ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»:

«Η ζωή μας με τους σεισμούς...»

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ «Δ. ΜΟΥΣΙΑΡΗ - Α. ΖΕΡΜΑ» ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ - ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΣΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ - ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΓΙΑ ΜΩΡΑ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2021 21:10

Το γήπεδο του Δαμασίου που φέρει την επωνυμία «Γήπεδο Δημήτρη Μουσιάρη-Ανδρέα Ζέρμα» από τις 3 Μαρτίου έχει μετατραπεί σε χώρο συγκέντρωσης για τους σεισμοπαθείς της περιοχής μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή.


Το γήπεδο ήταν συνδεδεμένο με την ομάδα του Α.Ο. Δαμασιακού για μισό αιώνα. Η ομάδα ιδρύθηκε το 1970 και ανέδειξε ως παίκτη τον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, Δημήτρη Μουσιάρη, ενώ έπαιξαν μερικοί ακόμα «βυσσινί», όπως ο επίσης αδικοχαμένος, Ανδρέας Ζέρμας, ο Λευτέρης Τιούτιος και ο Χρήστος Καρατζιόλης.
Από το 2017 είχαν γίνει έργα βελτίωσης του γηπέδου (θα τα χαρακτηρίζαμε «προφητικά» λόγω τους σεισμού) που έγιναν σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τυρνάβου, καθώς απομακρύνθηκαν πάνω από 8.000 m3 χώματα που είχαν τοποθετηθεί εκεί, έγινε περίφραξη του χώρου, ενώ στη δυτική πλευρά χρειάστηκε να γίνει και τοιχίο για να συγκρατηθεί το ανάχωμα και να απομακρυνθούν τα βρόχινα νερά που κατέληγαν σ’ αυτό. Στο πλαίσιο επίσης των αντιπλημμυρικών έργων στον οικισμό Δαμασίου, κατασκευάστηκε και αγωγός απομάκρυνσης των νερών από όλο το γήπεδο, ενώ παράλληλα ανακατασκευάστηκε ο χλοοτάπητας. Το κόστος των συνολικών παρεμβάσεων στο γήπεδο ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ...
Στο «Γήπεδο Δημήτρη Μουσιάρη-Ανδρέα Ζέρμα» βρήκαμε τον αρχηγό της ομάδας, Στέλιο Λούτσο, όχι για να μιλήσουμε για την ομάδα του Δαμασιακού (μεγαλύτερες επιτυχίες είναι η συμμετοχή σε δύο τελικούς Κυπέλλου ΕΠΣΛ το 1976 και το 2019), αλλά για να μιλήσουμε για τους σεισμούς: «Έχει γίνει μεγάλη ζημιά και τώρα προσπαθούμε να κρατηθούμε όρθιοι. Προσωπικά είμαι τυχερός καθώς το δικό μου σπίτι υπέστη μικρές ζημιές σε αντίθεση με άλλα σπίτια που έχουν πέσει τελείως».
Σχετικά με σπίτια συμπαικτών του μας είπε: «Τα σπίτια πολλών παιδιών έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μερικά έχουν πέσει εντελώς» -Συγχρόνως, μας έδειξε το σπίτι ενός συμπαίκτη του που υπέστη ρωγμές και βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο.
Και συνέχισε: «Είναι τυχεροί όσοι δεν είχαν ζημιές στα σπίτια τους. Αυτό πάντως που μας έχει κάνει εντύπωση είναι ότι κινήθηκαν γρήγορα ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος που είναι διαρκώς κοντά μας. Είμαστε ευχαριστημένοι».
Βλέποντας το γήπεδο μας λέει: «Μπορεί να μην παίζουμε μπάλα, αλλά αναδεικνύεται ο πολλαπλός ρόλος των γηπέδων που εξυπηρετούν και άλλες ανάγκες. Νομίζω ότι κάθε χωριό πρέπει να έχει γήπεδο γιατί, όπως φαίνεται, δεν χρησιμεύει μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και για άλλους λόγους όπως σαν χώρος συγκέντρωσης όταν γίνονται σεισμοί.
Επίσης ας δούμε με πόση χαρά παίζουν τα μικρά παιδιά, γι’ αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει η χαρά των παιδιών να είναι μόνιμη. Μετά τον καταστροφικό σεισμό πρέπει είτε να γίνει ανακατασκευή του γηπέδου ή να φτιαχτεί ένα άλλο απέναντι στην τοποθεσία που τοποθετήθηκαν εκεί οι οικίσκοι».
Σαν επίλογο ο Στέλιος Λούτσος μάς είπε ότι περιμένει το παράδειγμα του Ολυμπιακού που έφερε οικίσκους, αλλά και των ομάδων που έχουν βοηθήσει μέχρι τώρα (ΕΠΣΛ, ερασιτεχνική ΑΕΛ), να ακολουθήσουν και άλλα αθλητικά σωματεία.
Ο πρώην πρόεδρος του Δαμασιακού, Θόδωρος Τόκας, ξεκίνησε με τη μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων και μας είπε: «Η ψυχολογία του κόσμου πρέπει να ανέβει για να αρχίσει η κανονικότητα στο χωριό και να ξαναγίνει το Δαμάσι δυνατό. Δυστυχώς θα μας λείψουν κάποια πράγματα και θα θυμόμαστε για πάντα τον σεισμό. Παράδειγμα η πλατεία του χωριού καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές και τώρα αναγκαστικά θα μεταφερθεί σε άλλο σημείο. Χαίρομαι που ο κόσμος μας βοηθάει με ό,τι μπορεί. Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη και ειδικά αυτή που απευθύνεται σε μικρά παιδιά. Υπάρχει έλλειψη σε πάνες και μωρουδιακά».
Και τελειώνοντας πρόσθεσε την αξία του γηπέδου σε κάθε χωριό το οποίο είναι σημείο αναφοράς για ό,τι και αν συμβεί.

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass