Μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE (22:00)

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2021 20:30

Δύο ομάδες με διαφορετική ποδοσφαιρική φιλοσοφία, στη εφετινή διοργάνωση του Europa League, θα διεκδικήσουν σήμερα (22:00) στον τελικό του Γκντανσκ, το βαρύτιμο τρόπαιο για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Η εντυπωσιακή Βιγιαρεάλ του Ουνάι Εμερι, ο οποίος στο βιογραφικό του έχει... εξειδίκευση στο Europa League με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις (2014, 2015, 2016) ως προπονητής της Σεβίλλης, ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με απολογισμό πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ενώ ακολούθησαν συνεχείς προκρίσεις χωρίς ήττα, με αντιπάλους τη Σάλτσμπουργκ (2-0, 2-0), την Ντιναμό Κιέβου (2-0, 2-0), την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-0, 2-1) και την Αρσεναλ (2-1, 0-0).

Ο Ισπανός προπονητής, έχει δημιουργήσει μία ομάδα που βασίζεται στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία, ενώ ελέγχοντας το δεύτερο και το τρίτο «κομμάτι» του γηπέδου, έχει τη δυνατότητα να σκοράρει συχνά. Αντίθετα, η προσέγγιση του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι περισσότερο παραγωγική. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά με παίκτες, όπως ο Πογκμπά, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Ράσφορντ, ο Καβάνι, ο Γκρίνγουντ και ο Τζέιμς. Βέβαια, αυτή η επιθετικογενής νοοτροπία, έχει και αντίτιμο, που δεν είναι άλλο από την αρκετά... ευάλωτη αμυντική λειτουργία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν στο Europa League προερχόμενοι από το Champions League και έφθασαν μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα, καθώς απέκλεισαν διαδοχικά τη Σοσιεδάδ (4-0, 0-0), τη Μίλαν (1-1, 1-0), τη Γρανάδα (2-0, 2-0) και τη Ρόμα (6-2, 2-3).
ΓΙΑ ΤO 13o «ΝΤΑΜΠΛ»
Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταφέρει να νικήσει τη Βιγιαρεάλ του «Mr Europa League», Ουνάι Εμερι, τότε θα είναι η 13η φορά που μία χώρα θα έχει κερδίσει και τις δύο διοργανώσεις συλλόγων της UEFA, σε μία χρονιά, έκτη τις οκτώ τελευταίες σεζόν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA.
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάϊ Εμερι): Ρούλι ή Ασένιο, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα, Πίνο, Καπουε, Παρέχο, Τριγκέρος, Μορένο, Μπάκα.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Μπαγί, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Ράσφορντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Καβάνι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass