«Τι θα γίνει με τους 20 εργαζόμενους»;

Τ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2021 20:20

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του πριν λίγες ημέρες στη Λάρισα και σε άλλες Θεσσαλικές πόλεις, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας της ΝΔ, κ. Αγοραστό και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στην περιοχή, επιχείρησαν με φθηνούς εντυπωσιασμούς να κρύψουν την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ επισημαίνοντας:

«Με όχημα ορισμένες παρεμβάσεις στον Α’ αθλητικό πυρήνα του σταδίου Αλκαζάρ και τη μετατροπή του πρώην βοηθητικού ποδοσφαιρικού γηπέδου σε προθερμαντήριο στίβου, όπως και τις αναγκαίες αλλαγές στον ελαστικό τάπητα του σταδίου, θέλησαν να παρουσιάσουν μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι πραγματοποιείται μια πανδαισία έργων.
Πίσω όμως από τον «κουρνιαχτό των εκατομμυρίων ευρώ» που κοστολόγησαν τα προαναγγελθέντα έργα, επιχειρούν να κρύψουν τη βασική στόχευσή τους που δεν είναι άλλη από τη σύνδεσή τους με το τουριστικό προϊόν. Γιατί ο βασικός προορισμός αυτών των έργων δεν είναι άλλος από την προσέλκυση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που θα λειτουργούν ως πελατεία για το τουριστικό προϊόν της περιοχής. Μια λογική την οποία ενστερνίζεται πλήρως και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοτική Αρχή Λάρισας, την οποία και στηρίζει. Επομένως τα όποια έργα γίνονται είναι συνδεδεμένα με τη λογική «κόστους - οφέλους» που αποτελεί το «ευαγγέλιο» της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και όλων των αστικών κομμάτων στην Ελλάδα. Μάλιστα στις προθέσεις της διοικούσας επιτροπής του ΕΑΚ Λάρισας είναι μετά την ολοκλήρωση του έργου στο στάδιο Αλκαζάρ να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερο «φιλτράρισμα» όσων θα έχουν δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό και προκρίθηκε η λύση του βοηθητικού σταδίου, όπου εκεί θα σπρώξουν τη μεγάλη μάζα των αθλούμενων με το αντίστοιχο φυσικά τίμημα.
Κατά τα λοιπά η ανταποδοτική λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Λάρισα και τη Θεσσαλία θα συνεχίζεται κανονικά. Τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν στο στάδιο Αλκαζάρ θα συνεχίζουν να πληρώνονται από τα σωματεία και τους αθλούμενους. Γιατί η λειτουργία του ΕΑΚ Λάρισας στηρίζεται και στο «χαράτσωμα» των αθλητικών σωματείων και των μελών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και αυτήν τη χρονιά που στην ουσία δεν λειτούργησαν οι χώροι, η διορισμένη από την Κυβέρνηση διοικούσα επιτροπή του ΕΑΚ Λάρισας εισέπραξε κανονικά τα μισθώματα από σωματεία που είχαν προπληρώσει, και δεν αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή τους.
Βέβαια τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΑΚ Λάρισας και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή επιδεινώνονται. Π.χ. ο κ. Υπουργός «ξέχασε» να πει τι θα γίνει με τους 20 εργαζόμενους του ΕΑΚ Λάρισας που προσλήφθηκαν με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και οι οποίοι τον Ιούλιο θα απολυθούν. Γιατί μπορεί να απέδωσε τα εύσημα στον πρόεδρο και τη Δ.Ε. του ΕΑΚ, αλλά ξέχασαν όλοι τους να πουν ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν όλο αυτό το διάστημα οφείλονται στη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων του ΕΑΚ Λάρισας. Επίσης ο κ. Υπουργός και οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ που «εκθείασαν» το έργο του δεν έβγαλαν άχνα για το ότι ο φετινός προϋπολογισμός του ΕΑΚ Λάρισας συνεχίζει να βρίσκεται 50% κάτω από εκείνον του 2011. Δεν είπαν κουβέντα για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προχωρήσει η μελέτη πυρασφάλειας και στατικής επάρκειας όλων των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ για την αδειοδότησή τους, ένα σοβαρό πρόβλημα που χρονίζει. Όμως εκεί που πραγματικά έπαιξαν τα «ρέστα» τους ο κ. Υπουργός, ο Περιφερειάρχης και τοπικοί βουλευτές της ΝΔ, ήταν η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που έχουν δημιουργήσει στον χώρο του αθλητισμού. Τη στιγμή που δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την επανεκκίνηση του αθλητισμού, επιχείρησαν να εμφανίσουν το «άσπρο μαύρο» και να παρουσιάσουν το άνοιγμα των εγκαταστάσεων ως μεγάλο επίτευγμα της Κυβέρνησης.
Όμως παρά τους βερμπαλισμούς τους δεν μπορούν να κρύψουν την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η πολιτική τους, που ακολουθεί την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την οικονομική ασφυξία, λόγω της περικοπής στις επιχορηγήσεις όλων των Ομοσπονδιών. Μια πολιτική που στοχεύει στην εξαφάνιση των μικρών ομάδων και στο χτύπημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού προς όφελος του αθλητισμού - εμπόρευμα, καταργώντας το δικαίωμα στην άθληση για όλους. Με το πολυδιαφημισμένο τους πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» όχι μόνο δεν «απέδωσαν δικαιοσύνη», όπως επικαλούνται, αντίθετα ήταν το εργαλείο για να διαχειριστούν τις μειώσεις και το «ψαλίδισμα» στην επιχορήγηση...
Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω έρχεται ο περιορισμός μεγάλου μέρους των ζωτικών παροχών σε χιλιάδες αθλητές και τις οικογένειές τους, προπονητές και άλλους εργαζόμενους, κ.λπ., που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και είναι χωρίς εισόδημα εδώ και μήνες. Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι γνωστά στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», δηλαδή την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τους χιλιάδες παράγοντες των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις απαιτήσεις και τις ανάγκες επανεκκίνησης της αγωνιστικής δραστηριότητας (μισθώματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενοίκια, φυσιοθεραπευτές, οδοιπορικά, λογαριασμοί, κ.ά.), χωρίς μέτρα ενίσχυσης - στήριξης.
Η Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης, ενάντια στην εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση του ερασιτεχνικού αθλητισμού...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass