Αρχίζουν οι εκλογικές μάχες στις αθλητικές ομοσπονδίες

*ΠΡΩΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΚΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2021 21:20

Οι μάχες για νέες διοικήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες αρχίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο και κορυφώνονται το επόμενο, με τη Λάρισα να έχει υποψήφιους σε ορισμένες. Πρώτοι μπαίνουν στον χορό ο Σάββας Τσοπούρογλου (ποδηλασία) και ο Χρήστος Καρκαντός (γυμναστική).


Ο Σάββας Τσοπούρογλου πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας με θητεία ως ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας κατέρχεται στηρίζοντας για πρόεδρο τον γενικό γραμματέα του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών Βασίλη Διαμαντόπουλο και για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τον Ιάκωβο Φιλιππούση. Η διαδικασία θα γίνει αύριο, μέσω της πλατφόρμας «Ζευς» και θα ψηφίσουν 44 σωματεία απ’ όλη τα Ελλάδα.
Μιλώντας στην «Ε» ο Σάββας Τσοπούρογλου είπε ότι πρωταρχικός στόχος της νέας διοίκησης της ομοσπονδίας είναι να αναπτυχθούν οι εθνικές ομάδες από την κατηγορία παίδων και άνω σε όλα τα αγωνίσματα: ορεινή ποδηλασία, δρόμος και πίστα.
Λέει χαρακτηριστικά: «Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να μην έχει η ομοσπονδία ρόλο στην κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών από τη στιγμή που το ποδήλατο μαζί με την μπάλα είναι τα πρώτα που επιλέγει ένα παιδί που θέλει να έρθει σε επαφή με τον αθλητισμό. Θα πρέπει να γίνουν ακαδημίες ποδηλασίας και να δημιουργούνται καμπ αθλητών όπου θα διδάσκεται το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής. Αγωνιστικά προτεραιότητα είναι να υπάρξει πολυμελής συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Τόκιο και να γίνουν τα πανελλήνια πρωταθλήματα».
Τέλος ο κ.Τσοπούρογλου μιλώντας για το πρωτόγνωρο σύστημα των εκλογικών διαδικασιών είπε: «Χαίρομαι που ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρας Αυγενάκης έκανε το μητρώο σωματείων. Υπήρχαν μέχρι τώρα 100 σωματεία και ψηφίζουν 44. Να τελειώσουμε επιτέλους με τα σωματεία που δεν καλλιεργούν σε βάθος τον αθλητισμό. Θεωρώ ότι ο νέος νόμος θα κάνει πιο δυνατές τις ομοσπονδίες και θα πορευτούν με μεγαλύτερες πιθανότητες στην ανάδειξη αθλητών, αφού πλέον θα υπάρχουν πραγματικοί αγώνες και όχι πινάκια συμμετοχών».

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΚΑΝΤΟΣ
Υποψήφιος Λαρισαίος θα υπάρχει στις αυριανές αρχαιρεσίες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και θα είναι ο Χρήστος Καρκαντός (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Νίκης Λάρισας) που κατέρχεται υποψήφιος με τον Χρήστο Ψαθά (ΑΣ Αστέρας Ελευθερίου Κορδελιού). Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η δοκιμαστική λειτουργία – ψηφοφορία της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ».
Στόχος του είναι η δημιουργία Περιφερειακών Προπονητικών Κέντρων για τις ανάγκες των «περιφερόμενων» λόγω των ελλείψεων χώρων συλλόγων, όπως και η οργάνωση διεθνών αγώνων και προπονητικών camp που θα αναδείξουν αθλητές και θα φέρουν έσοδα στα σωματεία.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass