ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ «ΜΠΙΝΤΓΚΟΖ 2021»:

5ος στην Ευρώπη ο Τάσος Κουρδής

*ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΑ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 46 ΕΚΑΤΟΣΤΑ *«ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2021 21:05

Αγωνίσθηκε ψυχωμένα στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που φιλοξενείται στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας και κατάφερε να πετύχει στον τελικό του μήκους μια πολύ καλή επίδοση.


Ο λόγος γίνεται για τον Λαρισαίο πρωταθλητή Τάσο Κουρδή (Τ64) ο οποίος στον τελικό του μήκους κατετάγη 5ος με καλύτερο άλμα στα 6 μέτρα και 46 εκατοστά.
«Νιώθω υπερήφανος, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, πρώτη φορά συμμετείχα σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και σίγουρα κερδίζεις πάρα πολλά, αγωνιζόμενος με μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου», δήλωσε στην «Ε» ο Λαρισαίος πρωταθλητής, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν και είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει.
Χαριτολογώντας δε, έλεγε σε Γερμανούς αντιπάλους του «πως για μένα το χόρτο και το γήπεδο είναι ο χώρος που διέπρεψα ως τερματοφύλακας και εκείνοι δεν πίστευαν πως εξίσου καλός είμαι και στο μήκος».
*Ο Κουρδής θα επιστρέψει στη Λάρισα την Κυριακή.

ΧΑΛΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΤΟΥΔΗ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ, «ΧΑΛΚΙΝΟΣ» Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ
Δύο μετάλλια που θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα τρία εάν η… λεπίδα του Στέλιου Μαλακόπουλου δεν τον πρόδιδε στο πρώτο άλμα του μήκους, ήταν ο ελληνικός απολογισμός στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου που φιλοξενείται στο Μπιντγκόζ της Πολωνίας.
Η Ζωή Μαντούδη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία κατηγορίας F20 με επίδοση 13.00 μ., ενώ ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ήταν «χάλκινος» στην κορίνα F32 με 29.62 μ.
*Η Μαντούδη, μέχρι και την 5η προσπάθεια, βρισκόταν «αγκαλιά» με το ασημένιο μετάλλιο, το οποίο όμως της το… έκλεψε η Σπατσίνσκα από την Ουκρανία (13.22 μ.) στο φινάλε, με αποτέλεσμα να μείνει στην 3η θέση με καλύτερη βολή στα 13.00 μ. Στον ίδιο τελικό, η Βαλασία Κυργιοβανάκη κατετάγη 5η με 12.57 μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ.
*Όσον αφορά τον κάτοχο δύο μεταλλίων από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, Θανάση Κωνσταντινίδη, στην τέταρτη προσπάθεια είχε βολή στα 29.62 μ., η οποία ήταν αρκετή για να τον φέρει στο χάλκινο μετάλλιο. Στον ίδιο τελικό, ο Δημήτρης Ζησίδης ήταν έκτος (9.65 μ.), ενώ έξι άκυρες προσπάθειες είχε ο Νίκος Γονιός.
ΑΤΥΧΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Απίστευτη ατυχία για τον Στέλιο Μαλακόπουλο (Τ62). Στην πρώτη του προσπάθεια, στον τελικό του μήκους κατηγορίας Τ64, η λεπίδα του προσθετικού μέλους κόλλησε στην άμμο και... έσπασε, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα. «Είναι κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά», έλεγαν και ξαναέλεγαν οι εκφωνητές που έκαναν την περιγραφή των αγώνων, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν την ατυχία του Έλληνα παγκόσμιου ρέκορντμαν.
Νικητής του αγώνα, με παγκόσμιο ρεκόρ, ο εκπληκτικός Γερμανός Μάρκους Ρεχμ (Τ64) με επίδοση 8.62 μ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 8.48 μ. από το 2018. Στο πρωινό πρόγραμμα που έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο Λάζαρος Στεφανίδης με καλύτερη βολή στα 9 μέτρα 30 εκατοστά, κατέλαβε την 4η θέση στη σφαιροβολία F33, ενώ η Ανθή Λιάγκου (F33) ήταν 5η στον ακοντισμό F34, με επίδοση 9 μέτρα 3 εκατοστά.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass