ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Εχασε και μπλέχτηκε…

Τα σενάρια παραμονής και υποβιβασμού

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 21:10

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έχασε προχθές στο Αγρίνιο από τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου με 79-77 και μετά την ήττα αυτήν μπλέχτηκε σε σενάρια υποβιβασμού, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της Basket League, με την αγωνία να κρατάει ίσως και μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος.


Δυστυχώς για τη λαρισινή ομάδα είναι πιθανόν να κάνει δύο νίκες και να υποβιβαστεί, αν ισοβαθμήσει μαζί με Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου και Άρη!
Ας δούμε αναλυτικά τα σενάρια που αφορούν τις ομάδες του Άρη, της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ και του Χαρίλαου Τρικούπη Μεσολογγίου.
Αν ισοβαθμήσουν οι τρεις με οποιονδήποτε αριθμό νικών, υποβιβάζεται η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, καθώς η λαρισινή ομάδα έχει χάσει δύο φορές από τον Άρη.
Αν ισοβαθμήσουν το Μεσολόγγι με τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, όπως είναι τώρα η βαθμολογία, υποβιβάζεται η ομάδα του Μεσολογγίου λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ βάσει πιθανοτήτων μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος θα κερδίσει τον Ηρακλή εντός έδρας, παρότι διεκδικεί θέση στην οκτάδα και λογικά θα χάσει από το Λαύριο. Άρα φθάνει τις έξι νίκες…
Η ομάδα του Μεσολογγίου επίσης προβλέπεται να φθάσει τις έξι νίκες αφού θα χάσει στην Πάτρα από τον Προμηθέα και θα κερδίσει τον ΠΑΟΚ στην έδρα της. Αναφερόμαστε σε πιθανά σενάρια.
Ο Άρης είναι φαβορί απέναντι στον Ιωνικό και θα πάρει τη νίκη, ενώ λογικά θα χάσει στην Αθήνα από το Περιστέρι.
Τα προγνωστικά, λοιπόν, δείχνουν ότι ο Άρης θα κάνει επτά νίκες και η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ με τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου από έξι. Και θα σωθεί η λαρισινή ομάδα…
Αν όμως γίνει μια έκπληξη σε κάποιον αγώνα, τότε πολλά αλλάζουν. Το χειρότερο θα είναι να χάσει ο Άρης από τον Ιωνικό στην έδρα του… Αυτό το σενάριο στέλνει τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στην Α2 Εθνική..
Προς το παρόν ας κρατήσουμε το γεγονός ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έχει την τύχη στα χέρια της και την Κυριακή θα πρέπει να κερδίσει τον Ηρακλή, γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των αγώνων που θα έχουν δώσει ο Άρης και ο Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου…
Αγωνιστικά ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος από προχθές δεν μπορεί να υπολογίζει τον Κεν Μπράουν που έφυγε από την Ελλάδα και είναι  δύσκολο να βρει αντικαταστάτη για δύο παιχνίδια. Ελπίζει όμως στην άνοδο του Χάγκινς, που προχθές στο Αγρίνιο δεν πέτυχε πόντους και δικαιολογημένα αφού είχε μόλις μία μέρα στην ομάδα…

 

Η «ΜΑΧΗ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
10. Άρης (26 β.): Ιωνικός Νικαίας (εντός), Περιστέρι (εκτός).
11. Λάρισα (25 β.): Ηρακλής (εντός), Γ.Σ. Λαυρίου (εκτός).
12. Μεσολόγγι (25 β.): Προμηθέας Πάτρας (εκτός), Π.Α.Ο.Κ. (εντός).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λαύριο    34 β.    19 αγ.
ΑΕΚ    33    19
Παναθηναϊκός    32    17
ΠΑΟΚ    30    19
Περιστέρι    30    20
Προμηθέας Π.    29    17
Ιωνικός    27    20
Κολοσσός    26    19
Άρης    26    20
Ηρακλής    25    18
Λάρισα    25    20
Μεσολόγγι    25    20

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κολοσσός - ΑΕΚ 16:00
Άρης - Ιωνικός 17:00
Προμηθέας - Μεσολόγγι 17:00
Παναθηναϊκός - Λαύριο 20:00
11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΠΑΟΚ - Περιστέρι 17:00
Λάρισα - Ηρακλής 20:00

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 22ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Λαύριο - Λάρισα
Ηρακλής - Προμηθέας
Μεσολόγγι - ΠΑΟΚ
Ιωνικός - Κολοσσός
Περιστέρι - Άρης
* Η ημερομηνία είναι ενδεικτική, ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα.

 

ΑΡΙΘΜΟΙ
Ο Γιάννης Σαχπατζίδης έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και στο προχθεσινό, κρίσιμο παιχνίδι του Μεσολογγίου με τη Λάρισα. Μπορεί να μην έφτασε σε double-double ή και γενικότερα στα επίπεδα της απόδοσής του στον εντός έδρας αγώνα με το Λαύριο Megabolt, στον οποίο είχε 19 πόντους, 10 ριμπάουντ και 29 βαθμούς στο ranking, όμως «έγραψε» δύο ρεκόρ καριέρας με ριμπάουντ και κοψίματα.
Πιο συγκεκριμένα...
*Ο σέντερ του Μεσολογγίου Baxi βελτίωσε κατά ένα το ρεκόρ καριέρας του στα ριμπάουντ, αφού μάζεψε 11, ενώ είχε 10 στο ματς με το Λαύριο. Έφτασε δηλαδή για δεύτερη φορά στα τρία τελευταία παιχνίδια σε διψήφια επίδοση, κάτι που δεν είχε κάνει στις 61 πρώτες εμφανίσεις του στην κατηγορία.
Με τις τρεις τάπες που έκανε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του, αφού στην ίδια επίδοση έφτασε στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Περιστέρι, αλλά και στη σεζόν 2017-18 με τον Κόροιβο στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ.
Ακόμα...
*Ο Ντίνος Καλαμπάκος πανηγύρισε την 20ή νίκη του στους πάγκους της κατηγορίας. Χρειάστηκε 72 παιχνίδια για να το καταφέρει.
*Ο Κέβιν Λάνγκφορντ έκανε το πιο παραγωγικό, επιθετικά παιχνίδι του στη σεζόν, αφού το τελείωσε με 18 πόντους. Στις προηγούμενες 13 εμφανίσεις του, δεν ξεπέρασε τους 13 πόντους. Ο Αμερικανός φόργουορντ έφτασε τα 125 παιχνίδια στην Basket League και «έπιασε» στην 42η θέση της λίστας των ξένων της κατηγορίας τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τον Σλάβεν Τσούπκοβιτς.
Σε ομαδικό επίπεδο...
*Το Μεσολόγγι έκανε λιγότερα λάθη από κάθε άλλο παιχνίδι του, μένοντας στα εννιά. Ήταν η πρώτη φορά μετά από έξι ματς που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό, ενώ η προηγούμενη καλύτερή του ήταν εκείνη των εννιά που είχε στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Προμηθέα και τον Κολοσσό.
*Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου σημείωσε χθες ένα ακόμα ρεκόρ περιόδου, κάνοντας πέντε κοψίματα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοσή της ήταν εκείνη των τεσσάρων στο εκτός έδρας ματς με το Περιστέρι.

 

Ο ΡΑΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ
Θέση στην κορυφή μιας λίστας της Λάρισας βρήκε ο Μπράντον Ρας. Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ των Θεσσαλών στη διετή διαδρομή τους στην Basket League. Έφτασε τα 131 και προσπέρασε τον Τζέιμς Ουέμπ που είχε 125 και τον Τερέλ Παρκς που είχε 127.
Ακόμη ο Ρας με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ του, έγινε ο δεύτερος μετά τον Ουέμπ, με τριψήφιο αριθμό, αφού έφτασε τα 103.
Ακόμα...
*Ο Ουέσλι Γκόρντον ήταν, στατιστικά, ο καλύτερος των φιλοξενούμενων τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Ήταν η πρώτη φορά που έφτασε σε double-double και έγινε ο τρίτος παίκτης της Λάρισας -μετά τα πέντε του Τζέιμς Ουέμπ και το ένα του Σακίλ Γκούντγουϊν. Έτσι οι Θεσσαλοί μοιράζονται την κορυφή της σχετικής λίστας με τον Άρη και τον Κολοσσό, έχοντας από επτά double-double.
Ο Αμερικανός σέντερ με τα 12 ριμπάουντ που είχε, ξεπέρασε τα 200 στην 31η εμφάνισή του στην Basket League.
*Το προχθεσινό ήταν το 100ό παιχνίδι του Κώστα Παπαδάκη στην κατηγορία στην οποία έκανε ντεμπούτο πριν από σχεδόν 5,5 χρόνια (1 Νοεμβρίου 2015, Παναθηναϊκός-Κολοσσός 107-66).
*O Ντιβόν Ουάσινγκτον είχε 2/7 τρίποντα και έφτασε τα 50 εύστοχα σε 31 αγώνες στη Stoiximan Basket League. Έχει 50/138 (36,23%).

 

ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ...
Η Λάρισα Bread Factory βρήκε πολλές δεύτερες ευκαιρίες στο χθεσινό παιχνίδι, το οποίο τελείωσε με 18 επιθετικά ριμπάουντ. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση της θεσσαλικής ομάδας στη Stoiximan Basket League, αφού είχε 17 στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.
Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε 10 ριμπάουντ περισσότερα από την αντίπαλό της και με αυτά τα 44 που καταγράφηκαν στη στατιστική της, ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερή της στην κατηγορία. 44 είχε και στο ματς με το Λαύριο Megabolt, ενώ κορυφαία επίδοση της Λάρισας Bread Factory στη Stoiximan Basket League είναι εκείνη των 45 στο περσινό, εντός έδρας, παιχνίδι με τον Ήφαιστο.

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
Ο Προμηθέας είδε τον Τζέριαν και τον Τζεράι Γκραντ να είναι ασταμάτητοι και πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Περιστερίου (73-70) για την 20ή αγωνιστική της Basket League.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17, 36-37, 50-57, 70-73.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): Πέτεγουεϊ 6 (0/4 τρίποντα), Τσαϊρέλης 12 (4/9 δίποντα, 4/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 4 λάθη), ΜακΛιν 11 (4/10 σουτ, 4 ριμπάουντ), Τζόουνς 17 (7/9 δίποντα, 3/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Μάντζαρης (0/6 σουτ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Σκορδίλης 4 (7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βησσαρίου, Φορντ Τζ., Σαλούστρος 12 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Γκουτιέρεζ 8 (2/11 σουτ, 4 ριμπάουντ).
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Αγκμπελέσε 8, Έβανς, Αγραβάνης Δ. 9 (3/10 σουτ, 4 ριμπάουντ), Τζέριαν Γκραντ 20 (6/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 4 λάθη), Γιαννόπουλος 6 (1), Τζεράι Γκραντ 21 (9/14 δίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ), Λούντζης 4 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Αγραβάνης Γ. 3, Φορντ Κ., Χριστοδούλου, Αθηναίου 2 (1/6 σουτ).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 20ή αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Βasket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρ.-Άρης         83-72
Ιωνικός Ν.-ΠΑΟΚ         83-84
Μεσολόγγι-Λάρισα         79-77
ΑΕΚ-Λαύριο  94-97 παρ. (82-82 κ.α.)
Περιστέρι-Προμηθέας Π.         70-73
Ηρακλής-Παναθηναϊκός —ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ—

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass