Βήμα πρόκρισης για Ολυμπιακό

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 4-2

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2021 20:30

Σε ένα συναρπαστικό ματς ο Ολυμπιακός πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 4-2 επί της Αϊντχόφεν και σε μία εβδομάδα στην Ολλανδία θα επιδιώξει να σφραγίσει την πρόκριση στους «16» του Europa League.

Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί στην επίθεση και με τα γκολ των Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ελα Αραμπί και Μασούρα απέκτησαν σοβαρό προβάδισμα. Για την Αϊντχόφεν σκόραρε δύο φορές ο Ζάχαβι.
Μόλις στο 9’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ο Μπουχαλάκης έπιασε την κεφαλιά κι έκανε το 1-0. Τα χαμόγελα δεν κράτησαν για πολύ στο κόκκινο στρατόπεδο και στο 14’ οι Ολλανδοί ισοφάρισαν από μία τυχαία φάση. Ο Ζάχαβι έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Σα.
Το γκολ έδωσε αέρα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, όμως ο Εμβογκό βγήκε νικητής από το τετ-α-τετ με τον Λαλά. Εφτά λεπτά αργότερα με πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής ο Εμβιλά έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους πρωταθλητές Ελλάδας.
Στο 40’ μετά από κόρνερ ο Ζάχαβι με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κι έκανε το 2-2. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ελ Αραμπί έκλεψε την μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και σκόραρε με κοντινό δυνατό σουτ.
Οι συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαν τελειώσει. Ο Καμαρά στο 44’ έκλεψε την μπάλα από τον Μπάουμγκαρτλ, έκανε το σουτ, αλλά με αυτοθυσία ο Τέζε έκανε την προβολή κι έσωσε την ομάδα του.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο. Στο 48’ ο Ζάχαβι εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σα, ενώ στο 83’ οι «ερυθρόλευκοι» με τον Μασούρα που είχε μπει ως αλλαγή έκαναν το 4-2.
Διαιτητής: Έκμπεργκ (Γερμανία).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80’ Βρουσάι), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (68’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74’ Φορτούνης), Μπρούμα (80’ Εμβιλά).
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Σμιντ): Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγκλι (38’ Μπάουμγκαρτλ), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας (85’ Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (70’ Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι (85’ Φαν Γκίνγκελ), Γκέτσε (70’ Ζούνιορ).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Στις πρώτες αναμετρήσεις της φάσης των «32» στο Europa League, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν     4-2
Μπράγκα - Ρόμα    0-2
Κράσνονταρ - Ντιναμό Ζ.    2-3
Γιουνγκ Μπόις - Λεβερκούζεν    4-3
Ερυθρός Αστέρας - Μίλαν    2-2
Σοσιεδάδ - Μάντσεστερ Γ.     0-4
Ντιναμό Κιέβου - Μπριζ     1-1
Βολφσμπέργκερ - Τότεναμ     1-4
Σλάβια Πράγας - Λέστερ     0-0
Μπενφίκα - Άρσεναλ    1-1
Αντβέρπ - Ρέιντζερς     3-4
Σάλτσμπουργκ - Βιγιαρεάλ     0-2
Μόλντε - Χοφενχάιμ    3-3
Γρανάδα - Νάπολι     2-0
Μακάμπι - Σαχτάρ Ντονέτσκ     0-2
Λιλ - Αγιαξ     1-2
*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass