Απαράδεκτος ο Απόλλωνας

Η Παναχαϊκή διέσυρε τη λαρισινή ομάδα στο ΑΕΛ FC ARENA όπου έκανε πάρτι με τον Κουσκουνά και κέρδισε 3-0! - Οι «κυανόλευκοι» απογοήτευσαν και έδειξαν ομάδα κατώτερης κατηγορίας - Εχασε πέναλτι ο Αθανασιάδης - Δύο γκολ πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος και με δέκα παίκτες από το 46’ σημείωσαν και τρίτο στο 90’+3

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2021 21:04

Χωρίς να ικανοποιήσει ο Απόλλων Λάρισας σε ένα ακόμη παιχνίδι και μακριά από τον καλό του εαυτό, γνώρισε νέα ήττα χθες στο AEL FC ARENA από την ψυχωμένη Παναχαϊκή αυτή τη φορά, με σκορ 3-0.


Και βέβαια δεν γνωρίζουμε εάν οι «κυανόλευκοι», συνειδητοποίησαν πως έπαιζαν σε αγώνα της Super League 2. Τουλάχιστον εμείς δεν βλέπαμε κάτι τέτοιο και ό,τι και να πούμε θα είναι πολύ λίγο, δεν αποτυπώνεται ίσως και σε μια σελίδα. Αυτός κύριοι δεν είναι ο Απόλλωνας από τη Φιλιππούπολη, η ομάδα που ανέδειξε ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που έκαναν υπερήφανους τους φιλάθλους.
Χθες έδειξε ομάδα κατώτερης κατηγορίας που δεν δικαιολογείται για την αγωνιστική της εικόνα και για την ταπεινωτική αυτή ήττα, καθώς έπεσε αμαχητί και φυσικά προβλημάτισε, με τη συνολική της παρουσία.
Έμεινε έτσι για πέντε αγώνες χωρίς νίκη, παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει, πριν έρθουν τα χειρότερα...

 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Το παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς η ομάδα της Πάτρας σε ένα πρώτο ημίχρονο, με λιγοστές φάσεις κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και χωρίς να εντυπωσιάσει, «καθάρισε» το ματς, με αντίπαλο έναν Απόλλωνα, που φαινόταν πως ήθελε, αλλά δεν μπορούσε.
Ο Νίκος Κουσκουνάς ήταν αυτός ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 15’.
Μετά από μία λάθος συνεννόηση των Χατζή και Σκούπρα λίγο πιο κάτω από το κέντρο, ο Μουστακόπουλος τροφοδότησε τον σέντερ φορ της Παναχαϊκής και εκείνος με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή και αριστερά, έκανε το 1-0.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Χρήστος Γιούσης στο 38’ εκμεταλλεύτηκε λάθος εκτίμηση του Μόρα και έκανε δύο τα τέρματα της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, με πλασέ και ενώ προηγήθηκε οργανωμένη προσπάθεια.
Στο πρώτο μέρος ο Απόλλωνας είχε δύο καλές στιγμές, στο 26’σε σουτ του Νύκταρη που απέκρουσε την μπάλα ο τερματοφύλακας και στην ίδια φάση σε νέο σουτ του Αθανασιάδη, ο Κολοβούρης, μπλόκαρε την μπάλα.
Επίσης στο 38’, μετά από φάουλ του Μπάλλα ο Μόρας πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά και πάλι ο πορτιέρο της Παναχαϊκής αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στην επανάληψη ο Μάγγος μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2, βάζοντας δίπλα στον Κλάους τον νεαρό, Στέλιο Παναγιώτου, ο οποίος στο 47’ κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη - κόκκινη κάρτα του Λαρέα της Παναχαϊκής.
Στο 66’ ο Απόλλωνας σε σουτ του Κώστα Χατζή κέρδισε πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Ανάκογλου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στέφανος Αθανασιάδης, ο οποίος σημάδεψε τη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας του Κολοβούρη.
Στον εναπομείναντα χρόνο και στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο 4ος διαιτητής κ.Τακίδης (Κιλκίς), οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν, όμως σε δύο περιπτώσεις με τον Γκουντρουμπή, δεν μπόρεσαν να μειώσουν το σκορ.
Αντίθετα, η Παναχαϊκή αν και με δέκα παίκτες βγήκε από τα αριστερά στην αντεπίθεση κερδίζοντας την μπάλα από λάθος εκτίμηση των αμυντικών του Απόλλωνα και στο 90’ +3, ο Κόκας διαμόρφωσε το τελικό 0-3, υποχρεώνοντας σε 3η ήττα σε 5 αγώνες, τον Απόλλωνα.
ΣΚΟΡΕΡ: 18’ Μουστακόπουλος σουτ, 37’ Γιούσης σουτ. 90+3’ Κόκας σουτ

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Απόλλωνα κανένας παίκτης δεν ξέφυγε της μετριότητας, ενώ από την Παναχαϊκή ξεχώρισαν οι Κουσκουνάς, Μουστακόπουλος, Σταμόπουλος, Πλιάτσικας και Κολοβούρης.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), που είχε συνεργάτες τους κ. Δημόπουλο (Φλώρινας), Μποζατζίδη (Μακεδονίας).
Κίτρινες κάρτες: Σκούπρας - Λαρέα, Κολοβούρης, Κουσκουνάς.
Κόκκινες: 46’ Λαρέα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Αστράς, Τζοβάρας (46’ Παναγιώτου), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρας (78’ Χατζητερζόγλου), Μόρας, Νύκταρης (46’ Γκόλιας), Καρρίκι, Μπούσης, Μπάλλας (75’ Μπάμπης), Τασιούλης (59’ Γκουντρουμπής).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας, Λαρέα, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος (46’ Μπρους), Ανάκογλου, Γιούσης (81’ Κόκας), Μπάτροβιτς (47’ Πατάπης), Αραβίδης (66’ Μαρκοπουλιώτης), Κουσκουνάς.

 

ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Ευχαριστήρια ανακοίνωση έξέδωσε η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 για την άψογη φιλοξενία από τον Απόλλωνα Λάρισας: «Η ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891 ευχαριστεί θερμά την ομάδα του Απόλλωνα Λάρισας για την άψογη φιλοξενία.
Αναμένουμε με χαρά να την ανταποδώσουμε στο επόμενο μεταξύ μας παιχνίδι στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στην Πάτρα».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΓΟΣ:
Εχω μερίδιο ευθύνης, φεύγω...

Ραγδαίες εξελίξεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, σημειώθηκαν στον Απόλλωνα Λάρισας, μετά τη χθεσινή εντός έδρας ήττα από την Παναχαϊκή με 3-0.
Ο Καρδιτσιώτης προπονητής Γιάννης Μάγγος, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της διοίκησης και στο «αντίο» του στον Απόλλωνα Λάρισας τονίζει την αγάπη του για την ομάδα, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνει, το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η ανακοίνωση του Απόλλωνα έχει ως εξής:
Λίγη ώρα μετά τη νέα ήττα του Απόλλωνα Λάρισας από την Παναχαϊκή για την 5η αγωνιστική της Super League 2, έθεσε την παραίτησή του, στη διάθεση της διοίκησης της ΠΑΕ, ο τεχνικός κ. Γιάννης Μάγγος. Στην επιστολή παραίτησης αναφέρει τα εξής: «Μετά και τη σημερινή ήττα από την Παναχαϊκή και επειδή δε μου αρέσουν τα μισόλογα, θεωρώ πως πρέπει να θέσω την παραίτησή μου, στη διάθεση της διοίκησης, προκειμένου να αποφασίσει το καλύτερο για την ομάδα.
Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όμως η αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος φαίνεται πως είχε καταλυτικά αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα.
Επειδή αγαπάω τον Απόλλωνα και θέλω να πάει μπροστά, θεωρώ τον εαυτό μου να έχει αναμφίβολα μερίδιο ευθύνης, γι’ αυτό και παραιτούμαι για να τον βοηθήσω να βρει τον δρόμο του.
Ο Απόλλωνας δεν πρόκειται να βγει από την καρδιά μου, ούτε φυσικά οι άνθρωποι της διοίκησης και δη ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ κ. Μαντζανάς, με τους οποίους είχα άψογη συνεργασία.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές της ομάδος για τη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Καλή τύχη στον Απόλλωνα».
* Τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ως πιθανότεροι αντικαταστάτες του Μάγγου είναι οι Περικλής Αμανατίδης, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Γιάννης Τάτσης.

 

Δύσκολα ο Ιωνικός κέρδισε τον ΟΦΙ 2-1

Σπουδαία διπλά για Εργοτέλη και Διαγόρα

Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Super League 2, με όλα τα φαβορί να επικρατούν εύκολα ή δύσκολα.
Η Παναχαϊκή έκανε επίδειξη δύναμης στη Λάρισα και συνέτριψε με 3-0 τον Απόλλωνα, με αποτέλεσμα να ανέβει στη 2η θέση της βαθμολογίας της Super League 2.
Ο Ιωνικός κέρδισε δύσκολα ΟΦ Ιεράπετρας 2-1, ενώ σπουδαία διπλά είχαμε για Εργοτέλη και Διαγόρα.
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
*Ξάνθη - Χανιά     0-0
*Τρίκαλα - Λεβαδειακός 1-3 (51’ Αλμπάνης - 35’ αυτ. Σουλιώτης, 45’ Τζιώρας, 72’ Νίλι)
*Καραϊσκάκης Άρτας - Εργοτέλης     0-1
(65’ Πατρινός)
*Απόλλων Λάρισας - Παναχαϊκή     0-3
(18’ Κουσκουνάς, 37’ Γιούσης, 93’ Κόκας
*Ιωνικός - ΟΦ Ιεράπετρας     2-1
(4’ Πλατέλλας, 56’ Ομάρ - 42’ Μπαράτα)
*(Δόξα Δράμας - Διαγόρας     0-2
(15’ Μπαστακός, 68’ Κοντοχρήστος)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Λεβαδειακός    8-3    11
2. Παναχαϊκή    9-4    9
3. Διαγόρας Ρόδου    6-3    9
4. Τρίκαλα    6-2    8
5. Ιωνικός    5-4    8
6. Ξάνθη    3-2    6
7. Εργοτέλης    2-2    6
8. Χανιά    2-3    3
9. ΑΕ Καραϊσκάκης    5-8    3
10. ΟΦ Ιεράπετρας    4-7    3
11. Απόλλων Λάρισας    1-6    2
12. Δόξα Δράμας    0-5    0
*Η Δόξα Δράμας έχει 2 αγώνες, τα Χανιά 4, ο Εργοτέλης 4, η Ξάνθη 4 και τα Τρίκαλα 4 .

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)
ΣΑΒΒΑΤΟ (6/2)
14:45 Ιεράπετρα-Δόξα Δράμας
14:45 Λεβαδειακός-Διαγόρας
14:45 Εργοτέλης-Ξάνθη(ΕΡΤ3)
ΚΥΡΙΑΚΗ (7/2)
14:45 Απόλλων Λ.-Καραϊσκάκης
14:45 Χανιά-Τρίκαλα
14:45 Παναχαϊκή-Ιωνικός(ΕΡΤ3)
*Για την 7η αγωνιστική, ο Απόλλων Λάρισας θα αγωνιστεί την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με τον Ιωνικό.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
*Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass