Είναι ακόμη ζωντανή...

*Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 0-0 ΚΑΙ «ΕΛΑΜΨΑΝ» ΟΙ ΝΕΑΠΟΚΤΗΘΕΝΤΕΣ ΧΑΤΙΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΙΑ *ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΕΡΜΑ *Ο ΡΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Δημοσίευση: 31 Ιαν 2021 21:15

«Με κρατάς σε κρατώ


και μετά γκρεμός
και μετά το τέρμα
και κανείς κανενός»
οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού της Άλκηστις Πρωτοψάλτη ταιριάζουν για την ΑΕΛ, καθώς παραμένει ακόμη ζωντανή, όχι σαν ροκ συγκρότημα, αλλά σαν ομάδα που ψάχνει από την αρχή του φετινού πρωταθλήματος να βρει ταυτότητα για να παραμείνει και τη νέα χρονιά στο ίδιο πρωτάθλημα.
Χθες αναδείχθηκε ισόπαλη με τον ΝΠΣ Βόλου με 0-0, συνεχίζει να έχει ελπίδες (λιγοστές αλλά όχι απατηλές) για την παραμονή και αυτές τις χρωστάει στις καλές μεταγραφές, όπως του Μπεν-Χατίρα και του Ακούνια που χθες έκαναν τη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της ομάδας και ειδικά στο δεύτερο μέρος.
Η ΑΕΛ έφτασε στα 13 παιχνίδια (αρνητικό ρεκόρ) χωρίς νίκη, ενώ έχει πέντε αγώνες να πετύχει τέρμα, συμπεριλαμβανομένου και του παιχνιδιού Κυπέλλου στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Και αν δεν πετυχαίνεις γκολ, δεν μπορείς να κερδίζεις και να παίρνεις βαθμούς...
Πολλά θα κριθούν για την ΑΕΛ στα τρία παιχνίδια με τη Λαμία (δύο της κανονικής περιόδου και ένα στα πλέι άουτ).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπάγιτς, στην άμυνα τούς Μπέρτο (δεξιά), Ζίζιτς, Τσόσιτς, Μιχαήλ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή έπαιξε ρόμβο έχοντας αμυντικό χαφ τον Κολομπίνο, δύο επιθετικά χαφ τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Νικολιά, ενώ έβαλε τον Πινακά πίσω από τους δύο επιθετικούς Ντουρμισάι και Ακούνια.
Ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλου Ανχελ Λόπεθ ξεκίνησε με 4-2-3-1, έχοντας τον Κλέιμαν κάτω από τα δοκάρια, τους Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Τσοκάνη, Ριένστρα αμυντικά χαφ, τους Ρενάτο, Μερτίνες στα άκρα και τον Μπαρτόλο πίσω από τον Δουβίκα.
Η ΑΕΛ έκανε την πρώτη φάση της αναμέτρησης (κεφαλιά του Ντουρμισάι στο 4'), αλλά οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια πήραν τα ηνία του αγώνα χάνοντας ευκαιρίες και ευτυχώς που ο Μπάγιτς ήταν σε πολύ καλή μέρα και μπόρεσε να νικήσει και τον... Ζίζιτς που λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ στο 27'.
Στο δεύτερο μέρος ο Φέστα βάζει τρεις παίκτες, τους Μπεν-Χατίρα, Καρανίκα και Χουσίνιο, στις θέσεις των Πινακά, Μιχαήλ και Τσόσιτς που κυριολεκτικά άλλαξαν τη ροή του αγώνα. Η λαρισινή ομάδα με ηγέτη τον Μπεν-Χατίρα κατάφερε να βγει μπροστά, δημιουργούσε ευκαιρίες, αξιοποιούσε τον Ακούνια, ενώ δεν έπεφτε το βάρος της οργάνωσης μόνο στον Μιλοσάβλιεβιτς.
Είχε βέβαια να αντιμετωπίσει και τον διαιτητή Διαμαντόπουλο που έδειχνε δύσκολα φάουλ υπέρ των «βυσσινί» και εύκολα στη λαρισινή ομάδα κίτρινες κάρτες. Ας ελπίσουμε να αλλάξει η κατάσταση στην ΕΠΟ και να αλλάξει κάτι με τους «μόνιμους» διαιτητές.
Όμως, τη φάση του αγώνα την έκανε ο ΝΠΣ Βόλου στο 85', όταν ο Δουβίκας έπειτα από πάσα του Ριένστρα έφυγε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Μπάγιτς απέκρουσε.
Το 0-0 κρίνεται δίκαιο ως αποτέλεσμα (όπως μαρτυρά και η ισορροπημένη κατοχή της μπάλας), αλλά με τους φιλοξενούμενους να έχουν φτάσει πιο κοντά στο γκολ (άλλωστε κέρδισαν δέκα κόρνερ έναντι δύο της ΑΕΛ).
Από την άλλη, η βελτίωση της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος χάρη στους νεαποκτηθέντες δίνει το «φιλί της ζωής» προς το παρόν στην ομάδα...
ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4': Εκτέλεση φάουλ του Κολομπίνο από δεξιά, ο Ντουρμισάι πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.
10’: Κεφαλιά του Τσοκάνη, η μπάλα βρίσκει τον Ζίζιτς και καταλήγει κόρνερ που μετά την εκτέλεσή του ο Μπάγιτς εξουδετέρωσε κάθε υποψία κινδύνου.
18': Σουτ του Ντουρμισάι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
26’: Ο Δουβίκας μεταβιβάζει στον Ρενάτο, που λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπάγιτς.
27': Σέντρα από αριστερά του Φεράρι, ο Ζίζιτς έστειλε την μπάλα προς την εστία του με τον Μπάγιτς να διώχνει σε κόρνερ.
42': Σουτ του Μπαρτόλο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
48’: Σουτ του Μπεν-Χατίρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν.
50': Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπεν-Χατίρα, ο Ζίζιτς πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα άουτ.
60’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ακούνια, ο Κλέιμαν διώχνει σε κόρνερ και τραυματίζεται πέφτοντας στο αριστερό δοκάρι στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα.
68': Μακρινό σουτ του Κολομπίνο, η μπάλα καταλήγει άουτ.
85’: Τετ-α-τετ του Δουβίκα με τον Μπάγιτς, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Ριένστρα, αλλά το πλασέ του επιθετικού του Βόλου έχοντας και την πίεση του Ζίζιτς αποκρούει ο Μπάγιτς.
90'+2': Σουτ του Δουβίκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Μπάγιτς και ακολούθησαν ο Ζίζιτς με τους Μπεν-Χατίρα, Ακούνια, Καρανίκα. Ο Μπέρτος πάλεψε στην άμυνα, ο Τσόσιτς δεν πήγε καλά ενώ ο Μιχαήλ σαν αριστερό μπακ (που δεν είναι η θέση του) είχε θέληση προσφοράς. Ο Χουσίνο καλός παίκτης αν και στο 85' εκτέθηκε.
Ο Κολομπίνο είναι ένα καλό αμυντικό χαφ, αλλά χρειάζεται βοήθεια. Ο Νικολιάς δείχνει να ανεβαίνει, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς φάνηκε στο δεύτερο μέρος όταν μπήκε ο Μπεν-Χατίρα.
Πινακάς και Ντουρμισάι μπορούν περισσότερα, με τον πρώτο να τον αλλάζουν συνεχώς θέσεις οι εκάστοτε προπονητές. Θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια θέση παίζει...
Ο Μουκαντζό δεν φάνηκε πολύ...
Από τον ΝΠΣ Βόλου μας άρεσε ο Κλέιμαν μαζί με τους Δουβίκα, Μήτογλου, Γκρίλο, Μαρτίνες.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) αδίκησε την ΑΕΛ αφού εύκολα έδειχνε κίτρινη κάρτα στους παίκτες της σε σχέση με τους παίκτες του ΝΠΣ Βόλου, ενώ επέτρεπε το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων. Απέβαλε από τον πάγκο της ΑΕΛ αρχικά τον γιατρό Γιώργο Μπασδέκη και στη συνέχεια τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μιχαήλ, Τρούγιτς, Ζίζιτς, Μπεν-Χατίρα, Κολομπίνο – Φεράρι.
Χωρίς προβλήματα στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψαρρής (Ζακύνθου), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), 4ος: Σπυρίδων Ζαμπάλας (Ηπείρου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Μπάγιτς, Τσόσιτς (46’ Χουσίνο), Ζίζιτς, Μιχαήλ (46’ Καρανίκας), Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς, Κολομπίνο, Πινακάς (46’ Μπεν-Χατίρα), Ακούνια (88’ Τρούγιτς), Ντουρμισάι (63’ Μουκαντζό).
ΝΠΣ Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Μήτογλου, Γκρίλο, Τέκιο, Φεράρι, Τσοκάνης, Ριένστρα, Ρενάτο (58’ Περέα), Μαρτόλο, Μαρτίνες, Δουβίκας.

Φέρνει αμυντικό χαφ...
*ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΧΘΕΣ Ο ΣΠΑΡΒ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ
Η ΑΕΛ δεν ολοκλήρωσε ακόμη τις μεταγραφικές της κινήσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες κινείται για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ από την Κεντρική Ευρώπη. Στο μεταξύ γίνεται αγώνας δρόμου για την έκδοση δελτίου στον Σκοπιανό Νίκολα Γιακιμόφσκι, καθώς υπήρξε εμπλοκή με τα χαρτιά του από την Ιταλική ομάδα που προέρχεται, τη Μονόπολι, ενώ για τον νεαποκτηθέντα Μολδαβό Ντίνου Γκράου η έκδοση δελτίου θα γίνει μέχρι την Τετάρτη ή Πέμπτη, οπότε δεν υπολογίζεται στον επαναληπτικό του Κυπέλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.
Τέλος, ο Φινλανδός Τιμ Σπαρβ δεν αγωνίστηκε χθες λόγω προβλήματος στην αριστερή γάμπα.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΜΙΧΑΗΛ
Πέντε παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλου. Κίτρινη κάρτα είδε ο Αλέξης Μιχαήλ που έφθασε τις τέσσερις και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 1. Ακόμα κίτρινη είδε Νίκολα Ζίζιτς που έφθασε στο όριο με τρεις, ο Αντριάν Χουσίνο, ο Ανίς Μπεν Χατίρα και ο Αντριάν Κολομπίνο. Τέλος θυμίζουμε ότι ο Φιορίν Ντουρμισάι που συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη, την περασμένη Τρίτη, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», θα εκτίσει την ποινή των δύο αγωνιστικών, στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ, για την 22η αγωνιστική της Super League 1 και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, για την 23η αγωνιστική της Super League 1, ενώ στο όριο είναι ο Τιμ Σπαρβ και ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς με έξι κίτρινες κάρτες.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Super League 1 τη σεζόν 2020-2021:
Φιορίν Ντουρμισάι 7 (θα εκτίσει με ΑΕΚ και Ατρόμητο), Τιμ Σπαρβ, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς 6, Νίκολα Τρούγιτς 5, Αλέξης Μιχαήλ 4, Νίκολα Ζίζιτς 3, Χαμζά Γιουνές, Μανώλης Μπέρτος, Θεοχάρης Ηλιάδης, Δημήτρης Πινακάς, Αντριάν Κολομπίνο 2, Γιώργος Μαϊδανός, Αλέξανδρος Νικολιάς, Ματέο Μούζεκ, Σπύρος Γλυνός, Ούρος Τσόσιτς, Αντριάν Χουσίνο, Ένις Μπεν-Χατίρα.

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass