ΣΤΟΥΣ ΟΚΤΩ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Προκρίθηκαν Αρης, ΝΠΣ Βόλου και ΑΕΚ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 20:00

ΑΕΚ, Άρης, Βόλος, Λαμία, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα είναι οι 8 ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην προημιτελική φάση. Η κλήρωση για τους αγώνες της 7ης (προημιτελικής) φάσης του Κυπέλλου, θα διεξαχθεί σήμερα στις

11:30 στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή, χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, λόγω των μέτρων που ισχύουν για τη διασπορά του Covid-19. Η διαδικασία της κλήρωσης θα καλυφθεί μέσω live streaming από το www.epo.gr.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
*Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα    2-3
(28’, 81’ Κωτσόπουλος - 3’ Νάουμετς, 10’ Μιλιντσεάνου, 13’ Σάλιακας)
*Ολυμπιακός-Παναιτωλικός    3-0
(9’ Μασούρας, 30’ Κάιπερς, 81’ Ανδρούτσος)
*ΑΕΛ-ΠΑΟΚ    1-2
(39’ αυτ. Περέιρα - 19’ Τσιγγάρας, 29’ Κρμέντσικ)
*ΟΦΗ-Βόλος    1-1
(12’ Σαρδινέρο - 19’ Δουβίκας)
*Αστέρας Τρίπολης-Άρης    0-2
(45’ Μάνος, 68’ Γκαρσία)
*Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ    2-1
(16’ Ντάουντα, 27’ Λαγός - 20’ Ολιβέιρα)
* Ο Παναθηναϊκός και η Λαμία έχουν περάσει άνευ αγώνων στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ 2-0 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ
Το 2-0 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε ασφαλές για την ΑΕΚ, που προκρίθηκε στους προημιτελικούς κυπέλλου παρά την ήττα 2-1 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Ο Ντάουντα στο 16΄ και ο Λαγός στο 27΄ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την «Ελαφρά Ταξιαρχία», ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ολιβέιρα στο 20΄.
Όταν οι ποδοσφαιριστές χάνουν τον ρυθμό τους, είναι επόμενο να υποπέσουν σε λάθη. Ο Νασίμ Χνιντ που είχε να παίξει από τις 13 Δεκεμβρίου (συμπτωματικά στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο) «πούλησε» την μπάλα στον χώρο του κέντρου και ο Απόλλωνας δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ με τον Ντάουντα στο 16΄. Ακόμα πιο ενδεικτική η περίπτωση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Νίκου Γιαννακόπουλου που αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος, ενώ το τελευταίο του επίσημο ματς χρονολογείται απο το Δεκέμβριο του 2019. Στο 20΄ και σε μια εντελώς ακίνδυνη σέντρα του Λόπες, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ολιβέιρα ισοφάρισε.
Στο 27΄ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε ξανά το προβάδισμα με «οβίδα» του Τάσου Λαγού έξω από την περιοχή. Ήταν το πρώτο γκολ μετά από 5,5 χρόνια για τον 28χρονο μέσο, που είχε σκοράρει για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2015 ως παίκτης του Παναθηναϊκού.
Στο β΄ ημίχρονο ο Χιμένεθ πήρε την απόφαση να «κλειδώσει» την πρόκριση, ρίχνοντας στο ματς ακόμα έναν ανασταλτικό (Σιμάνσκι) χαφ στη θέση του μοναδικού δημιουργικού (Τάνκοβιτς).
Παράλληλα, ο Λιβάι Γκαρσία αντικατέστηκε τον Όλεγκ Νταντσένκο ο οποίος στο ντεμπούτο του, ως δεξιός χαφ, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Εύκολα κράτησε την πρόκριση η ΑΕΚ, δεν κινδύνευσε στο παραμικρό και απείλησε αρκετά προς το τέλος, χωρίς όμως να αποφύγει την ήττα. Πέρασε στους «8» για 7η συνεχόμενη χρονιά, όμως υπάρχει προβληματισμός για την κατάσταση του Σάκχοφ και του Γαλανόπουλου που αποχώρησαν τραυματίες. Ειδικά του «Γαλανό» ο τραυματισμός στον ώμο σημειώθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη...
Διαιτητής: Τζοβάρας
Κίτρινες: Λαγός, Χουχούμης, Μουνιέ - Σιμόες, Γκαρσία
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Λισγάρας, Λαγός (81΄ Ρόδης), Μπεντινέλι (69΄ Κραγιόπουλος), Κάλισιρ (46΄ Μπρούτσιτς), Τσαμπούρης, Μουνιέ, Ντάουντα (46΄ Ιωαννίδης), Βιτλής (63΄ Μαρκ Φερνάντεθ), Κιτόκο.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Χνίντ, Σιμόες, Σάκχοφ (63΄λ.τρ. Σάκχοφ), Νταντσένκο (46΄ Γκαρσία), Αλμπάνης (84΄ Μαχαίρας), Τάνκοβιτς (46΄ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (90+2΄ Ανσαριφάρντ)
ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ
Με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-0, ο Άρης πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τον Αστέρα Τρίπολης. Μετά το 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με το ίδιο σκορ και στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» χάρη σε γκολ των Δημήτρη Μάνου και Ματέο Γκαρσία, σφραγίζοντας με εμφατικό τρόπο τη συμμετοχή τους στους «8» της διοργάνωσης.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μονόλογος για τους φιλοξενούμενους. Που, στο 6’ ναι μεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα του Νίκου Παπαδόπουλου, έπειτα από το σουτ του Φακούντο Μπεροτόγλιο, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε καθώς η μπάλα βρήκε - κι άλλαξε πορεία - στον Μάνο που ήταν εκτεθειμένος. Στο 18’ ο Σαντέ Σίλβα έκανε εξαιρετική ενέργεια, βρήκε τον Μπερτόγλιο που γύρισε και σούταρε χαμηλά αλλά ο Παπαδόπουλος έδειξε καλά αντανακλαστικά, αποσοβώντας τον κίνδυνο. Κάτι που έκανε και στο 29’, σε δυνατό σουτ του Εμάνουελ Σάκιτς, διώχνοντας σε κόρνερ ενώ σε αυτό του Λούκας Σάσα δυο λεπτά αργότερα, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του. Πρώτη - και μοναδική - ευκαιρία για τον Αστέρα στο πρώτο μέρος, η κεφαλιά του Ντάνι Σουάρεθ στο 40’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, με τον Χουλιάν Κουέστα να μπλοκάρει εύκολα. Και στο 45’ ήρθε το 0-1, όταν από κάθετη πάσα του Ντάνιελ Σούντγκρεν, ο Μάνος έσπασε το τεχνητό οφσάιντ κι «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Παπαδόπουλο!
Διαδικαστικού χαρακτήρα το δεύτερο ημίχρονο, μιας και οι παίκτες του Μίλαν Ράσταβατς δεν πίστεψαν στην ανατροπή. Ένα σουτ του Χερόνιμο Μπαράλες στο 55’ και ένα ακόμα του Σίλβα στο επόμενο λεπτό δεν βρήκαν στόχο. Αντίθετα, στο 68’, έπειτα από ενέργεια του Πέτρου Μπακούτση και πάσα του Μάνου, ο Ματέο έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-2! Το σουτ του Ματίας Ιγκλέσιας στο 79’, σε μια προσπάθεια αντίδρασης του Αστέρα, πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα κι η κεφαλιά του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη στο 90’ πήγε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να παίρνει εν τέλει εύκολα την πρόκριση και να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Δημήτριος Μαυρουδής (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Μπέλοκ, Φερνάντεθ - Ματέο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρες (57’ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70’ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (70’ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57’ Τιλίκα), Μπαράλες (80’ Σίτο).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ (70’ Μπαγκαλιάνης), Σάσα (58’ Μπακούτσης), Ματίγια (71’ Γκάνεα), Σίλβα, Ματέο, Μπερτόγλιο (58’ Τζέγκο), Μάνος (69’ Κάτσε).
*Εκτός αποστολής του Άρη έμεινε την τελευταία στιγμή ο Κώστας Μήτρογλου, ενώ για διαφορετικούς λόγους δεν συμπεριλήφθηκαν στην 20άδα και οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Ζάκαρι Μπουσέ και Νικόλας Ιωάννου.
*Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη, Δημήτρης Νιαρχάκος, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα του Τάσου Σιδηρόπουλου στο 28ο λεπτό, για έντονη διαμαρτυρία.
ΠΕΡΑΣΕ Ο ΒΟΛΟΣ
Ο ΝΠΣ Βόλου πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, όπου έχουν ήδη περάσει χωρίς αγώνα Παναθηναϊκός και Λαμία. Ο Βόλος, στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με τον ΟΦΗ και χάρη και στη νίκη του με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό στάδιο, θα δώσει το παρών στους «8» της διοργάνωσης. Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 12΄ με τον Σαρδινέρο για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 19΄ με τον Δουβίκα.
Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα κι έφτανε πιο εύκολα στην περιοχή του ΟΦΗ, αλλά οι Κρητικοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12΄με κεφαλιά του Σαρδινέρο μετά από σέντρα του Γιαννούλη από αριστερά. Το γκολ έδωσε ελπίδες ανατροπής του σκορ στους Κρητικούς, αλλά η ομάδα της Μαγνησίας, φρόντισε γρήγορα να τις περιορίσει, αφού στο 19΄ σκόραρε με σουτ ο Δουβίκας (από γέμισμα του Μπαρτόλο, γύρισε με την πλάτη στην εστία και νίκησε τον Σωτηρίου) για να κάνει το 1-1.
Πλέον ο ΟΦΗ χρειαζόταν... τρία ακόμη τερματα για να πάρει την πρόκριση, κάτι που έδρασε ανασταλτικά στους παίκτες των γηπεδούχων, που όμως δεν σταμάτησαν να προσπαθούν, παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες τους για ανατροπή ήταν πολύ λίγες.
Στο 30΄καλό σουτ του Σαρδινέρο έφυγε άουτ, ενώ στο 32΄ μακρινό σουτ του Δουβίκα απέκρουσε ο Σωτηρίου, όπως έκανε και στο 38΄ ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ, όταν ο ίδιος παίκτης του Βόλου βγήκε μόνος απέναντί του μέσα στην περιοχή, από μπαλιά στην πλάτη των αμυντικών.
Στην επανάληψη, ο Βόλος μάρκαρε ψηλά τους παίκτες του ΟΦΗ δυσκολεύοντας το παιχνίδι του, ενώ με αντιπιθέσεις προσπάθησε να σκοράρει και πάλι. Έτσι στο 50’ προβολή του Δουβίκα από κοντά σε μεταβίβαση του Μπαρτόλο, ο Σωτηρίου κατάφερε με εξαιρετική ενέργεια να αποκρούσει την μπάλα. Στο 64΄ ο Σωτηρίου έκανε μία ακόμη καλή επέμβαση, όταν απέκρουσε σουτ του Περέα (είχε πάρει λίγο νωρίτερα τη θέση του Νίνη) μέσα από την περιοχή.
Το παιχνίδι έγινε κυρίως με μάχες στη μεσαία γραμμή, όπου το μετέφεραν οι Βολιώτες, με τους Κρητικούς να μην βρίσκουν επιθετικές λύσεις κι εκεί κρίθηκε ουσιαστικά η πρόκριση των φιλοξενουμένων, έχοντας και το πλεονέκτημα των δυο υπέρ τους τερμάτων από τον πρώτο αγώνα.
Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες κάρτες: Μεγιάδο, Νέιρα/ Σέρτζιο Τέκιο
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές (79΄ Γρίβας), Βαφέας (46΄ Καστάνιος), Διαμαντής, Γιαννούλη, Κοροβέσης (54΄ Σολίς), Νέιρα, Μεγιάδο, Στάικος (54΄ Σελίμοβιτς), Στάρτζεον (79΄ Φερέιρα), Σαρδινέρο.
Βόλος (Άνχελ Λόπες): Γκαραβέλης, Σέρτζιο Τέκιο (84΄ Σάντσες), Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (80΄ Κρητικός), Δουβίκας, Μπαρτόλο (84΄ Μπάλλας), Νίνης (60΄ Περέα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass