σκόρερ τους Αλιόσκι (35’ πέναλτι), Τρικόφσκι (57’), Ριστόφσκι (74’) και Τσουρλίνοφ (76’). Αντίθετα, αρνητικό ήταν το πρόσημο από το τελευταίο φιλικό της Φινλανδίας που ηττήθηκε 0-1 στο Ελσίνκι από την Εσθονία και περιμένει με αγωνία εάν θα είναι ετοιμοπόλεμος ο τραυματίας Πούκι.
Τα αποτελέσματα σε χθεσινούς διεθνείς φιλικούς αγώνες:
Φινλανδία-Εσθονία 0-1
Β. Μακεδονία-Καζακστάν 4-0
Κόσοβο-Μάλτα 2-1
Ισπανία-Πορτογαλία 0-0
Ουγγαρία-Κύπρος 1-0
Νιγηρία-Καμερούν 0-1
Ν. Φερόε-Ισλανδία 0-1
Ιταλία-Τσεχία 4-0
Σλοβενία-Γιβραλτάρ 6-0

 

«Ζησε Αθλητικα»: Σε Δημοτικά Σχολεία διακριθέντες Αθλητές για ασφαλή κολύμβηση

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», του Υφυπουργείου Αθλητισμού, συνεχίζει τις «τηλεπισκέψεις» του σε Δημοτικά σχολεία ανά την Ελλάδα και σε συνεργασία με τον Οργανισμό "Safe Water Sports" υλοποιεί αυτές τις εβδομάδες δράσεις για την πρόληψη θαλάσσιων ατυχημάτων και πνιγμών.
Στους μικρούς μαθητές προβάλλονται βίντεο και γίνονται παραστατικές παρουσιάσεις, προκειμένου να κατανοήσουν σε βάθος τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν κατά τη διάρκεια της κολύμβησης σε θάλασσα ή πισίνα, αλλά και κατά τη διάρκεια δοκιμής θαλάσσιων αθλημάτων, τώρα που πλησιάζουμε στις καλοκαιρινές διακοπές και με αφορμή την 11η Μαΐου, «Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών».
Τα παιδιά, μέσα από τις συζητήσεις τους με τους αθλητές, ρωτούν, μαθαίνουν και αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την επαφή τους με το νερό. Επιπλέον, εντός των επόμενων ημερών, θα παραλάβουν αθλητικό εξοπλισμό και ένα βιβλίο με την ιστορία της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά.

 

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
Ακυρώθηκε και φέτος το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, το Γκραν Πρι της Φόρμουλα Ένα στη Σιγκαπούρη δεν θα διεξαχθεί, λόγω της πανδημίας COVID-19, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι διοργανωτές του νυχτερινού αγώνα, που επρόκειτο να διεξαχθεί το διάστημα 1-3 Οκτωβρίου.
«Η ακύρωση της εκδήλωσης για δεύτερη χρονιά είναι μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά απαραίτητη υπό το φως των επικρατούμενων περιορισμών για ζωντανές εκδηλώσεις στη Σιγκαπούρη», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Singapore GP Pte Ltd, Κόλιν Σιν.

 

Στην Κωνσταντινούπολη ο τελικός του Champions League το 2023

Η UEFA ετοιμάζεται να αναθέσει για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, δίνοντάς της το χρίσμα για το καταληκτικό ματς της διοργάνωσης 2022/23, με την ελπίδα πως αυτήν τη φορά, θα είναι σε θέση να διεξαχθεί ο αγώνας στην Τουρκία.
Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε τον τελικό του Champions League εκτός Πόλης, τόσο το 2020, όσο και φέτος και στις 9 Ιουλίου η Εκτελεστική Επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας θα αναθέσει ξανά τη διοργάνωση του αγώνα στην τουρκική ομοσπονδία.
Επιπλέον, η UEFA σχεδιάζει να διεξάγει στην Κωνσταντινούπολη και τις κληρώσεις των ομίλων του Champions και του Europa League για τις σεζόν 2021/22 και 2022/23, κάτι που επίσης αναμένεται να επικυρωθεί στις 9 Ιουλίου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass