Ο ΠΑΣ Γιάννινα προκρίθηκε στα ημιτελικά

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ - Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΜΙΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2021 20:05

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, νικώντας για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό, αυτήν τη φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 2-1 και φτάνοντας σε μία πανηγυρική πρόκριση στους «4», με συνολικό σκορ 4-2.

Η κεφαλιά του Παντελάκη και το αυτογκόλ του Χατζηθεοδωρίδη, χάρισαν στην εξαιρετική ομάδα των Ιωαννίνων και του Αργύρη Γιαννίκη το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά. Μείωσε στο 74’ για τον Παναθηναϊκό ο Πούγγουρας, αλλά η πρόκριση είχε ήδη χαθεί... για τους «πράσινους».
Ο Παναθηναϊκός, που «έχασε» στην προθέρμανση τον Βέλεθ με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, υπέστη τον απόλυτο αιφνιδιασμό απ’ τον εξαιρετικό ΠΑΣ Γιάννινα, που πριν καν φτάσει το ματς στο δεκάλεπτο, πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.
Στο 2’ από «σκαφτό» φάουλ του Καρτάλη προς το δεύτερο δοκάρι, ο Παντελάκης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, έπιασε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Διούδη, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ.
Πριν συνέλθει ο Παναθηναϊκός, η ομάδα των Ιωαννίνων έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 9’, όταν από σέντρα του Μιλιντσεάνου από τα αριστερά προς τον Ελευθεριάδη, ο Χατζηθεοδωρίδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε τη μπάλα στο βάθος των δικτύων των «πράσινων», διαμορφώνοντας το 2-0 για τον ΠΑΣ.
Στο 20’ ο Ελευθεριάδης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Διούδης απέκρουσε με υπερένταση, ενώ στο 33’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από σέντρα του Χατζηγιοβάνη προς τον Βιγιαφάνιες, ο τελευταίος έπιασε «σκαστή» κεφαλιά προς τη μικρή περιοχή, αλλά απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ ο Κάργας προ του Ιωαννίδη.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει για να σημειώσει ένα γκολ και να «ζεστάνει» ξανά το ματς, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν πολύ οργανωμένος σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και διαχειρίστηκε εξαιρετικά την πίεση, ειδικά απ’ το 50’ και μετά, όπου οι «πράσινοι» επιχείρησαν πολλές πλαγιοκοπήσεις με τον Αϊτόρ.
Στο 74’ ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Πούγγουρα, έπειτα από σέντρα του Αϊτόρ, ενώ στο 87’ ο Λοντίγκιν έκανε εξαιρετική απόκρουση με τα πόδια σε γύρισμα του Καρλίτος, διατηρώντας ως το τέλος το προβάδισμα για την ομάδα των Ιωαννίνων. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νιας είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.
Διαιτητής: Κιρίλ Λέβνικοφ (Ρωσία)
Κίτρινες: Ενγκμπακοτό – Ελευθεριάδης, Σάλιακας, Ντομίνγκεθ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (66’ Χουάνκαρ), Νιας, Σανκαρέ (59’ Μαουρίσιο), Βιγιαφάνιες (65’ Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (66’ Ενγκμπακοτό), Ιωαννίδης (46’ Αϊτόρ), Καρλίτος.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργ. Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (75’ Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (65’ Νάουμετς), Κάστρο (87’ Εραμούσπε), Μιλεντσεάνου (75’ Κρίζμαν).

 

ΓΙΑ 6η ΣΕΡΙ ΦΟΡΑ Ο ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» και τυπικά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για 6η συνεχόμενη χρονιά, παρά το ισόπαλο 1-1 στη ρεβάνς με τη Λαμία στο «Αθ. Διάκος», καθώς το 5-2 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα ήταν υπέρ-αρκετό για τον «δικέφαλο του Βορρά», που προκρίθηκε στους «4» με συνολικό σκορ 6-3. Ο Νινούα άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ και ο Τζέιμς ισοφάρισε για την ομάδα της Φθιώτιδας.
Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Σίνζι Καγκάβα στο βασικό σχήμα, μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και μόλις στο 10ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή του με το σουτ του Σφιντέρσκι που απέκρουσε ο Θεοδωρόπουλος. Στο 14’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Τζόλης πρόλαβε και γύρισε στον Καγκάβα, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Νινούα που με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0.
Στο 16’ η Λαμία έχασε διπλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Πασχαλάκης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά, αρχικά στο μακρινό σουτ του Πίτι κι εν συνεχεία στο κοντινό πλασέ του Βασιλακάκη, αποκρούοντας με υπερένταση.
Στο 43’ ο διαιτητής Μανούχος υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τζέιμς στον Σφιντέρσκι. Αφού ελέγχθηκε η φάση στο VAR, ο Σβαμπ έστησε την μπάλα από τα 11 μέτρα, όμως η εκτέλεσή του ήταν κακή και ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μουργκ σούταρε πολύ ψηλά άουτ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με οριζόντιο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ, σε κεφαλιά του Μιχαηλίδη στο 46’ έπειτα από κόρνερ του Νινούα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση. Από κόρνερ του Πίτι, ο Μπιάρνασον έπιασε την πρώτη κεφαλιά κι ο Τζέιμς που είχε... τρυπώσει στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ με νέα κεφαλιά από κοντά έκανε το 1-1.
Στο 66’ ο Λύρατζης έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Θεοδωρόπουλος εκτινάχθηκε στο «παραθυράκι» κι απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ πέφτοντας μπλόκαρε και την μπάλα. Στο 87’ από ωραία πάσα του Σφιντέρσκι, ο Λάμπρου πρόλαβε την άμυνα της Λαμίας, όμως το πλασέ του έφυγε αρκετά άουτ, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.
Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες: / Μουργκ
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Τζέιμς, Παλαβαντσβίλι, Σαραμαντάς, Βύντρα, Μπιάρνασον (75’ λ.τρ. Μπουλούλης), Γκαζαριάν (46’ Κωστίκα), Προβυδάκης (68’ Χατζηστραβός), Βασιλακάκης (83’ Νικολόπουλος), Πίτι, Ρόμανιτς (46’ Σταμούλης).
ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης (80’ Κρέσπο), Μπάμπα, Νινούα (68’ Τσιγγάρας), Σβαμπ (64’ Ελ Κανουρί), Καγκάβα, Μουργκ (80’ Κούτσιας), Τζόλης (65’ Λάμπρου), Σφιντέρσκι.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς για την προημιτελική φάση, στο Κύπελλο Ελλάδας έχουν ως εξής:
Λαμία-ΠΑΟΚ    1-1    (2-5)
Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα    1-2    (1-2)
ΣΗΜΕΡΑ
Βόλος-ΑΕΚ    18:00     (2-4)
Άρης-Ολυμπιακός    20:00     (1-2)
* Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass