«Χαράτσι» στους διαιτητές!

*ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ Η ΕΠΟ ΑΝΤΙ ΠΟΣΟΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 21:00

Του Σωτ. Κέλλαα
Μία απόφαση της ΕΠΟ έρχεται να αναστατώσει τον κόσμο των διαιτητών ποδοσφαίρου, καθώς τα ποσοστά που τους κρατούσε μέχρι τώρα από τις αμοιβές των αγώνων τώρα μετατρέπονται σε ετήσιες συνδρομές με αποτέλεσμα οι διαιτητές (κυρίως της Γ’ Εθνικής) να έχουν

σημαντική επίπτωση στις αμοιβές τους. Μέχρι τώρα η ΕΠΟ κρατούσε 15% από τις αμοιβές των διαιτητών στη Super League και 10% από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τώρα έρχεται η στιγμή να καθορίσει συνδρομές που αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:
Διεθνείς διαιτητές: 1.250 ευρώ.
Διεθνείς βοηθοί: 1.000 ευρώ.
SUPER LEAGUE
Διαιτητές: 1.000 ευρώ.
Βοηθοί: 750 ευρώ.
Παρατηρητές: 400 ευρώ.
SUPER LEAGUE 2
Διαιτητές: 750 ευρώ.
Βοηθοί: 400 ευρώ.
Παρατηρητές: 200 ευρώ.
Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Διαιτητές: 250 ευρώ.
Βοηθοί και παρατηρητές: 150 ευρώ.
Η επίπτωση στις αμοιβές τους είναι μεγάλη, καθώς στη Γ’ Εθνική κατηγορία ένας διαιτητής παίζει 5-8 παιχνίδια και πλήρωνε από 60-96 ευρώ συνολικά, ενώ τώρα θα πρέπει να δίνει 250 ευρώ.
Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας, Στέλιος Νίτσας, μας λέει: «Είναι ένα «χαράτσι» που μπαίνει σε διαιτητές και παρατηρητές.
Αύξηση από 150% έως 300% στις «συνδρομές» δεν πρόκειται να εισπράξει κανένας διαιτητής και παρατηρητής. Έτσι συμβαίνει όταν άλλοι αποφασίζουν για σένα χωρίς εσένα, αυτό γίνεται με τους διαιτητές-παρατηρητές και τις νέες «συνδρομές» που ανακοίνωσε η ΕΠΟ αντικαθιστώντας το 15% Super League και 10% οι άλλες κατηγορίες, ποσοστό που κατέβαλαν διαιτητές και παρατηρητές επί των αμοιβών από τους αγώνες που διαιτήτευαν, μετατρέπεται τώρα σε 35% και 50%.
Όλοι όσοι ασχολούνται και αγαπούν το ποδόσφαιρο και επιθυμούν την πρόοδό του θα πρέπει να ασχοληθούν έστω και την τελευταία στιγμή σοβαρά με τον πολύπαθο κομμάτι της διαιτησίας».
Για τον λόγο αυτόν γίνεται μια προσπάθεια καταγραφής όλων των προβληματισμών - προτάσεων για το συγκεκριμένο θέμα από όλους τους εμπλεκόμενους διαιτητές, παρατηρητές όλων των κατηγοριών με σκοπό την παρουσίασή τους στην ΚΕΔ.
Για τους διαιτητές Β’ και Γ’ Εθνικής προτάθηκε από την Επιτροπή της SL να εκπροσωπηθούν οι διαιτητές από τους: κ. Βουρνέλη Ματθαίο (ΕΠΣ Μακεδονίας), κ. Τσακίρη Κωνσταντίνο (ΕΠΣ Δράμας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass